Perkáta

2016.07.04. 17:10

Margaréta-ünnep

Perkáta - Nyugdíjasklubok találkoztak egy jó hangulatú program keretein belül Perkátán. Sok nevetés, vidám beszélgetés övezte az estét.

Horváth Dóra

A környező települések nyugdíjasklubjait látta vendégül a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Köre július 2-án, szombaton. A délután öt órakor kezdődő Margaréta Találkozó elnevezésű programnak a Faluház adott otthont, közel 80 fő részvételével. A megnyitón elsőként felléptek a perkátai népművészeti foglalkozás növendékei. A vidám, játékos-zenés előadást követően egy táncházra invitálták a találkozó vendégeit.

A gyerekek után dr. Nagy Andrásné, a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Körének vezetője köszöntötte a meghívottakat, majd ajándékot nyújtott át a jelenlévő klubok vezetőinek, illetve a rendezvény szervezésében segítőknek. Az este jó hangulatú táncmulatsággal, beszélgetéssel folytatódott, valamint később tombolának is örülhettek a résztvevők.

Dr. Nagy Andrásné, a baráti kör elnöke (jobbról a negyedik) köszönti a jelenlévőket Fotó: Horváth Dóra

A vendéglátó egyesület, a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Köre 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy a nyugdíjasok érdekvédelmét, egészségük megőrzését és a szabadidejük hasznos eltöltését megszervezze. Programokat, előadásokat kezdeményezzen a bűnmegelőzés, és a fogyasztóvédelmi témákban. Kapcsolatot ápol több társklubbal és egyesülettel, amelyektől évente két-három alkalommal meghívást is kapnak a perkátaiak.

Az egyesület évek óta megrendezi a Luca-napi vigasságot, ahova visszahívja a társ klubok tagjait. Működtetnek beteglátó csoportot: a saját tagjaikat a betegségük esetén meglátogatják A kreatív csoportjuk pedig rendezvényekre, és különböző ünnepekre készít dekorációkat, valamint ünnepi dísztárgyakat. Az egyesület heti rendszerességgel tart klubnapot, amit vers felolvasással, és meghívott előadók műsorával színesítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!