Perkáta

2016.03.16. 13:28

Ünnepi koszorúzás Perkátán: megemlékezés, két felvonásban

Perkáta - Fáklyás felvonulás keretében érkeztek meg a koszorúzók Kossuth Lajos szobra elé Perkátán.

Bogó Anikó

Perkátán már március 11-én elkezdődött az 1848-as eseményekre való emlékezés. A település utcáit magyar és Európai Uniós zászlók díszítették, a Szivárvány óvoda kis gyerekei zászlókat tűztek a Kossuth szobor elé, az általános iskolások pedig elsőként tekinthették meg, a negyedik osztályos diákok emlékműsorát.

Elől, balról jobbra Bogó Fanni és Kerkuska Dorina látható

Az ünneplés március 15-én folytatódott, 17 órakor a perkátai Faluházban. A teltházas rendezvényt a Himnusz, majd Szilasy László iskolaigazgató és önkormányzati képviselő beszédje nyitotta meg. Őt a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola negyedik osztályosainak 1848. március 15-re emlékező műsora követte, melynek zenei aláfestését az iskola énekkara biztosította. A beltéri programot a Szózat meghallgatása zárta, majd a részt vevők felsorakoztak, és lángoló fáklyákkal a kezükben indultak el a Kossuth szoborhoz. A szobor előtt koszorúval és fejbólintással tisztelgett Perkáta Nagyközség Önkormányzata, a helyi intézmények, valamint civil egyesületek képviselői. Közben, aláfestésként a Bazsalygó Népdalkör énekelt Kossuth-nótákat. A koszorúzás a fáklyák fénye tette még meghittebbé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!