Perkáta

2015.12.02. 14:25

Meghitt, varázslatos adventi hangulat Perkátán

Perkáta - A település lakói közösen, műsorral és gyertyagyújtással köszöntötték advent első vasárnapját.

Bogó Anikó

Szentmisével, majd az azt követő adventi gyertyagyújtással nyitották meg a perkátaiak a karácsonyi ünnepkört vasárnap délután. Fellépett a templomban a Dunaújvárosi Vegyeskar egy gyönyörű ünnepi koncerttel.

Az ünnepvárását a Hunyadi Mátyás Általános Iskola énekkarának karácsonyi dalcsokra színesítette, s közben meghallgathatták a mesemondó verseny első osztályos győzteseinek meséit is. Mészáros Zsuzsanna az Advent, a szeretet illatú kisszobában című történetét mesélte el a gyermekeknek, a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület meghitt, régi családi életképet varázsolt a közönség elé. Utána dr. Baráth Károly szívhez szóló gondolatait hallgathatták meg a karácsonyról. Az adventi programot a Rozmaring Énekkar előadása zárta. A műsorok ideje alatt a templomkertben a régiséggyűjtők teával, forralt borral, a nyugdíjasklub pedig zsíros kenyérrel várta az ünnepelőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!