Perkáta

2015.03.24. 16:00

Modernizáltak az iskolát, az óvodát, a rendelőt, a községházát Perkátán

Perkáta - Hivatalosan is lezárták a településen a négy nagy középület energetikai fejlesztését.

Bogó Anikó

Az iskola, a régi óvoda, az orvosi rendelő és a községháza felújításának, a projekt sikeres zárásának alkalmából rendezett ünnepségen részt vett körzetünk országgyűlési képviselője, a tankerület igazgatója, a beruházás kivitelezői és az intézmények képviselői. Dr. Galambos Dénes elmondta milyen fontos a község életében, hogy az éppen lezárt felújítást egy másik követi, egy még nagyobb beruházás: a kastély felújítása, mely nemcsak a községnek, hanem a Mezőföldnek is az ékköve lesz. A most lezárult korszerűsítés nagyon fontos takarékossági szempontból, a szigeteléssel és a fűtéskorszerűsítéssel lehetőség nyílik arra, hogy az önkormányzat kiadásai csökkenjenek. Ez a beruházás is beleillik abba a folyamatba, melynek révén előtérbe került Perkáta a 62-es számú főút elkerülő szakaszának megépítésekor, hiszen nyugodtabb és élhetőbb faluközpontot teremt.

A Hunyadi iskola is korszerűsödött az energetikai fejlesztés során
Fotó: Bogó Anikó

Somogyi Balázs polgármester elmondta, hogy 2008-ban, polgármestersége első sikeres pályázata is az iskola parkjához kötődik, amelyet akkor uniós forrásból alakítottak ki. A mostani energetikai megújuláshoz képest ez nem olyan nagy jelentőségű, de számunkra fontos volt, mert bíztak benne, hogy ez egy sikeres széria kezdete. Tudták, hogy keményen kell dolgozni, ha változást, eredményeket szeretnének elérni. A most átadott projekt előkészítése több évet vett igénybe. Az energetikai megújítással további sikert ért el az önkormányzat, hiszen a most kimaradt épületek közül az új óvoda épülete és a fogorvosi rendelő is megújulhat a jövőben.

Az iskolához kapcsolódó sikereket sorolta Somogyi Balázs: az akadálymentesítést, a tanulók és pedagógusok számára szerzett eszközöket, laptopokat, interaktív táblákat, a pedagógusok képzéseit, egészen a referencia intézménnyé válásig. Tankerület vezetőjének külön köszönte a polgármester, hogy a perkátai iskola sikereit az igazgató többször példaként mutatta be a környék iskoláinak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!