Perkáta

2015.05.18. 16:32

Osztálytalálkozó ötven év után - 1965-ben ballagott a perkátai iskolából a 8.a osztály

Perkáta - 1965-ben ballagott a perkátai iskolából a 8.a osztály. Hétvégén fél évszázados jubileumra gyűltek össze.

Bogó Anikó

Már márciusban megfogalmazódott néhány osztálytársban, hogy az ötvenedik évfordulós osztálytalálkozót méltóképp meg kellene ünnepelniük. Az egykori padtársak és pedagógusok felkeresését Klózer Mária, Szentes Erzsébet és Molnár Julianna vállalta magára. Mindenki nagyon örült a megkeresésnek, a lehetőségnek, hogy újra találkozhat ötven év után a régi osztálytársakkal. A 26 fős osztályból az ország különböző részeire költöztek többen, így a viszontlátás öröme még nagyobb volt.

Hatvanötös ballagók csoportképe 2015-ben felidézték az együtt töltött évek legszebb pillanatait. Fotó: Bogó Anikó

Érkeztek Abdáról, Budapestről, Dunaújvárosból, Székesfehérvárról és Rácalmásról is osztálytársak. Az őket egykor tanító pedagógusok közül Vad Györgyné Nagy Sarolta Svédországból, Mokry Endréné pedig Svájcból érkezett, hogy találkozhasson az 1965-ben ballagott osztállyal. A találkozón részt vett Bokor Gyula igazgató is. A közös vacsora előtt megemlékeztek azokról, akik már nem lehetnek köztük és felidézték az együtt töltött nyolc év legszebb pillanatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!