Perkáta

2015.02.16. 16:15

Pálinkaversenyes, perkátai sikerrel

Perkáta - A perkátai Pavlicsek Csaba újabb kiváló eredményt ért el az Ongai Regionális Pálinkaversenyen.

Bogó Anikó

Pavlicsek Csaba elmondta: a verseny nagyon szoros volt idén is

A múlt évben, Lillafüreden Pavlicsek Csaba elnyerte az év magán pálinkafőzője címet: három arany és egy bronzérmes pálinkája volt.

Az Ongai Pálinkaverseny a nevezőket és a minőséget tekintve kinőtte az ország határait, az országos jelzőt elhagyva, 2015-ben már Quintessence Pálinkaverseny néven indult el, amelyre idén 257 nevezőtől összesen 1021 regisztrált pálinka és párlat érkezett. A kiváló nedűket Magyarország, Ausztria, Kína, Románia és Szlovákia területéről nevezték.

Pavlicsek Csaba ezúttal összesen hat éremmel tért haza az Ongai Pálinkaversenyről. Ezüstérmet nyert a cserszegi fűszeres törköly, valamint a gála alma pálinkája. Bronzérmet pedig a debreceni bőtermő meggy, a cigánymeggy, a fekete cseresznye és a cserszegi fűszeres szőlő pálinkája.

Csaba végzős a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszeripari Karán, a pálinkamester szakmérnöki képzésen, ahol tudását jelenleg is gyarapítja. Lapunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy a verseny idén is nagyon szoros volt, egyre többen zseniálisabbnál zseniálisabb pálinkákat, párlatokat készítenek, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az 1021 mintából, a zsűri döntése alapján arany oklevelet kapott 103, ezüst oklevelet 238, míg bronz oklevelet 305 pálinka és párlat. Mindössze 43 champion, azaz nagyaranyérmet bocsátott ki a szakmai zsűri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!