Perkáta

2016.03.18. 19:53

Labdarúgó kupa Franciaországban

Perkáta - Francia futball kupán vesznek részt perkátai diákok. Sok meglepetés és nagy izgalom övezi a kiutazást.

Bogó Anikó

Perkáta idén 25 éve ápol hivatalos testvérvárosi kapcsolatot a franciaországi Saint-Maximinnal. Az elmúlt évek alatt családi és ifjúsági csoportok, valamint az önkormányzatok delegációi tették tiszteletüket egymásnál, barátságok születtek. Ennek a kapcsolatnak köszönhetően kaptak meghívást a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai a 2016. március 26-28. között megrendezett, testvérvárosi labdarúgó kupára. A programon részt vesznek még Saint-Maximin és a portugáliai Figueiró dos Vinhos tanulói is.

A kiutazás előtti utolsó megbeszélés március 17-én volt a Hunyadi iskolában. A megbeszélésen részt vett Somogyi Balázs polgármester, Ébl István, a Perkáta-Saint-Maximin Baráti Egyesület elnöke, Vátkainé Boda Ildikó, az egyesület titkára, Szilasy László iskola igazgató, a gyermekek edzője Szellák Sándor, az őket kísérő pedagógus Szombat Katalin, valamint a részt vevő gyerekek és szüleik. Somogyi Balázs részletesen ismertette a franciaországi programot a fiatalokkal. A két napot felölelő bajnokság mellett a focisták részt vesznek számos kulturális programon is. Megnézik a híres Chantilly-i kastélyt, ellátogatnak Párizsba, ahol egy szajnai sétahajóúttal is meglepi őket a fogadó település.

A Franciaországba utazó perkátai diákok és kísérők csapata. Álló sor balról jobbra: Szombat Katalin, Szabó Valentin, Jákli Zsolt, Vígházi Roland, Kónicz Marcell, Kapócs Szilveszter, Tiger Dévid, Koncz László, Szellák Sándor Guggolók, balról jobbra: Vámosi Róbert, Tomor Roland, Mohai Dávid, Tomor András, Szabó Richárd, Áldott Bence, Győrik Dániel

A kupán részt vevő tizenöt gyermek és kísérőik repülőjegyét, valamint a kiutazással járó költségeket Perkáta önkormányzata fedezi, további meglepetéssel is készült számukra a Perkáta-Saint-Maximin Baráti Egyesülettel karöltve: a csapat tagjainak Perkáta felirattal ellátott futball mezeket és melegítő szettet vásároltak, amelyet viselve még inkább egy csapatnak érezhetik magukat a fiúk.

A felajánlásokhoz csatlakozott még a Perkátáért Közalapítvány is, a tulajdonukban lévő kisbuszt a csapat rendelkezésére bocsátotta, így a csomagokat azzal szállítják ki Franciaországba.

A megbeszélés végéhez közeledve Szilasy László igazgató felhívta a csoport figyelmét arra, hogy milyen fontos a tisztességes, becsületes és sportszerű játék, amelyet Szellák Sándor edzővel elvárnak tőlük. Hozzátette még, győzni szeretnének a csapattal és nem legyőzni.

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjaiból álló csapat, a kísérő pedagógusaikkal március 25-én, kora reggel indul útnak Franciaországba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!