Perkáta

2015.10.20. 13:19

Changchuni delegáció járt Perkátán

Perkáta - A kínai Changchunból érkezett delegáció látogatott október tizenhatodikán Perkátára.

Bogó Anikó

A csoport Fejér megye kínai testvértartományának, Jilinnek a delegációja, amely állt gazdasági szakemberekből állt, akik a különböző changchuni kereskedelmi hivataloktól érkeztek. A testületet Li Haiyan, a Changchun Városi Ipari és Informatikai Hivatal Kis- és Középvállalatok Irodájának igazgatója és Lingling Liu, a Changchun Városi Kereskedelmi Hivatal főosztályvezetője vezette. Somogyi Balázs polgármester beszámolt a találkozón az immár 55 éves perkátai-huaxiangi kapcsolatok jelen állásáról, a Fejér megye és Jilin tartomány elmúlt években történt kapcsolati lépéseiről. Bemutatta a delegációnak az európai uniós fejlesztési forrásból finanszírozott Győry-kastély felújításával megvalósuló Kínai-magyar Kulturális Találkozóhely turisztikai projektet. A kínai szakmai testület kiemelte, hogy szükséges a Fejér megyei és changchuni vállalkozások közötti kapcsolat élénkítése, amelyben projekteket készítenek elő a Jilin tartományi és Fejér Megye önkormányzati politikai vezetők delegációs látogatásaira. Felajánlották segítségüket a testvértartományi kapcsolat okán a perkátai kínai kulturális projekt kiállításainak fejlesztésére.

Perkátára hamarosan egy huaxiangi delegáció látogat, itt tartózkodásuk idején október 27-én a Győry-kastélyban nyílt napot tartanak, ahol a testvértelepülési delegációnak módja lesz megtekinteni a beruházás jelen állását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!