Perkáta

2017.01.23. 11:56

Pavlicsek Csaba: harmadszor is az év magánfőzője

Perkátai díjözön a Quintessence Pálinkaversenyen

olvasói

Onga-Lillafüred-Perkáta - Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatversenyre több szempontból is rekordszámú nevezés érkezett. Hazánkban eddig még soha egyetlen egy pálinka és párlat megmérettetésre sem neveztek 1318 mintával.

Az impozáns mintaszám mellett rekord hazánkban a 433 nevezett kereskedelmi tétel, valamint az is, hogy érkezett versenyminta Magyarországon kívül Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból, Törökországból és Kínából is.

Fotó: Pavlicsek Csaba

A nevezett pálinkák és párlatok 264 nevezőtől, 151 településről származnak. A pálinkákat és párlatokat 2017. január 12-én és 13-án értékelték Ongán. Ezt követően 2017. január 20-án a kereskedelmi, míg 2017. január 21-én a magán- és bérfőzetett tételek ünnepélyes eredményhirdetését tartották Lillafüreden, a Palotaszállóban.

Örömmel írom le, hogy Pavlicsek Csaba perkátai pálinkafőzőt immáron harmadszor választották meg az év magánfőzőjének, aki begyűjtött továbbá egy champion díjat (nagy aranyérmet), 5 aranyat, 9-9 ezüstöt és bronzot is.

Az egész falu nevében szívből gratulálok ehhez a csodálatos sikeréhez Csabinak!

Vigh György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!