Perkáta

2016.07.21. 12:55

Perkátaiak Portugáliában

Perkáta - Kalandos utazáson vehetettek részt perkátai tanulók nem rég. Portugália érdekességeit fedezhették fel egy csereprogram során. Jó hangulatú, eseménydús hétre emlékezhetnek vissza.

Horváth Dóra

Nyolc perkátai diák utazott a portugáliai Figueiró dos Vinhosba július 6-tól 10-ig. A portugál város testvértelepülési kapcsolatban áll Perkáta testvértelepülésével, a franciaországi Saint-Maximinnal. Ennek a kapcsolatnak köszönhető a meghívás . Az idei évben ez már a második külföldi csere programja volt Perkátának: húsvétkor egy franciaországi labdarúgó-tornán vettek részt a helyi általános iskola tanulói.

A Portugáliába utazó gyerekek két kísérője Szilasy László, a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója, valamint Vátkainé Boda Ildikó önkormányzati képviselő voltak.

Az érdekes és izgalmas program során a résztvevőknek lehetőségük nyílt a barátkozásra és Portugália megismerésére. A vendéglátóik körbevezették őket a fogadó településen, Figueiró dos Vinhosban, ahol jártak egy sakkmúzeumban, megtekintették a város kertjét, majd strandolhattak is egyet.

A rá következő napokban sport tevékenységeken vehettek részt - kenuztak és paintballoztak, - majd ellátogattak Coimbrába, Lisszabonba, s egy kellemes napot tölthettek Sao Martinho do Portoban, ahol az óceánban is fürödhettek a diákok.

A fiatalok jól érezték magukat, összebarátkoztak a francia és a portugál települések diákjaival, s élményekkel eltelve érkeztek haza, Perkátára július 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!