Perkáta

2016.06.16. 18:40

Szétválik az abai és a perkátai iskola

Perkáta - Kiválik a perkátai intézményegységből az abai általános iskola. Bár mostantól külön intézmények lesznek, mégis tovább szeretnék ápolni a már kialakított jó kapcsolatot egymással.

Horváth Dóra

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár jóváhagyta, hogy a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát átszervezzék.

2011-ben az abai Aba Sámuel Általános Iskola társult az addig Perkáta-Nagykarácsony Általános Művelődési Központhoz tagintézményként, s így létrejött a három település három intézményéből álló Perkáta-Nagykarácsony-Aba Általános Művelődési Központ. Miután létrejött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a közoktatási társulás megszűnt, viszont a három intézmény továbbra egy iskolaként folytatta munkáját.

A közel ötéves sikeres együttműködés után 2016-ban mégis külön válik az abai Aba Sámuel Általános Iskola és a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola. 2013-ban Szilasy László, a perkátai általános iskola igazgatója egyszer már kezdeményezte az abai tagintézmény kiválását, mivel önállóvá válása esetén a székesfehérvári tankerülethez kerülne. 2016-ban Moravecz Attilának, a KLIK Dunaújvárosi Tankerület igazgatójának, Kossa Lajosnak, Aba polgármesterének, az intézmények pedagógusainak, szülői szervezeteinek és a diákönkormányzatoknak támogatásával megvalósul az abai iskolának a kiválása az intézményegységből.

Szilasy László elmondása szerint, bár az iskolák szétválnak, a tantestületek megtartják továbbra is a jó kapcsolatot egymással, hiszen az elmúlt évek alatt jó közösséget alkottak, számos tapasztalatot szereztek együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!