Perkáta

2015.10.28. 13:33

Erdélyben jártak a perkátai óvónők

Perkáta - A perkátai óvodapedagógusok Erdélybe utaztak szakmai tapasztalatszerzésre a közelmúltban.

Bogó Anikó

A csíkszentdomokosi Márton Áron Óvoda dolgozói fogadták a perkátai különítményt. Csíkszentdomokos több nevezetessége közül a legismertebb a Márton Áron Múzeum, amely az ott született püspök életútját és azon keresztül a 20. századi Erdély történelmét mutatja be. A múzeumon kívül egy népviseleti gyűjtemény megtekintése is része volt az óvónők programjának. Továbbá felfedezték Gyergyót, a Békás szorost és Erdély természeti kincseit.

Győrikné Kargl Mária, Nagy Rita, Kovács Tiborné, Cseréné Marczal Zsuzsanna és Mosonyi Györgyné az erdélyi út után

Romániai tartózkodásuk idején megismerkednek az ottani projektmódszerű oktatással, megfigyelhették a hagyományőrzést az erdélyi magyar óvodákban, például a csíkszentdomokosiban is.

Szakmai konzultációkra is sor került a két intézmény között: bemutatkozott a Perkátai ÁMK Szivárvány Óvoda a kollégáknak. A tapasztalatok megbeszélése, összegzése, értékelése után megtárgyalták az együttműködés jövőbeni lehetőségeit.

Az erdélyi látogatás is jó példája annak, hogy az Erasmus+ pályázati rendszer a közoktatásban dolgozók számára lehetőséget nyújt arra, hogy fejlesszék a szakmai készségeiket és európai partnerekkel dolgozzanak együtt. Támogatja a jó példák megosztását és az innovatív megoldások kipróbálását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!