Perkáta

2014.03.25. 17:25

Több mint négyszáz facsemetét ültettek el Perkátán

Perkáta - A Perkátai Természetvédő Egyesület az önkormányzattal közösen egy faültetési akciót hirdetett a Víz világnapja, a tavasz köszöntése alkalmából.

Bogó Anikó

A természetvédő egyesület évente több faültetést, szemétszedést szervez a település bel- és külterületén egyaránt. A Te szedd! hulladékgyűjtési akcióhoz is csatlakoznak minden évben, más civil szervezetekkel közösen.

Idén március 22-én, a Víz Világnapján több mint 50 helybéliből álló csapat indult a régi 62-es út mellett, Perkáta határától a körforgalomig 460 nyír és platánfa csemetét ültettek el.

A szervezők a természet szépségeinek megóvásán, megújításán kívül nagyon fontosnak tartották azt is, hogy a téli időben a sokszor járhatatlan út védve legyen a hóátfúvásoktól.

Az akcióban részt vett több magánember és a helyi civil szervezetek is szép számban képviseltették magukat. A Perkátai Polgárőrség Közhasznú Egyesület, a Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet, a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület, a perkátai Pénzügyőr Vadásztársaság és az iskolai szülői szervezet közösen kezdtek a fák ültetéséhez. Az egész délelőttre hirdetett programra a szervezők várakozásán felül jelentkeztek és vettek részt, így már 10 órára sikerült elültetni a facsemetéket.

A faültetők sétálnak vissza az út mentén a gyülekezőhelyre a munka végeztével  Fotó: Bogó Anikó

Ujfalusi Pál önkormányzati képviselő elmondta:

- A dunaújvárosi körforgótól egészen a székesfehérváriig kivágták a fákat. Fontosnak éreztük a pótlásukat, illetve azt az útszakaszt, amit beültettünk megkapta kezelésre az önkormányzat. Már évek óta érlelődik ez a gondolat, hogy kezdeni kell valamit ezzel az útszakasszal. A Perkátai Természetvédő Egyesülettel egyeztetve sikerült megszervezni ezt az akciót, amely nagyon fontos településünknek.

Papp Péter, a Perkátai Természetvédő Egyesület egyik vezetője elmondta, hogy még az idén is terveznek faültetést, illetve több szemétszedési akciót készítenek elő jelenleg is.

A szervezők zsíros kenyérrel és teával vártak mindenkit a fák elültetését követően, s közben a további tervek egyeztetései is elkezdődött.

Vödörrel hordták a vizet locsolni. Papp Péter tartja a kannáját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!