Perkáta

2015.03.17. 14:45

Ünnepség, koszorúzás Perkátán

Perkáta - Somogyi Balázs polgármester a nemzeti szabadság és a modern eszmék iránt egyre erősödő igényről beszélt a nemzeti ünnepen az iskola parkjában.

Bogó Anikó

A Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület képviseletében Rajcsányi Lászlóné és Dózsa György koszorút helyeznek el Kossuth Lajos szobránál az ünnepi rendezvény zárásaként. Fotó: Bogó Anikó

Szilasy László az intézmény igazgatója ünnepi beszédében Juhász Gyula: Március idusára című versével köszöntötte az egybegyűlteket. Az igazgató azt mondta: a márciusi ifjak önfeláldozása, hazaszeretete álljon előttük példaként. A színpadon a negyedik osztályosok tánccal, verssel és énekkel színesítve idézték a forradalom kitörésének hangulatát. A népművészeti foglalkozások diákjainak táncával és Billig Edit csodálatos hangjával egészült ki a színpadi program. Ezt követően a hagyományokhoz híven az intézmények és a civil szervezetek képviselői koszorút helyeztek el Kossuth Lajos szobránál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!