Polgárdi

2016.05.01. 11:07

Családi nap és civil piknik Polgárdiban

Polgárdi – Civil piknikkel és Flórián-napi tűzoltó bemutatóval megspékelt derűs családi napot rendeztek szombaton a Batthyány ligetben.

V. Varga József

A szikrázó napsütésben némi enyhülést hozott a tűzoltók magasról aláhulló vízpermetje – a gyerekek kifejezetten örültek neki

Az önkormányzat családi napján mindenki megtalálta a kedvére valót. Az egyesületek főzőcskéztek, többen a bográcsra esküdtek, de néhányan a tárcsát részesítették előnyben. A tűzoltók látványos, imitált lakástüzet oltottak; amikor égett a tűz, fekete füst szállt a magasba, ahogy aztán az erős vízsugár érte, fehérré változott. A gyerekek zsibongva ismerkedtek a lánglovagok korszerű Mercedes autójával, beültek a vezetőülésbe, fölpróbálták a sisakokat, s még létrára is másztak. A gulyásételeket, pörkölteket prímán ellensúlyozták a lekvárral töltött kuglófok, az illatos kürtős kalácsok, jól csúsztak rájuk a zamatos borok, a hűvös sörök. Nem hiányzott a felhozatalból a népi fajátékok kavalkádja, az arcfestés, a vattacukor, a színpadon a Polgárdi Gitáriskola növendékei pengették a húrokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!