Polgárdi

2017.03.23. 16:30

A bölcsőde nélkül elképzelhetetlennek tartják a mindennapokat Polgárdiban

Polgárdi - A két anyuka, Hajnalka és Adrienn egybehangzóan állítja: a családi bölcsőde nélkül elképzelhetetlen lenne számukra minden egyes nap. Dotti és Kitti boldogan ugrik reggelente a gondozónők nyakába.

V. Varga József

Nyikosné Marika éppen énekszóval vonja be az apróságokat a játékba. Nem hiába, a Clara Voce kórusban énekel hosszú évek óta. A fruskák és a legénykék kíváncsian szemlélik a fotómasinát, a húzódozók is egyre közelebb araszolnak Nagyné Zsuzsa és Némethné Mariann invitálására. Zalán kacsintótudományával büszkélkedik, Liliána a nagypapája által Göröghonból küldött citromot mutatja - a teát ízesítik majd vele. Csinszka a kis zöld házikó ablakából kukucskál huncutkodva. A Peti-Panni névre keresztelt, nyolc esztendős családi napközi az év elejétől családi bölcsődévé alakult.

Dalok és mondókák, kezdő tánclépések és népi hagyományok Fotó: V. Varga József

Az intézmény a város értéke - így tartja a képviselő-testület, és természetesen a szülők is. Míg dolgoznak, biztonságban tudják kicsinyeiket az otthonos, barátságos bölcsődében. A legfiatalabb bölcsis alig múlt egyéves, a legidősebb pedig ősszel már óvodás lesz. Biztatóak a hírek: a fejlesztési pályázat nyomán valóra válhat a település álma: az új komplex óvoda és bölcsőde. És akkor költözik a pereputty! - jegyzem meg félhangosan. Somolyog az aprónép: Pötyi (a szemközti porta paripája) is megy velük! Meg a kakas és a gyöngytyúkok...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!