Polgárdi

2017.02.26. 20:12

Polgárdi évforduló: Húsz év – húsz program

Polgárdi – A település 1997. július elsején kapott városi rangot. Polgárdi kiemelten kezeli az évfordulót, és nagyszabású kulturális és szórakoztató programsorozattal készül az idei évre.

V. Varga József

Az évfordulós esztendőt jubileumi bállal nyitották szombaton az inkubátorházban, melyen köszöntőt mondott Nyikos László polgármester.

– Az egyik legfontosabb dolog, hogy életben tartsuk azt a munkáló szellemet, amely építi a várost és öregbíti annak hírnevét – kezdte az elöljáró. – A mostanihoz hasonló összejöveteleken, amellett, hogy ünnepelünk, lehetőségünk van arra is, hogy jobban megismerhessük egymást, megvitassuk közös dolgainkat, kicseréljük gondolatainkat. Városunkat nem csak az teszi élhetővé, naggyá, hogy utat, ipari parkot vagy óvodát építünk, hogy munkahelyeket teremtünk. Mert mit ér a matéria, ha nincs benne lélek, ha nincs mögötte közösség, melyért mindannyiunknak megéri és kell is küzdeni.

Nyikos László polgármester mondott köszöntőt Fotó: V. Varga József

– Polgárdira, önökhöz hasonlóan, úgy tekintek, mint otthonra és közösségre, hazára a hazában, melyért nem vagyunk restek tenni, hogy építsük, szépítsük, hogy mindennap egy kicsit jobb hellyé válhasson – folytatta a polgármester. – Arra kérem önöket, hogy a jubileumi évben közösen tegyünk valami különlegeset. Fogjunk össze, hogy erős és céltudatos közösséget alkotva még eredményesebben valósíthassuk meg elképzeléseinket, hogy felépülhessen az a város, amelyet elődeink is megálmodtak.

– Kívánom minden jelenlévőnek, s azoknak is, akik nincsenek itt, barátainknak és szövetségeseinknek, hogy a szavakat tett kövesse, legyünk aktív részesei városunk és térségünk felvirágoztatásának, hogy a végén elmondhassuk, igen, elértünk valamit, amiért megérte küzdeni – zárta szavait Nyikos László.

Köszöntő és koccintás: Simon István (j), Nyikos László, Nyikos-Luterán Lilla és Pál Norbert Fotó: V. Varga József

A bálon tiszteletét tette Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője, Pál Norbert rendőr őrnagy, a Polgárdi rendőrőrs parancsnoka és Simon István kőszárhegyi, szabadbattyáni vállalkozó.

A műsorban fellépett Kökény Attila énekes és Ihos József humorista, a talpalávalót az A.N.T. együttes húzta.

Az ünnepi évre a képviselő-testület elkészítette a Húsz év – húsz program elnevezésű tervezetét, melyet a költségvetés elfogadásakor, kedden szentesítenek. A születésnapi ünnepséget július elsején tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!