Polgárdi

2015.05.02. 13:46

Városi majális Összhanggal és főzőcskével Polgárdiban

Polgárdi – A főzéshez a legfontosabb eszköz a dugóhúzó... – olvashattuk Péterfalvi Lajos, tankerületi vezető kötényén.

V. Varga József

Köntös Zoltán alpolgármestert – a papírsárkányok atyamesterét – már reggel arról faggatták a gyerekek: most akkor mi lesz a sárkányeresztéssel? Ugyanis a városháza melletti sportpályáról, a szabad térségből, a Batthyány ligetbe költözött a település hagyományos május elsejei családi napja és civil piknikje, a Flórián-napi tűzoltó-bemutatóval megspékelve. Semmi gond, srácok, lesz itt más egyéb program a számotokra – hangzott a válasz.

S valóban. Benépesültek a játszósátrak: gyöngyfűzés, papírhajtogatás és számos ügyességi próba várta az aprónépet, de az arcfestés és a csillámtetoválás is igen népszerűnek bizonyult.

Itt a sör, de hol a virsli? – firtatta az egyik atyafi. Anélkül nem az igazi ez a nap! Figyelj csak – nyugtatgatta a cimborája –, amott a hot dog-os stand...

Az önkormányzat, az Összhang kulturális egyesület és a helyi tűzoltóság majálisán mindenki megtalálta a kedvére valót. A vidám tavaszi kavalkádot az időjárás sem zavarta meg; a főzőverseny 31 (!) csapatának bográcsában ínycsiklandó gulyások és pörköltek rotyogtak. A győzelmet az Általános Iskola különítménye szerezte meg Orbán Renáta irányításával, megelőzve a Bamako-résztvevő Pelesz Nándor vezette Városgondnokság gárdáját, illetve Orbán Csaba csapatát. Különdíjat érdemelt a kislángi Koszorús József és családja.

A tűzoltók látványos, imitált mentést mutattak be, a fiatalok szalmatüzet oltottak, valamint légzőmaszkos bátorságpróbát is lehetett tenni a füst-sátorban.

A színpadon csábos hastáncosok bűvölték a férfinépet, majd a lánglovagokból verbuválódott Flórián Band és a helyi formáció, a Fall in December nyomatta a rockot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!