Varázslatos futás

2022.05.26. 16:30

Országos hírnévnek örvend már a rácalmási szigetfutás

A rácalmási szigetfutásra még most is várják a jelentkezőket. A verseny előkészületeiről az ötletgazda, fő szervező Nagy Gábor beszélt.

DH/SzSz

Idén nyáron is több száz futó veheti birtokba a rácalmási szigetet

Forrás: Laczkó Izabella / DH

– Idén már negyedik alkalommal rendezzük meg június 26-án, vasárnap a rác­almási szigetfutás családi sportnapot. Minden korosztályú és edzettségű sportoló megtalálhatja a neki megfelelő mozgásformát. A cél az egészséges életmód és Rácalmás különleges adottságainak bemutatása egy családias rendezvény keretén belül. A profi és amatőr mozogni vágyók választhatnak 3, 5, 11 vagy 22 km-es futótávok közül, a gyaloglást kedvelők egy 11 km-es kört tehetnek meg a szigeten, a kerékpár szerelmesei pedig 22 km-t tekerhetnek a változatos terepen. Minden induló kap egyedileg tervezett befutóérmet, ajándékcsomagot, csipes időmérést, ebédet, futam közben frissítést, részvételt a tombolasorsolásra. A szervezők készülnek ingyenes szűrővizsgálatokkal, kerékpárszervizzel, játszótérrel, izomlazító eszközökkel, közös zenés bemelegítéssel Dóczi Zsuzsival, társasjátékokkal és nem utolsósorban folyamatos zenével, jó hangulattal, műsorvezetéssel és még sok meglepetéssel. A kitelepült árusok gondoskodnak az energia-utánpótlásról. A résztvevők válogathatnak izotóniás ital- és étrend-kiegészítőkből, lesz büfé, kürtőskalács, fagyi, méz, gyümölcssajt és egyéb egészséges és finom enni- és innivaló. Büszkeségünk, hogy a rendezvény megfelelt és felvételt nyert az Ötpróba Párizsba elnevezésű országos eseménysorozatba, így a regisztrált ötpróbázók tovább gyűjthetik pontjaikat a kiszemelt, egy népszerű sportmárka ajándékaiért. A rajt-cél helyszíne a rácalmási Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ.

Várakozás a rajt előtt a Jankovich-kúriánál
Forrás: Laczkó Izabella / DH

Futamok helyszínei a rácalmási Nagy-sziget és Ártéri tanösvény, valamint a Duna-part turistaútvonalai és kerékpár­útja. Környezetünk megóvása érdekében a rendezvény szervezői arra törekszenek, hogy minimálisra csökkentsék, vagy teljesen megszüntessék a műanyag poharak, evőeszközök és tányérok használatát, ezért nagyon fontos, hogy aki ellátogat az eseményre, mindenképpen hozzon magával futópoharat vagy kulacsot, elmosható tányért és villát! A rendezvényközpontban szelektív hulladékgyűjtőket helyezünk ki, használja mindenki felelősséggel.

A futással idén a FÁDA civil állatmentők önfeláldozó munkájára is szeretnék felhívni a figyelmet, így lehetőség nyílik online nevezéskor közvetlenül vagy a helyszínen támogatásban részesíteni őket. A futáshoz szükséges regisztráció a www.racalmasisziget­futas.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!