Elefánt és száz oszlop

2022.05.13. 10:45

Szombaton kezdődik a Kortárs Művészeti Fesztivál a Bory-várban

Idén a Jam-Bory-Vár nem lezárja, hanem megelőzi a Kortárs Művészeti Fesztivált. Szombaton 16 órakor kezdődik a program a varászlatos Bory-várban. Íme néhány program a sok közül.

Majer Tamás

Szombaton újra tarka sokaság lepheti el a Bory-vár udvarait és termeit

Forrás: FMH-Archív / NN

A Figurina Bábszínház 16.30 órakor lép az Elefántos udvar színpadára, a Grim/m/aszok című előadásukat játsszák. – Hiszünk abban, hogy a bábműfaj minden korosztályhoz szól, nem kizárólag a kicsi gyerekekhez, ezért minden előadásunkat úgy készítjük, hogy élvezhető legyen egyszerre az ovisoknak, a kisiskolásoknak, a kamaszoknak és a felnőtteknek is. 

A legerősebb gondolatátvivő eszközünk: a humor, melyből minden darabunkba csöpögtetünk kevesebbet vagy többet – nyilatkozták magukról a társulat tagjai. A hivatalos megnyitó 18 órakor kezdődik, a Bory család képviseletében Kovács Balázs mond pár szót. A Tudósok zenekar koncertje a Százoszlopos udvarban lesz, 18.30 órától muzsikálnak. Szédületes karneváli forgatagot ígérnek. A Zuboly 20.40 órától koncertezik, ugyancsak a Százoszlopos udvarban. – A zenekar története 2004-ig nyúlik vissza, amikor Ágoston Béla barátait összehívta egy közös születésnapi zenélésre. Az akkori felállás olyan sikeres volt, hogy aztán 2005 őszén ebből a „bulizenekarból” alakult meg a Zuboly. 

A külföldi turnézások kapcsán vették észre, hogy a népzenével kevert magyar rap igazi siker. Zenéjükben keveredik a pop-rock a népzenével, klas - szikus zene a hiphoppal, a drum&bass a swinggel – írják róluk a szervezők. Az állandó tagok: Ágoston Béla (szaxofon, hegedű, brácsa, dorombének, kecskeduda), Benke Ágoston Félix (dob, ének, doromb, szájharmonika, cicélés, beatbox, tilinkó), Busa István (beatbox, rap), Hock Ernő (nagybőgő), Szarvas Dávid (beatbox, rap, ének, konga, csörgő). Az utolsó program 22 órakor startol, a Fire Fantasy Tűzszínház produkciója zárja az estét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!