Sugárhajtásúval is jöhet bárki!

2022.08.21. 09:00

Börgöndi repülőnap: itt lesz a légierő

Közeledik a következő börgöndi repülőnap, szeptember 11-én, vasárnap ismét látványos bemutatókkal és családi programokkal várja látogatóit a leszállópályát üzemeltető székesfehérvári Albatrosz Repülő Egyesület.

Tihanyi Tamás

Még várják az utast az L-29-es sugárhajtású Delfinre. A felvétel az egyik korábbi repülőnapon készült

Fotó: Tihanyi Tamás

Szilády Dezső, a repülőszervezet elnöke a feol.hu-nak pénteken elmondta: a szervezés tekintetében több újdonsággal készültek idén, például sokak kérésére lehetőség van előre, online módon jegyet vásárolni. Akik így tesznek, azok pénzt és időt takarítanak meg, bejutásuk is gördülékenyebb lesz. A részletekről az egyesület közösségi oldalán lehet a legegyszerűbben tájékozódni. A szervezés gőzerővel folyik, és bár még nem egyeztek meg mindenkivel, annyi már határozottan látszik, hogy a Magyar Honvédség légiereje a korábbiaknál több repülőtechnikával képviselteti magát a repülőnapon, és az idősebb gépek között is lesz olyan, amilyen még soha nem szállt le Börgöndön.

Még várják azt a jelentkezőt, aki utasa lenne az egykori Magyar Néphadsereg légiereje által kiképzőgépként rendszeresített L-29 Delfin sugárhajtású gépmadárnak. Ha vállalja a nem csekély anyagi ráfordítást, bárki megtapasztalhatja a kiképzőgép utasaként, a saját bőrén a vadászpilóták semmihez sem hasonlítható élményeit a Tökölről Börgöndre vezető repülőút során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!