Programok

2017.04.24. 19:20

Dalkirály: tökéletes akkordokat énekel - Több rendezvény lesz Fejér megyében is

Április vége, május eleje-közepe a legismertebb légykapófélék számára gyakorlatilag programdömpinggel jár hazánkban: ekkor rendezik meg ugyanis madárvédő szervezetek a hagyományos Fülemülék éjszakáját.

Kocsis Noémi

Több rendezvény lesz Fejér megyében is. A Fülemülék éjszakái programsorozatra várják az érdeklődőket a megyében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportjának tagjai, valamint más természetvédő szerveződések.

Április 28-án pénteken, 19 órától Pázmándon, a Téglaházi forrástól indulva, 29-én, szombaton pedig ugyanebben az időpontban az agárdi madárvárta környékén lesz kétórás fülemülelesés - de rá egy hétre a fehérvári Sóstón, a Zöldtanyától szintén 19 órakor indulva is részt vehetünk egy esti fülemüledalos túrán.

Tizenhat centis dalkirály, a fülemüle Fotó: Wikipédia

Májusban lesz még hasonló program a dinnyési Madárdal tanösvényen, valamint Pázmándon még két alkalommal.

A dal királyának is nevezett 16 cm-es madárka hazánkban áprilistól szeptemberig él, az udvarló hímek ezen idő alatt négy hangból álló akkordos dalukkal csábítják
a dalképtelen tojókat.

Mindkét nembeli fülemüle kertünk, környezetünk hasznos lakosa, elpusztítja a rovarokat, férgeket, pondrókat. kn

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!