Programok

2017.04.07. 07:10

Költészet napi ünnep lengyel vendégekkel

Székesfehérvár – A Vörösmarty Társaság nagyszabású programmal készül a Magyar költészet napjára.

Bokros Judit

A költészet napját, április 11-ét megelőzően szinte egész napos programot szervez a Vörösmarty Társaság. Április 10-én, hétfőn délelőtt 11 órakor avatják föl Takács Imre költő domborművét a társaság terménél. Az eseményen köszöntőt mond Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke. Az emléktáblát Cser-Palkovics András polgármester és Bobory Zoltán, a társaság elnöke leplezi le, avató beszédet mond Bakonyi István irodalomtörténész.

A Kossuth utcai teremben aznap 17 órakor Fehérvár lengyel testvérvárosa, Opole fennállásának 800. évfordulója tiszteletére nyílik meg Jan Wajrach lengyel szobrász, festőművész kiállítása. A tárlatot Horváth János faszobrász, festőművész ajánlja a közönség figyelmébe.
Szintén hétfőn délután 18 órakor, a Városháza dísztermében Janusz Wójcik Ireneusz költői estjét rendezik meg a Vörösmarty Társaság tagjainak közreműködésével.

A rendezvény vendége Jerzy Snopek, Lengyelország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!