Programok

2017.02.16. 17:46

Lajoskomárom: vendégük lesz az agykutató professzor

Lajoskomárom – Sapere aude! – Merj tudni! A Lajoskomáromi Történelmi Kör Horatius felszólítását választotta jelmondatának.

V. Varga József

Alapításuk óta, immár tizenkét esztendeje ennek szellemében tevékenykednek: előadókat hívnak meg egy-egy estre, eszmét cserélnek, diskurálnak, ismereteket, tudást szereznek. Mindig a tények közelében szeretnének lenni, barangolnak az országban és a határon túl, derűt és jókedvet, bölcsességet gyűjtenek, s ugyanezt sugározzák, a kellő nyitottsággal megspékelve.

Marikucza Péter elnök Fotó: V. Varga József

Marikucza Pétertől, a történelmi kör elnökétől megtudtuk, hogy március 15-én Bianca Brici Kerekes festőművész és Miklos Brici Kerekes fotóművész kiállítását nyitják meg a moziteremben. A művészházaspár Besztercén, Erdélyben él és alkot. A tárlatnyitó a márciusi ünnep része, bevezetőt mond a történelmi kör elnöke.

A következő rendezvényükön a többi között Az év ismeretterjesztő tudósa címet is elnyert Freund Tamás agykutató, neurobiológus professzor, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke tart előadást március 17-én 18 órakor a községháza dísztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!