Programok

2017.08.16. 05:59

Mozduljon ki a hétvégén! - Íme néhány ünnepi programtipp!

Koncertek és tűzijátékok várják szerte Fejér megyében!

V. Varga József

Péntek

Mezőszentgyörgy, 18 óra: Az új kenyér ünnepe a tájháznál. Szentelés és áldás. A kenyér megszegése.

Sárosd, 17 óra: Szent István király és az új kenyér ünnepe. Ünnepség a községháza dísztermében. A Pro Civitate kitüntetések átadása.

Szombat

Sárbogárd, 11 óra: Ökumenikus istentisztelet a sárszentmiklósi katolikus templomban. 17 óra: Városi ünnepség a művelődési központban.

Vasárnap

Enying, 14 óra: Szent István-napi ünnepség és a Magyarok kenyere program Fejér megyei ünnepsége a Batthyány-kastély kertjében. Ünnepi műsor. Az új kenyér megszentelése és megáldása. Beszédet mond Viplak Tibor polgármester és Kiss Norbert Ivó, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezetének elnöke. Kitüntetések átadása. A Virágos Enyingért díjak átadása. Kiállítás-megnyitó – 25 év a város intézményeinek tükrében. Az ünnepi műsorban fellépnek a Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola és a Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola diákjai. 18 óra: Utcabál a Cifrakertben. 21.30 óra: Tűzijáték.

Lajoskomárom, 16 óra: Szent István napja, az államalapítás ünnepe a községháza dísztermében. Beszédet mond Pirtyák Zsolt polgármester. Ökumenikus kenyéráldás. Ünnepi műsor a Kreatív Színpad előadásában. Díszpolgári cím átadása. Herceg Batthyány Lajos szobrának koszorúzása.

Lepsény, 10 óra: Szent István és a keresztény magyar állam ünnepe. Ünnepi műsor a katolikus templomkertben. 10.20 óra: Szent István király szobrának megkoszorúzása. 11 óra: Kitüntetések és elismerések átadása a művelődési házban.

Mezőszilas, 10.30 óra: Nemzeti ünnep, Szent István napja. Ünnepi istentisztelet és az új kenyér megáldása és megszegése a református templomban. Köszöntőt mond Nagy Judit lelkész. Igét hirdet Pop Levente Zabola (Erdély) lelkésze. Közreműködik a református kórus.

Polgárdi, 9 óra: Húszéves városunk! – Szeretem Polgárdit! Polgárdi nyári fesztivál a Batthyány ligetben. Szent István-napi focikupa a műfüves pályán. 10 óra: Szent István-napi búcsú. 14 óra: White Viesel. 15 óra: Happy Girls. 16 óra: Tűzrőlpattant Menyecskék. 16.30 óra: Néptáncbemutató. 17 óra: István, a király (rockopera, részletek) – közreműködik a Clara Voce vegyes kar és a Kissek zenekar. 18.30 óra: Szent István-napi ünnepi műsor. 19 óra: Kiss G. Blues Band. 21 óra: Atilla Fiai Társulat. 22 óra: Tűzijáték.

Sárkeresztúr, 17 óra: Szent István-napi ökumenikus istentisztelet a katolikus templomban. Igét hirdet Kiss Péter református lelkész és Bognár Károly katolikus plébános. Közreműködik a Bella Voce kamarakórus.

Sárkeszi, 15 óra: A magyar államalapítás ünnepe, megemlékezés a faluházban. Köszöntőt mond Farkas Gyuláné polgármester.

Koszorúzás a kopjafánál. Habléné Nagy Viktória református lelkész áldása. Mayer László katolikus esperes megszenteli az új kenyeret. A Sárrét néptáncegyüttes műsora. Közreműködik Domján Barbara, Bauer Regina és Rimán Alex.

Szabadbattyán, 14 óra: Nemzeti ünnepünk alkalmából ünnepi ebéd a faluháznál.

Úrhida, 12 óra: Ünnepi szentmise és kenyérszentelés a katolikus templomban. A felújított első és második világháborús emlékmű ünnepélyes átadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!