Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Fejér megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

SZEPTEMBER 27.

Teadélután a versszínpadon

Dunaújváros - Szeptember 27-én, hétfőn 17 órától ismét teadélutánra várja a líra szerelmeseit az Írisz Versszínpad.

MÁJUS 31.

Jön az Első Szántóföldi Napok

Mezőfalva - Az ország egyik legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvényére készül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen szervezik meg az I. Szántóföldi Napok és Agrárgépshow-t Mezőfalván, május 31.-június 1. között. A közel 40 hektáros területen tartandó eseményen az érdeklődők, gazdák, vásárolni szándékozók többek között arról is képet kaphatnak, mire képesek az igazán nagy mezőgazdasági monstrumok, munkaeszközök és gépek hétköznapi, szántóföldi körülmények között. A rendezvény fókuszában a permetezés áll. A „szabadtéri kiállítóterem” az ígéretek szerint nem csak nézelődésre való, az eszközöket ki is lehet próbálni, ugyanis a Mezőfalvai Zrt. területén, mintegy tíz hektáron dübörögnek majd több tízezernyi lóerővel a mezőgazdasági gépek és gépkapcsolatok, 30 kiállítótól. A szakmai közönségen kívül a családokat speciális programokkal várják, a belépés az eseményre ingyenes.

MÁJUS 27.

Sárbogárdi napok

Sárbogárd - A képviselő-testület elfogadta a huszonhatodik Sárbogárdi napok programtervét. A hagyományos pörköltfesztivállal nyitnak május 27-én, szombaton 9 órakor az Ifjúsági parkban. A programok sorában bemutatót tart a galambász egyesület, az íjász klub, kóstolóval hívogat a borbarát kör, színpadra lépnek óvodások és iskolások. Délután színes tánckavalkáddal nyitnak, este a Honeybeast, majd Demjén Ferenc koncertezik. A vasárnap a gyerekeké lesz, bábszínházzal, népi játékparkkal. Történelmi bajvívók érkeznek, motorosok kápráztatnak.

MÁJUS 26.

Akar Ön régész lenni egy (két) napra?

Székesfehérvár - Új szakmába kóstolhatunk bele a hónap utolsó hétvégéjén. Május 26-án és 27-én egy-, illetve kétnapos régészkedésre invitálják az érdeklődőket a Szent István Király Múzeum munkatársai. Május 26-án pénteken délután a Pannóniában élő ókeresztény közösségek hétköznapjaiba pillanthatunk bele, másnap pedig igazi régésszé válhatunk magunk is: a szombati programban ugyanis  (az előadások és tárlatvezetések mellett) 10-18 óra között miniatűr ásatásokon vehetünk rész, hogy megkeressük a földbe rejtett kincseket, Samu, a csontváz segítségével.

MÁJUS 25.

Tündérkert ezüstje

Székesfehérvár - Nyitott napot tart a Szent István Király Múzeum a Rendház épületében május 25-én, csütörtökön 8 és 18 óra között a Fejedelmi Kincsek tárlathoz kapcsolódva A Tündérkert ezüstje és aranya című program keretében 8 órától vésnöki bemutatóval egybekötött tárlatvezetést tartanak iskolai csoportoknak. Bejelentkezés: Krizsány Anna népművelőnél a 70/338-6173-as számonA nagyközönséget 15 órakor várják tárlatvezetésre, kiállításon Kiss Alexandra régés kalauzolja a látogatókat. 16.30-tól Pénzek és fémek - bevezetés a pénzverés technológiájába címmel Szombatfalvy Rudolf kohómérnök tart előadást fehérvári éremgyűjtők közreműködésével.

Nyárváró Úrhidán – Papírvirág és szélforgó

Úrhida – Nyárváró címmel kézműves foglalkozásra várják a gyerekeket és a szülőket május 25-én, csütörtökön 16 órától a közösségi házba.

 

MÁJUS 24.

A gyümölcsös és a szőlő védelme

Kishantos – A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Mezőföld Népfőiskola Hogyan védjük meg? címmel szakmai délutánt tart aktuális kérdésekről az ökológiai gyümölcsös és szőlő növényvédelméről május 24-én, szerdán 15 órától a kúriában. Az előadó Szőke Lajos nyugalmazott főiskolai tanár.

MÁJUS 23.

Hétvezér-est a Délvidékről

V. Varga József

Székesfehérvár – A Fejér Szövetség 369. Hétvezér-estjén Rácz Szabó László, a Magyar Polgári Szövetség alapítója, elnöke tart előadást a Délvidékről kedden 18 órakor a Királykút-emlékházban.

 

MÁJUS 22.

A sárbogárdi könyvtár vendége Endrei Judit

Sárbogárd – Kor-határtalanul címmel rendeznek hétfőn 17 órától dedikálással egybekötött közönségtalálkozót a városban.

A Madarász József Városi Könyvtár vendége Endrei Judit lesz, akivel Kálnay Adél beszélget. A találkozót megelőzően 14 órától Kálnay Adél mesekönyvét, az Embermesék, tündérmesék címűt mutatják be ugyancsak a könyvtárban.

Takarítják a temetőt

Csákvár - Temető takarítást tartanak mindegyik felekezeti temetőben, az összegyűjtött hulladékot május 22-én, hétfőn délelőtt szállítják el. Arra kérik a hozzátartozókat, hogy a sírokon elszáradt virágcsokrokat, koszorúkat, s más egyéb tárgyakat május 21-ig helyezzék el a kijelölt lerakóhelyekre.

DH PROGRAMAJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK
Aprók Háza óvoda: Borbély István Csaba gyűjteményéből Babakiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a nyitvatartási időben.
Bartók Kamaraszínház aula: Az Arany János Általános Iskola rajztagozatos diákjainak munkáiból látható kiállítás május végéig.
Dunaföldvári Vár Fafaragó Galéria: „Megkötöm lovamat” címmel és a Mesebeli Afrika kiállítás látható. A Vármúzeumban pedig a Vak Bottyán nyomában és a Sárdy János nyomában tekinthető meg. Mindegyik kiállítás október 29-ig hétfő kivételével 10-18 óráig látogatható.
Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika-kiállítás tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében: keddtől péntekig 10-16 óráig, szombaton 13-16 óráig.
Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás: Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig című kiállítás. Időszakos kiállítás: A pandúr kortól napjainkig - A rendészet története című kiállítás látható június 15-ig. Nyitvatartás: keddtől péntekig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján 14-18 óráig ingyenes a belépés.
Kortárs Művészeti Intézet: Fejér Megyei Tárlat - közös kiállításon mutatják be legfrissebb alkotásaikat a Fejér megyei képző- és iparművészek. A kiállítás május 26-ig látogatható.
Lorántffy iskola: Az intézmény egykori tanárának, Goda Miklósnénak természetfotó-kiállítása látható. 
Munkás Művelődési Központ Galéria: Császár Mónika Ilona festményeit láthatja a közönség.

ESEMÉNYEK

Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén). József Attila Könyvtár: nyitvatartás: a felnőttkönyvtár 10-18.30 óráig, a gyermekkönyvtár 10-18 óráig.Béke fiókkönyvtár: 13-18 óráig.Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár Dunaföldvár: nyitvatartás: 8-12, 13-18 óráig, kölcsönzés: 13-18 óráig.

VALLÁS

Görög katolikus: 18 órakor szent liturgia.
Római katolikus: 18 órakor mise a Krisztus Király Főtemplomban.

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...