Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Fejér megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

FEBRUÁR 21.

Csadi Zoltán: Petőfi útján

Dunaújváros - Kedd este debütál a Bartók stúdiótermében Csadi Zoltán önálló estje, amely egy Petőfi útirajzot dolgoz fel. Csadi Zoltán, a Bartók színművésze ezúttal Petőfi Sándor talán egy kevésbé ismert, Úti levelek Kerényi Frigyeshez című művéhez nyúlt és szerkesztett belőle egy remek önálló estet, amely ma mutatkozik be a Bartókban. Játék ez az irodalommal, a színházzal, szerepekkel, figurákkal, hajdan volt híres írókkal, közéleti személyiségekkel és az ő történeteikkel. Mindez egy különleges díszletben: főszereplőnk az utazó, maga Petőfi Sándor és egy minden csodát rejtő hátizsák.

FEBRUÁR 20.

Beszélgetés a kicsikről

Dunaföldvár – Februárban is folytatódik a Beszélgetések a legkisebbekről elnevezésű sorozat Dunaföldváron. A következő program témája a kisgyermekkor egyik legnehezebb problémája, a dackorszak lesz. Február 20-án 16.15-kor várják a szülőket, nagyszülőket, érdeklődőket a bölcsőde Kossuth utcai épületében.

FEBRUÁR 19.

Nyílt nap hidegtűrő kutyáknak

Székesfehérvár - Vannak olyan hidegtűrő kutyafajták, amelyek jobban szeretnek ilyen hűvös időben tanulni. Nekik és gazdijaiknak szervez nyílt napot február 19-én 15 órakor Nyakas Gábor képző a Szedres dűlőben található kutyaiskolájában. A nyílt napon a"hűvös természetű" kutyák neveléséhez kapnak tanácsot a gazdik.

FEBRUÁR 17.

Vígjáték: Ne most, drágám!

Sárbogárd – A két felvonásos vígjátékot a Veres 1 Színház mutatja be február 17-én, pénteken 19 órától a művelődési központban.

Idén is megrendezik a borversenyt

Bár Iszkaszentgyörgy nem része egyetlen borvidéknek sem, a szőlőtermesztésnek itt is régre visszanyúló hagyományai vannak. Annak is több éve már, hogy meghonosították a faluban a borversenyeket, ahol szakértők adnak segítséget az értékeléssel gazdáknak a még jobb minőségű nedűk előállításához. Az idei borversenyt  a helyi gazdák számára február 17-én, pénteken, 17 órai kezdettel rendezik meg - tudtuk meg Szigetvári Tündétől, a szervezőtől, aki azt is elmondta, hogy a részvételi szándékot előzetesen jelezni szükséges.

Tehetség roadshow 2017

Székesfehérvár  –  Február 17-én, 13.45 órakor indul a Tehetség Roadshow 2017 a Művészetek Házában. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond Ekler Gergely, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője, Novák Katalin család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkár és Cser-Palkovics András polgármester. A fiatal tehetségek színpadi bemutatkozása mellett  interaktív standok, bemutatók, kreatív sziget várják az érdeklődőket, és kiállítást is rendeznek.

FEBRUÁR 16.

Irodalmi felolvasóest

Ráckeresztúr A községi könyvtár szervezésében Ráckeresztúr idén is csatlakozik az országos Wass Albert-felolvasáshoz. A főszervezők célja, hogy az író mintegy az égi kávéház házigazdájaként vendégül lásson más írókat, költőket, s a lélekemelő gondolatok, a közösségi élmény révén összébb hozza az egy településen, egy közösségben élő embereket. A felolvasóestet Ráckeresztúron kivételesen nem az országos akcióval egy időben, hanem egy nappal korábban, február 16án, csütörtökön, 17 órakor rendezik a Hősök téri iskolaépület aulájában.

FEBRUÁR 15.

A Sorslevelek bemutatója

Székesfehérvár  – Lukács Zoltán Gábor: Sorslevelek – Az indiai pálmalevelek évezredes bölcsessége című könyvét mutatják be február 15-én, szerdán 17 órakor az Aranybulla Könyvtár olvasótermében. A beszélgetőtárs Tánczi Erika.

FEBRUÁR 14.

A házasság hetében

Dunaföldvár - Február 14-én, kedden este 18 órától a Népszerű tudomány és a házasság hete rendezvénysorozat közös programja részeként dr. Csókay András világhírű idegsebész, valamint felesége, Altay Daniella előadása várja az érdeklődőket, amelynek címe Megbocsátás és erőt sugárzás a szentségi házasságban. A dunaföldvári művelődési központ szervezésében létrejövő programra a belépés díjtalan, azonban előzetesen regisztrálni kell a 75/541-000 telefonszámon, illetve a www.dunafoldvar-muvhaz.hu e-mail címen.

Bibliai szabadegyetem

Május derekáig tart a bibliai szabadegyetem. A szabadegyetem következő előadásában Máté evangéliumáról beszél Ócsai Tamás február 14-én, 18 órai kezdettel Fehérváron, a Művészetek Házában.

Öreghegyi disputa

Székesfehérvár  –  Az Öreghegyi Közösségi Házban február 14-én, kedden, 18 órától   Lukácsy József, a Vörösmarty Társaság alelnöke, közíró lesz az Öreghegyi disputa  vendége.  A házigazda, beszélgetőtárs Bobory Zoltán.

FEBRUÁR 13.

A múlt évről és a tervekről

Rácalmás – Közmeghallgatást tart Rácalmás képviselő-testülete február 13-án 17 órától a művelődési házban. Schrick István polgármester ismerteti a tavalyi eredményeket és az idei terveket.

Kiállítás a könyvtárban

Sárbogárd, 17 óra: Értékeink – Egy kis hagyomány. A Madarász József Városi Könyvtár és a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület kiállítása a könyvtárban. Bevezetőt mond Kovács György, a Fejér Megyei Művelődési Központ címzetes igazgatója. Bemutatkozik terménybáb-készítő, szalmafonó, fafaragó, csuhéműves, ötvös, cserépsíp-készítő, furulyakészítő és kovács.

FEBRUÁR 12.

Bababörze

Enying, 9 óra: Bababörze (minden, ami a babákkal kapcsolatos) a piac csarnoknál. Ingyenes asztalfoglalás a védőnőknél.

FEBRUÁR 11.

Kolbásztöltő verseny lesz Almáson

Össznépi disznóvágást, valamint kolbásztöltő versenyt rendeznek Magyaralmáson február 11-én, szombaton. A versenyre öt fős csapatok jelentkezését várják, nevezni február 8-ig lehet – tudtuk meg Kovács Helgától, az almási Faluház vezetőjétől.

Kézműves foglalkozás

Polgárdi, 9 óra: Fabrikáló kézműves foglalkozás, lepkefüzér készítése a városi könyvtárban.

Civil fórum a környezet szépítéséért

Február 11-én, szombaton délután projektzáró fórumot tartanak Ráckeresztúron a tornacsarnokban. A civil fórum témája a megtervezett pihenőpark lesz, képes bemutatót is tartanak. A programot összekötik az egyházközségi farsanggal, a Mákvirág tánccsoport fellépése után, azaz 15 órakor kezdődik.

Jótékonysági bál a kastélyban

Az iszkaszentgyörgyi Pappenheim-kastély, a művelődési ház céljait szolgáló szárnyán rendez jótékonysági bált a helyi református nőszövetség. A muri időpontja: február 11., szombat, 20 óra.

FEBRUÁR 10.

Beszélgetés a kiegyezésről

A kiegyezés, avagy a törékeny egyensúly létrejötte címmel rendez beszélgetést a Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesülete február 10-én, pénteken 16 órakor a Csákvár Emlékházban. A meghívott vendég Szalai Károly nyugalmazott tanár és helytörténész, a beszélgetést Kunstár Béla tanár vezeti.

Jelmezes mókázás

Úrhida, 16 óra: Jelmezes mókázás. Iskolások farsangi délutánja a közösségi ház nagytermében.

FEBRUÁR 09.

Szakmai nap

Kishantos, 10 óra: Gondolj a tavaszra, tervezz biokertet, tanulj új praktikákat! A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Mezőföld Népfőiskola szakmai napja. 10.40 óra: Fűszerek és gyógynövények a veteményeskertben – Lechner Judit kertészmérnök, biotermelő előadása. 14 óra: Ismerd meg és tervezd meg a kertedet! – Ware Borbála, a Magyar Biokultúra Szövetség – Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület elnökének előadása.

Szülők klubja

Úrhida, 17 óra: Szülők klubja a közösségi ház könyvtárában. A vendég Nemesné Somlai Gitta pszichológus. A gyerekeknek játszóház.

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsorMűsorok betöltése...