Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Fejér megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Rajzpályázatot hirdetett a könyvtár

PÁTKA - A Toldi című elbeszélő költemény alapján várják a műveket a Gárdonyi Géza Községi Könyvtár munkatársai. A pályázat határideje szeptember 30-a.Az idei esztendőben ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját. Ebből az alkalomból a pátkai Gárdonyi Géza Községi Könyvtár pályázatot hirdet a nagy költő Toldi című elbeszélő költeményéhez. Egy szabadon választott ének alapján készíthetnek a résztvevők például rajzot, a technikát a pályázók szabadon választhatják ki, lehet használni színes ceruzát vagy éppen festéket. A papír mérete A/4-es vagy A/3-as lehet! Sőt, szabadon választott alapanyagból akár tárgyat vagy figurát is alkothatnak. Csoportok egy-egy közös munkáját is várják. A 9 éves korosztálytól akár a felnőttek is küldhetnek be műveket.A pályázat határideje szeptember 30-a.

SZEPTEMBER 27.

Teadélután a versszínpadon

Dunaújváros - Szeptember 27-én, hétfőn 17 órától ismét teadélutánra várja a líra szerelmeseit az Írisz Versszínpad.

Megyei bajnokság: keresztúri fogathajtás

Sárkeresztúr – A megyei kettesfogathajtó-bajnokság a 3. fordulóval folytatódik szombaton 10 órától a keresztúri lovaspályán. Megrendezik a pontszerző akadályhajtás két fordulóját, az összevetéssel, a gyors és látványos vadászhajtás startját 16 órára tervezik.

SZEPTEMBER 25.

Öt hónap a dán népfőiskolán

Kishantos – A Mezőföld Népfőiskolai Társaságnál angolul jól tudó fiatalok jelentkezhetnek ösztöndíjjal a dán Vestjyllands Hojskole őszi-téli kurzusára, mely szeptember 25-étől 2018. március 3-áig tart. A kurzus fő célja: megismertetni a dán népfőiskolai szemléletet, betekintést nyújtani 150 éves demokráciájuk mindennapjaiba, és megismertetni a fenntarthatósághoz vezető út gyakorlati tennivalóit. Az ösztöndíjasoktól azt várják, hogy hozzanak haza minden hasznos és értékes tudást, szemléletet és tapasztalatot, és kamatoztassák azt szűkebb-tágabb közösségük számára. Jelentkezési határidő: augusztus 25-e.

SZEPTEMBER 16.

A Magyar népdal napja: Csíkkal, Ghymessel

MARTONVÁSÁR - A Magyar népdal napja igazából két nap, s negyedszer rendezik meg a kisvárosban szeptember 16-17-én. Az országos ismertségű és rangú esemény nem véletlenül került Martonvásárra, itt az országban az elsők között alapítottak művészeti iskolát, s oktatják magas színvonalon a néptáncot, népzenét. Az őszi hétvégén gazdag programkínálattal várják a helyieket s a vendégeket a rendezők. Fellépnek a Langaléta Garabonciások, a Bahorka társulat, a Netz produkció családi örömzenével és -tánccal. A 450 fős gyermekkórust a Csík zenekar kíséri szeptember 16-án, 14 óra 30-kor, őket követi a Magyarpalatkai Banda Erdélyből, táncosokkal, énekesekkel.

Délután népzenés divatbemutató a Dűvő zenekarral, a Parno Graszt, majd a Páva-döntős Sarjú banda a Csík kíséretében. A tűzijáték után Ferenczi György és az 1-ső pesti rackák muzsikálnak, majd éjféltől táncház a legjobbakkal. Másnap déltől este hatig folyamatosan utcazene- fesztiváloznak, fél egytől a Dankó Rádió egyenes adásban közvetít a Magyar Népdal Napja helyszínéről. A helyi művészeti iskola és fúvószenekar fellépései után 16 órától a Ghymes együttes ad koncertet a martonvásári Emlékezés terének fesztivál-központjában.

SZEPTEMBER 2.

Lovasberény is beszáll a lecsócsatába

Lovasberény - Szeptember első szombatjára a községben is lecsófőző versenyt hirdettek meg. A kastélyparki Kis-tó melletti területen aznap a felnőttek bográcsban főznek (amit zsűri értékel és díjaz), míg eközben a kezdeményezők a gyerekseregnek tízállomásos ügyességi mesetúrát szerveznek az angolparkban.

AUGUSZTUS 20.

Nyáresti muzsika a templomban

Enying – A református templomban nyáresti orgona- és kamaramuzsikával tisztelegnek a reformáció 500. évfordulóján.

Szotyori Nagy Gábor orgonaművész, Molnár Enikő hegedűművész és Berkesi Boglárka énekművész július 30-án adott koncertet. A következő alkalmon Fassang László orgonaművész ad hangversenyt augusztus 20-án 19 órakor a református templomban. Közreműködik Rohmann Ditta gordonkaművész.

Magyarok kenyere a Batthyány-kastély kertjében

Enying – A Szent István-napi ünnepséget és a Magyarok kenyere Fejér megyei rendezvényét augusztus 20-án a Batthyány-kastély kertjében rendezik. Ünnepi beszédet mond Viplak Tibor polgármester és Kiss Norbert Ivó, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezetének elnöke. Kitüntetéseket adnak át, kiállítást nyitnak, és átadják a Virágos Enyingért díjakat.

Folytatódó nyári fesztivál

PUSZTASZABOLCS - Augusztus 20-án, vasárnap a nemzeti ünnephez kapcsolódva folytatódnak a Szabolcsi Nyári Fesztivál programjai. A fesztivál a város legnagyobb ünnepeként és programsorozataként már július végén elkezdődött. Az akkor három napig tartó eseményekhez kapcsolódnak az augusztus 20-ai programok. Aznap reggel 9 órakor Simon László megyei kormánymegbízott mond beszédet a Millenniumi Parkban, majd átadják a csobogót a Szabolcs vezér szobornál. Az ünnepi szentmise kenyérszenteléssel 11 órakor kezdődik a katolikus templomban. A kastélykertben 16 órától kirakodóvásár és használt cikk börze lesz, majd kihirdetik a receptpályázat és a Kiskertemben termett pályázat eredményeit, valamint díjakat adnak át. Ezután zenés, kulturális műsor kezdődik: 17.15-től például az adonyi Rozmaring Néptánccsoport lép föl, 19 órától pedig a helyi Könnyű Léptek Latin Tánccsoport ad elő. A tűzijáték 20.45-kor lesz.

Megújult a világháborús emlékmű

Úrhida – Az önkormányzat 1994-ben készítette az emlékművet az első és második világháborúban elhunyt hősi áldozatok emlékére. Az elmúlt két évtizedben az emlékmű felülete az időjárás és a környezeti szennyeződések következtében jelentősen elszíneződött, megrepedezett, a felújítás időszerűvé vált. A pályázati támogatásnak köszönhetően a kivitelezési munkálatok a tavasz  folyamán elkészültek. Az emlékmű ünnepélyes átadására augusztus 20-án, a 12 órakor kezdődő szentmisét és kenyérszentelést követően kerül sor.

Kenyérsütés a kemencénél

Aba – A város ünnepi kenyerét augusztus 20-án 9 órakor sütik a Béke téri iskola kemencéjénél, Gáspár Jánosné közreműködésével. Az államalapító Szent István királyunk emlékére szervezett ünnepi rendezvény 11.30 órakor veszi kezdetét a Millenniumi parkban, koncertet ad Aba Város Fúvószenekara. A hálaadó ünnepi szentmise 12 órakor kezdődik.

Szent István-nap és Magyarok kenyere

Enying – A Szent István-napi ünnepséget és a Magyarok kenyere program Fejér megyei ünnepségét vasárnap 14 órától a Batthyány-kastély kertjében rendezik.

Megszentelik és megáldják az új kenyeret, mely a program keretében a szabadbattyáni Família Pékségből érkezik a megyei rendezvényre. Beszédet mond Viplak Tibor polgármester és Kiss Norbert Ivó, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezetének elnöke. Városi kitüntetéseket adnak át, majd gazdára találnak a Virágos Enyingért környezetszépítési verseny díjai. Az ünnepi műsorban fellépnek a Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola diákjai.

Enying negyedszázada város: ebből az alkalomból kiállítást nyitnak Huszonöt év a város intézményeinek tükrében címmel. Az utcabál 18 órakor kezdődik a Cifrakertben, az augusztus 20-ai tűzijáték 21.30 órától szikrázik majd.

 

Ünnepi programok megye szerte >>

 

AUGUSZTUS 18.

Hegyi népek fesztiválja

Sárbogárd – A Sárréti Csókavirág Népi Együttes a lengyelországi Zakopanéban, a negyvenkilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Hegyi népek fesztiválján lép föl augusztus 18-25. között. Ikerné Miklósa Györgyitől, a felnőttekből álló népi együttes művészeti vezetőjétől, koreográfusától megtudtuk, hogy a hét éve alakult néptáncos formációnak a lengyelországi lesz az első külföldi fellépése. A fesztiválra harminckét táncos és négytagú zenekar utazik, mindenki lelkesen készül. Versenyprogramjuk félórás, a  bemutatóra a Sárköz – Belső-Sárköz (Bogyiszló, Madocsa) táncanyagával készülnek, de mellette a fellépéseken szatmári és rábaközi táncokat  is előadnak. Az együttest kiegészíti a paksi Tehetség Művészeti Alapítvány Táncműhelyének nyolc fiatal táncosa is.

Kispályaavató a Ferencvárossal

Alsószentiván – Az önkormányzat minden focirajongót és érdeklődőt szeretettel vár az új szentiváni kispálya avatójára augusztus 18-án késő délután.

A falu vendége lesz a Ferencvárosi Öregfiúk gárdája, akikkel az Alsószentiváni Focibarátok csapata küzd meg 17 órakor. Az FTC alakulata a meccs kezdete előtt egy órával már a helyszínen lesz, így lehetőség nyílik autogramot kérni, közös fényképet készíteni a játékosokkal. A mérkőzést követően élő zenével nyit a büfé.

A 12. falunapot másnap, augusztus 19-én tartják a sportpályánál. Kispályás futballtornával nyitnak 9 órakor, a főzőverseny és a süteménysütő verseny, valamint a kulturális és szórakoztató műsorfolyam 14 órakor kezdődik.

Bábok, életkép - Sűrű Koronázási Ünnepi Játékok

SZÉKESFEHÉRVÁR - A Királyi Napok részeként péntektől vasárnapig tart a Koronázási Ünnepi Játékok gazdag programsorozata.A Szabad Színház társulatának köszönhetőn a Városház téren minden nap 10-19 óra között megelevenedik a középkori piac és a középkori városi élet. A bábosok terén, vagyis a Bartók Béla téren naponta báb- és utcaszínházi előadások láthatók majd. Lábodi Ádám és Egger Géza A Koronatanúk kora címmel tart történelemóra-színházat pénteken 11 órakor a Mátyás-emlékműnél, ahol szombaton és vasárnap is lesz előadás. A Szent János köz jósok és boszorkányok sikátorává alakul, a Zichy ligetben és a Jávor Ottó téren táboroznak majd a hagyományőrző csoportok, az Országzászló téren pedig középkori iskolajátszóház működik. És mindez csak ízelítő a három nap bőséges kínálatából - jobb, ha mindenki benéz a belvárosba.

AUGUSZTUS 19.

A Mephisto fél évszázada

Sárosd – Ötvenéves a sárosdi Mephisto együttes! A jubiláló csapat nyolcadik alkalommal rendezi meg a Sárosdi zenésztalálkozót augusztus 19-én, szombaton 14.30 órától a művelődési ház udvarán. A koncerteken fellép a Három Ász Trió (Perkáta), a Dance the Life Táncegyüttes (Seregélyes), a Pyrgos Görög Néptáncegyüttes (Beloiannisz), a Reform zenekar (Százhalombatta), a Mephisto együttes (Sárosd) és a Blues Henger zenekar (Pákozd). A bulit a Cool-Tura Nights retró diszkó zárja.

AUGUSZTUS 17.

Csernyei néptáncgála határon túliakkal

Bakonycsernye - Néptáncgálát rendeznek a bakonycsernyei művelődési házban. Az augusztus 17-én, 17 órakor kezdődő műsorban – a vendéglátó bakonycsernyei diákok mellett – a község két határon túli testvértelepülésének, a vajdasági Magyarcsernyének, illetve az erdélyi Dózsa Györgynek a táncosai is színpadra lépnek.

Polgárdi nyári fesztivál

Polgárdi – A csütörtök mozi ünnep a városban: újranyit a filmszínház, a régi moziban egész nap vetítéseket tartanak. A kínálatból: Az Emoji-film; A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja; Verdák 3: Az új nemzedék; A setét torony; Pappa Pia; Baywatch.

 

AUGUSZTUS 16.

Egri Mónika kiállítása

SZÉKESFEHÉRVÁR Az Európa klubban augusztus 16-án, 18 órakor kiállítás nyílik Egri Mónika műveiből. Az alkotót mindenekelőtt gyermekkönyvek illusztrátoraként ismerik. Ez a kiállítás azt a sajátos látásmódot mutatja be, ami Egri Mónika rajzaiban és írásaiban egyaránt megjelenik. A kiállítás szeptember 8-ig látogatható.

Polgárdi nyári fesztivál

Polgárdi – Húszéves városunk! – Szeretem Polgárdit! – így szól a kulturális, szórakoztató fesztivál mottója. A nyári fesztivál augusztus 16-án kezdődik és 20-án fejeződik be.

A színes, változatos rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóját szerdán 17 órakor tartják a városházán. Megnyitják Ősi Kovács Imre festőművész kiállítását, majd 18 órától a Hahota Színház mutatja be a Lúdas Matyi című mesejátékot. Csütörtök a moziünnep napja a település régi mozijában. Újranyit a mozi, egész napos filmvetítésekkel.

AUGUSZTUS 15.

Kegyeleti zarándoklat

Székesfehérvár – A Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete és a Fejér Szövetség Fehérvár negyedik (újkori) Nagyboldogasszony-napi kegyeleti zarándoklatát augusztus 15-én, kedden rendezi a megyeszékhelyen.

A Szent István-zarándoklat megnyitóját 14 órakor tartják az Aranybulla-emlékműnél, majd az új kenyeret és a bort a Felsővárosi Általános Iskolánál (Fejér-kemence) köszöntik. Az Aranybulla-zarándoklat a Szent Korona hiteles másolata kíséretében a Hotel Magyar Király szálló előtti térről 16.30 órakor indul a Fő utcán át a Koronázó térig, és 17 órakor kezdetét veszi  a Nagyboldogasszony-napi kegyeleti szertartás a hajdani koronázó templom Romkert kapuja előtti lépcsős területen.

AUGUSZTUS 12.

Hamarosan lángolni fog a fehérvári rockerklub

Székesfehérvár - Tűzbe-lángba borítanák a szervezők a keményebb zenéket szerető közönség kedvelt fehérvári klubját: a csípősség mérésére szolgáló Scoville-skála jegyében ugyanis a Nyolcas Műhely nevű klubban hamarosan megrendezik a város első csípős fesztjét, azaz sárkányképző gourmet-találkozóját. A csípős falatok mellé természetesen zenei kínálat is kívánkozik, a szervezők koncerteket, közönségtalálkozót, afterpartyt is ígérnek.

Káprázat: Koczor Attila festményei

Iszkaszentgyörgy - Koczor Attila festőművész munkáiból nyílik kiállítás augusztus 2-án, 18 órakor Káprázat címmel az Amadé-Bajzáth-Pappenheim-kastélyban. A tárlatot L. Simon László országgyűlési képviselő, József Attila-díjas író, költő ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A megnyitó közönségét ezután születésnapi piknikre is várják a parkban. Kérik, hogy mindenki vigyen magával pokrócot és elemózsiás kosarat.

Fortunával kacérkodók

Úrhida – Az Úrhida-napok részeként augusztus 12-én rendezik meg a sorban immár tizenkettedik Csülökfesztivált. A szervezők az idén úgy gondolták, hogy a főzőversenyen elkészített ételek adagonként két ötös lottószelvényt taksálnak, mely adomány magában foglalja az étek mellett a kenyeret, a tányért és az evőeszközöket. Amennyiben Fortuna rájuk mosolyog, a nyereményeket az új iskola és a tornaterem építéseinek költségeire ajánlják föl.

Mezőkomárom hírességei

Mezőkomárom – A településen augusztus 12-én 11 órakor avatják föl ünnepélyesen a Mezőkomárom hírességei emléktáblát a községháza előtt. Az emléktábla leleplezésével azok előtt tisztelegnek, akik a faluban születtek vagy éltek, és munkájukkal, életükkel, tetteikkel hírnevet szereztek a településnek és Magyarországnak. Az avatáson beszédet mond Köő Péter polgármester, L. Simon László országgyűlési képviselő és Kálmán Gyula nyugalmazott tanár. A falunapi műsor a rendezvényt követően veszi kezdetét az iskolaudvaron.

Fejér megyei vadásznap Alapon

Alap – Az utóbbi évekhez hasonlóan a Fejér megyei vadásznapot az idén is a dél-mezőföldi településen rendezik augusztus 12-én, szombaton 10 órától a vadászháznál. A kürtösök köszöntőjével terítékre kísérik a vadásznapi őzbakot, majd ünnepi köszöntőt mond Varga Gábor országgyűlési képviselő és Pechtol Lajos, az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei területi szervezetének titkára. Vadásznapi áldással Mészáros János katolikus címzetes apát szolgál. Kitüntetéseket adnak át, és az emlékfalnál koszorúznak. Ezt követően kezdetét veszi a vadásznapi forgatag: a többi között vadászkutya bemutatóval, Vári Dávid konyhafőnök látványkonyhájával, koronglövő bajnoksággal, vadász bazárral és trófea bemutatóval. A vadfőző verseny ismét Sági Szilárd mesterszakács közreműködésével zajlik, a színpadon pedig zenés, táncos produkciók sorjáznak. Koncertezik Varga Feri és Balássy Betty, Szűcs Judith, Szabó Ádám és a Dirty Slippers zenekar. A vadásznap fővédnöke Simon László Fejér megyei kormánymegbízott. 

10 óra: Kürtösök köszöntője (Bakony Vadászkürt Egylet). Vadásznapi őzbak terítékre kísérése. 10.15 óra: Vadászhimnusz. Ünnepi köszöntők. Megnyitó. Vadásznapi áldás. 11 óra: Kitüntetések átadása. Koszorúzás az emlékfalnál. 11.30 óra: Vadászkutya bemutató. 12.30 óra: Vári Dávid konyhafőnök látványkonyhája. 13.30 óra: Zenés, táncos műsorok: Varga Feri és Balássy Betty. Ten Dance. Mezőföld Népi Együttes. Vasas Néptáncegyüttes. 16 óra: Szűcs Judith. 17 óra: Eredményhirdetések, tombola. 18 óra: Szabó Ádám. 19 óra: Vacsorához szól a nóta – Újvári Marika és Csuti Csaba, kísér Oláh Kálmán zenekara. 21 óra: Dirty Slippers. 22 óra: Retró diszkó, Dj Flaty. Egész napos programok: Vadfőző verseny Sági Szilárd mesterszakács közreműködésével. Koronglövő-bajnokság. Íjászat. Vadászhintózás. Kézműves kirakodó vásár. Vadász bazár. Ingyenes egészségügyi szűrések. Gáspár Gusztáv karikaturista. Ugrálóvár. Arc- és hennafestés. Póni lovaglás. Trófea bemutató.

Lesz csikós bemutató és ugrókötél show is

Augusztus 12-én, szombaton rendezi meg a nagyvelegi önkormányzat az idei falunapot. Erről Nagyveleg polgármestere, Szloboda Istvánné tájékoztatta a feol.hu-t. A helyszín a sportpálya, a programok 8 óra 30-kor bográcsos főzőversennyel kezdődnek. 9 és 11 óra között tízpróbázhatnak a Nagyveleg legénye címért a vállalkozó kedvű férfiak. 13 órától színpadi produkciókat láthat a közönség: fellépnek például a helyi nyugdíjasklub tagjai, de hallható lesz örökzöld zenei válogatás is. Izgalmasnak ígérkezik a csákberényi csikósbemutató, látványosnak a mazsorettek bemutatója és különlegesnek az ugrókötél show.

Az ötvenedik kálozi falunap!

Káloz – Az 50. falunapot augusztus 12-én és 13-án rendezik meg a településen a búcsúi vigasságokkal megspékelve. Szombaton traktorok és más gépek vonulnak a faluban, kiállításokat nyitnak, délután színpadi produkciókkal szolgálnak, 17 órától Solymos Tóni koncertezik, majd kezdetét veszi a diszkó. Vasárnap rendezik meg a megyei kettesfogathajtó-bajnokság 8. fordulóját, 17 órától fellép a Coco Loco együttes, az 50 éves Mephisto zenekar és Mészáros János Elek énekes, a tűzijáték 22 órakor szikrázik, a bálban Paksi Zoltán muzsikál.

Mátyásdombi falunap

Mátyásdomb - Szombat, 8 óra: Kispályás futballtorna. 13 óra: A Kutyaszerviz Sportegyesület bemutatója. 14 óra: Amatőr művészeti csoportok bemutatója. 15 óra: Postás Józsi. 16 óra: Ünnepi műsor. Köszöntőt mond Tilhof István polgármester, ünnepi köszöntőt mond Varga Gábor országgyűlési képviselő. 17 óra: Kulturális bemutatók. 17.30 óra: Balázs Pali. 19.15: V-Tech. 20 óra: Sláger Tibó. 21.30 óra: Tűzijáték. 22 óra: Utcabál.

Táci falunap

Tác - Szombat, 8.30 óra: Kispályás futballtorna. 10 óra: Gorsium Régészeti Park: Pompeji kiállítás (előzetes regisztráció alapján). 12 óra: Falunapi ebéd. 14 óra: Happy Girls Táncegyüttes. 15 óra: Hórihorgas Hujákolók. 15.45 óra: Eredményhirdetések. 16 óra: Szivárvány Dalkör. 16.15 óra: Polgármesteri köszöntő és a Virágos Tácért díjak átadása. 16.30 óra: DRoP the Beat. 17.30 óra: A sportöltöző ünnepélyes átadása – Varga Gábor országgyűlési képviselő. 18.10 óra: Iringó Néptánc Egyesület. 18.30 óra: Kökény Attila. 19.15 óra: Tombolasorsolás. 19.45 óra: Happiness Táncegyüttes. 20 óra: Bódi Csabi. 21 óra: Tűzijáték, utána Rupp István zenél.

Toldi Miklósok is lehetünk Tabajdon

TABAJD - Többek között petrencerúd kitartásban és talicskatolásban is megmérettethetik magukat a tabajdiak a hétvégén, a falunapra meghirdetett családi vetélkedőn. Az eseményt szombaton tartják a Mezítlábas parkban, a vetélkedőn részt venni szándékozók pénteken még jelentkezhetnek a művelődési házban.

Guinness-rekordert várnak a sanzonestre

MARTONVÁSÁR - Francia sanzonestet rendeznek augusztus 12-én este a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban, a 20 órakor kezdődő ingyenes esemény énekes vendége Bonyár Judit és Borisz Jaksov Guinness-rekorder zongorista, aki kávéházi kuplékat játszik.

AUGUSZTUS 11.

Ingyenes tárlatnéző

SZÉKESFEHÉRVÁR A Királyi Napok programjai alatt múzeumba is érdemes lesz menni, főleg, hogy ingyen várnak. A Szent István Király Múzeum az augusztusi ünnepi időszakban megajándékozza látogatóit: a Székesfehérvári Királyi Napok ideje alatt, augusztus 11-től augusztus 20-ig az összes fehérvári kiállítóhely, valamint a Gorsium Régészeti Park is ingyenesen látogatható (a kedvezmény a Pompeji-kiállításra a Látogatóközpontban nem vonatkozik). Hétfőtől vasárnapig több kiállítótér hosszabbított nyitvatartással várja az érdeklődőket: a Nemzeti Emlékhely és Gorsium 9 és 20 óra között, a Rendház, a Fekete Sas Patikamúzeum és a Csók István Képtár 10 és 20 óra között látogatható, de a képtárba szombaton már 9 órától bemehetünk. A többi kiállítóhely a megszokott időben kínál programot.

Királyi Napok, több mint egy héten át

Székesfehérvár - Augusztus 11-én, pénteken megkezdődik az augusztus 20-ig tartó Királyi Napok programsorozata. Aznap 18 órakor Sirpa Ihanus finn-magyar szobrász kiállítása nyílik meg a Pelikán Galériában. Az ünnepélyes megnyitó 20.30-kor kezdődik a Városház téren. A mozgó történelmi képregény, a Fény utca ezután látható. A Zichy színpadon 21.30-tól a Hooligans zenekar lép fel. Szombaton 9.30-kor nyitják meg ünnepélyesen az osszáriumot a Nemzeti Emlékhelyen, majd Rácz Piroska antropológus tart szakvezetést. A Városházán 10 órakor tudományos konferencia kezdődik III. Béla király és kora címmel. A Szent István Király Múzeum dísztermében 14 órakor nyílik a Teste Fehérvárott nyugszik című tárlat. A Zichy színpadon 19.30-tól Király Linda és Király Viktor koncertezik, a sztárvendég Bebe. A Musica Sacra 21 órakor kezdődik Verdi Requiemjével, a Nemzeti Emlékhelyen. A XXII. Nemzetközi Néptáncfesztivál nyitó programja vasárnap 18 órától a felvonulás, 19 órától a gála a belvárosban. Az új  Népművészeti fesztivált szombaton és vasárnap 10-19 óra között tartják a belvárosban. Részletes program itt!

Jurta-napok

Hantos - Péntek, 20 óra: Rock-On zenekar. 22 óra: Compact Disco együttes. 24 óra: Retró diszkó Arató Andrással.

Szombat, 8 óra: Pörköltfőző verseny. 9 óra: Jurta-állítás, íjászat. 10 óra: Törökülésben, a Portéka Színpad gyermekelőadása. 10.30 óra: Polányi Ilona festménykiállításának megnyitója. 11 óra: Solymász bemutató. 13 óra: Eredményhirdetés. 15 óra: Néptáncosok és népdalosok a színpadon: Mini Bokréta, Kis Bokréta, Bokréta, Hantosi Népdalkör, Férfi Dalárda, Retye-Rutya Női Dalkör, Sárosdi Népdalkör, Mezőfalvi Néptánccsoport, Khelipeske Rom Táncegyüttes (Pécs), Pannónia Citerazenekar (Balatonkenese). 20 óra: Utcabál az A.N.T. zenekarral. 22 óra: Polgár Peti.

Vasárnap, 9 óra: Vízifoci, mászófal. 15 óra: Trial Duó, extrém kerékpárosok. 16 óra: Kempo bemutató. 17 óra: 2. Hantosi bothúzó verseny és Strongman-viadal. Ceremóniamester Juhász László. 17.30 óra: Jókai Mór: A debreceni Lunátikus – a Seregélyesi Színjátszó Kör előadása.

Az 50. kálozi falunap

Káloz - Szombat, 9 óra: 50. Falunapi és búcsúi vigasságok. Traktorok és más gépek felvonulása. 10 óra: Lecsófőző verseny. Kézműves foglalkozások. Kiállítások az általános iskolában: Gránátalma Hímzőkör, Szeless Péter fotói, Régi fotógráfiák, Szabó József fafaragásai, Szelessné Csizmadia Márta reneszánsz ruhái és történelmi zászlókülönlegességei. 14 óra: Andi bohóc, lufi-hajtogatás és gyermekműsor. 16 óra: Mazsola Muzsika, zenés interaktív műsor. 17 óra: Solymos Tóni. 22 óra: Diszkó. Egész nap: zene, rekeszépítés, légvár, lábbal hajtható járgányok.

Vasárnap, 8 óra: Szentmise a katolikus templomban. 10 óra: Istentisztelet a református templomban. 10 óra: Fejér megyei kettesfogathajtó-bajnokság, 8. forduló. Kiállítások az általános iskolában. 17 óra: Coco Loco. 18.30 óra: Jótékonysági motoros Street show bemutató. 19 óra: Az 50 éves Mephisto zenekar koncertje. 20 óra: Mészáros János Elek. 22 óra: Tűzijáték, utána bál Paksi Zoltánnal. Ingyenes kisvonat a sportcentrum és a búcsú közötti útvonalon.

AUGUSZTUS 10.

Árnyjátékok: közös kiállítás

SZÉKESFEHÉRVÁR Árnyjátékok címmel rendeznek közös kiállítást Móder Rezső, Páhi Péter és Várnai Gyula műveiből A Szabadművelődés Házában. Ötdimenziós művészi objektek, videomunkák, multimédiás performanszok szerepelnek a tárlaton. A megnyitó augusztus 10-én, csütörtökön, 18 órakor lesz, közreműködik Várnai Péter..

Az anyatej világnapja

Sárszentmihály - Csütörtök, 9-13 óra: Az anyatej világnapja, ünnepség a közösségi házban. Így tedd rá! – foglalkozás. Előadások, bemutatók, szaktanácsadások, édesanyák köszöntése. Mama–baba torna. Bemutatkozik a székesfehérvári bababarát kórház szülészeti osztálya. Baba játszósarok.

Úrhida-napok

Úrhida - Péntek, 20 óra: L.E.P.R.A. rock koncert. 22 óra: Diszkó, Dj Fistu (szabadidőpark).

Szombat, 8 óra: Szabadidőpark: Kispályás futballtorna. 12. Úrhidai csülökfesztivál (Fortuna lottószelvényei!). 9 óra: Gyermekprogramok, légvár. 10 óra: Veterán autó és motor seregszemle. 13 óra: Ebéd. 14 óra: Eredményhirdetés. 11.30 óra: Rendezvénysátor: 20. Kistáji nyugdíjas találkozó. Önkormányzati kitüntetések átadása. 14.30 óra: Oszvald Marika. 15.30 óra: Marton Bendegúz. 16 óra: Úrhidai Táncimádók. 17.30 óra: Coco Loco. 19.30 óra: DRoP the Beat. 20 óra: Abba Sisters. 21 óra: Postás Józsi. 22 óra: Tűzijáték. 22.15 óra: Bál.

Vasárnap, 10 óra: A Póni Klub regionális minősítő versenye.

KIÁLLÍTÁS

Tárlatok, nyáron is

SZÉKESFEHÉRVÁR Akinek kedve támad hozzá, nyáron is talál néznivalót a Szent István Király Múzeum kiállító helyein.  A Fő utcai Rendházban augusztus 20-ig tart nyitva a Pompeji - A Vezúv által eltemetett városok kiállítás. Az Országzászló téri épületben Pinke Miklós Rétegek című kiállítása várja a látogatókat szeptember 17-ig, a Csók István Képtárban pedig a Színek és színek megint című Aba-Novák Vilmos-válogatás október 29-ig. A Deák Gyűjtemény Diák Deák Galériája szintén válogatást kínál a 2016-17-es tanév múzeumpedagógiai foglalkozásain készült művekből július 28-ig, míg a Projekt Teremben Kéjes képek krónikája címmel Medgyessy Ferenc felnőtt grafikái tekinthetők meg szeptember 17-ig. A Megyeház utcai kiállítóhelyen látható az Autizmus mint metafora tárlat szeptember 17-ig, a Pelikán Galériában pedig a Tópartis OKJ-vizsgakiállítás július 14-ig. A Gorsium Régészeti Parkban a Pompeji - Élet és halál a Vezúv árnyékában című tárlat augusztus 20-ig tart nyitva.

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...