Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Fejér megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

SZEPTEMBER 27.

Teadélután a versszínpadon

Dunaújváros - Szeptember 27-én, hétfőn 17 órától ismét teadélutánra várja a líra szerelmeseit az Írisz Versszínpad.

MÁJUS 31.

Jön az Első Szántóföldi Napok

Mezőfalva - Az ország egyik legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvényére készül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen szervezik meg az I. Szántóföldi Napok és Agrárgépshow-t Mezőfalván, május 31.-június 1. között. A közel 40 hektáros területen tartandó eseményen az érdeklődők, gazdák, vásárolni szándékozók többek között arról is képet kaphatnak, mire képesek az igazán nagy mezőgazdasági monstrumok, munkaeszközök és gépek hétköznapi, szántóföldi körülmények között. A rendezvény fókuszában a permetezés áll. A „szabadtéri kiállítóterem” az ígéretek szerint nem csak nézelődésre való, az eszközöket ki is lehet próbálni, ugyanis a Mezőfalvai Zrt. területén, mintegy tíz hektáron dübörögnek majd több tízezernyi lóerővel a mezőgazdasági gépek és gépkapcsolatok, 30 kiállítótól. A szakmai közönségen kívül a családokat speciális programokkal várják, a belépés az eseményre ingyenes.

MÁJUS 27.

Sárbogárdi napok

Sárbogárd - A képviselő-testület elfogadta a huszonhatodik Sárbogárdi napok programtervét. A hagyományos pörköltfesztivállal nyitnak május 27-én, szombaton 9 órakor az Ifjúsági parkban. A programok sorában bemutatót tart a galambász egyesület, az íjász klub, kóstolóval hívogat a borbarát kör, színpadra lépnek óvodások és iskolások. Délután színes tánckavalkáddal nyitnak, este a Honeybeast, majd Demjén Ferenc koncertezik. A vasárnap a gyerekeké lesz, bábszínházzal, népi játékparkkal. Történelmi bajvívók érkeznek, motorosok kápráztatnak.

MÁJUS 21.

Arany, a nyelvrontó – emlékülés a költő évfordulóján

Székesfehérvár – Az idei Arany János-emlékévben a költő születésének 200. évfordulójára emlékezünk. Fehérváron május 21-én, pénteken emlékülést szerveznek. A tartalmasnak ígérkező rendezvény 17 órakor kezdődik a Városháza dísztermében. A köszöntő után előadások világítanak rá Arany János költészetének jelentőségére. Nyilasy Balázs: Arany az új évezredből visszanézve, Fűzfa Balázs: Arany János, a nyelvrontó, Sebők Melinda: Arany János, Babits Mihály és Kovács András Ferenc párbeszédei, Kardeván Lapis Gergely: „És üres markunkban csillog az aranypénz.” Egy kulturális alaptörténet beíródása a modern líra Arany-képébe címmel tart előadást. Ezután vetítik a Fehérvár TV rövidített filmjét Nagyszalontáról. A program nyitott, minden irodalombarátot várnak a szervezők.

Kaszára, magyar!

Zámoly - Kismesterségbemutató? Szabadtéri egészségprogram? Faluebéd? Vagy csak túl gazos a sportpálya környéke? Nost, egy kicsit talán mindegyik, de leginkább a hagyományőrzés miatt rendezik meg - első alkalommal - a Zámolyi Kaszacsatát május közepén. A résztvevőket ebéddel vendégelik meg. A nem éppen szokványos program iránt már van érdeklődés, de bárki jelentkezhet egy saját damilos kaszával. Az érdeklődőknek bemutatják a letűnőben lévő falusi mezőgazdasági munka fogásait, praktikáit is - mondja az egyik szervező, Lángi László. A focipályánál kijelölt 2-3 négyzetméteres parcellákban folyik majd a vetélkedés, a kisgépes kaszások külön kategóriaként. A kaszálás kipróbálásához kedvet érzőknek pedig segítenek az első suhintásokban.

MÁJUS 13.

Újra együtt tekerhetünk

Dunaújváros - Május 13-án a 33. Bringatúra várja majd a kerékpározás szerelmeseit a Dunaújváros-Mezőfalva-Dunaújváros távon. A hagyományokhoz híven ezúttal is számos kiegészítő program kapcsolódik majd a város egyik legnépszerűbb tömegsporteseményéhez.

MÁJUS 10.

Japán téli vadvilága

Dunaújváros - Madarak és fák napján, május 10-én, szerdán 18 órakor Kércz Tibor természetfotós vetítéssel egybekötöttelőadása várja az érdeklődőket a József Attila Könyvtárban.

MÁJUS 6.

Futóversenyt rendeznek a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére Martonvásáron. Részletek itt

MÁJUS 1.

Rendezvények:

Enying, 14 óra: Városi majális a kabókai sportpályán. Óvodások és nyugdíjasok műsora. Zumba. Művészeti csoportok fellépése. Bazsarózsa játékpark. 16.30 óra: Koncertek: Csordás Tibi, Kaczor Feri, Capuccino. 19 óra: Kid Rock & Roll. 20 óra: Bál.

Sárkeszi, 10 óra: Sárkeszi majális a faluháznál. Játékos vetélkedők, játszóház, kézműves sarok, ebédre babgulyás.

ÁPRILIS 30.

A tánc ünnepe

Dunaföldvár - A tánc világnapjához kapcsolódóan április 30-án 19 órakor Ünnep címmel remek est várja a néptánc, népzene kedvelőit a dunaföldvári Művelődési Központ színháztermében. Appelshoffer János, a nemrég Harangozó-díjjal kitüntetett táncos, koreográfus, a Táncművészeti Egyetem művésztanára, a dunaföldvári Ördögszekér Táncegyesület vezetője és Appelshofferné Rabóczki Anikó táncpedagógus évek óta színvonalas programot hoznak erre az alkalomra a városba. Idén a táncművészet kiemelkedő egyéniségei és a Táncművészeti Egyetem végzős hallgatói lépnek színpadra. Ráadás vendégként Herczku Ágnes, a népzene és a világzene megkerülhetetlen egyénisége és a Banda áll a közönség elé.Az estre a támogató jegyek már kaphatók a művelődési házban.

Parno Graszt és Indigó Utca koncert a majálison

Adony - Április 30-án, vasárnap tartják a majálist, amelyre az ígéretes program miatt bizonyára érdemes lesz kilátogatni. A kastélyparkban 11-18 óra között a Beatang Duó zenél, a főzőverseny délben kezdődik el és ekkor lesz májusfa állítás is. A finom ételek versenyében 16 órakor hirdetnek eredményt. Este 19 órától a Parno Graszt koncertezik, 21 órától az Indigó Utca játszik. Az utcabál éjjel 2 óráig tart, a Beatang Duóval.

 

ÁPRILIS 29.

Rendezvények:

Sárbogárd, 9 óra: Hintók versenye. A Fejér megyei kettesfogathajtó-bajnokság szezonnyitó pontszerző fordulója az Ifjúsági parkban. Akadályhajtás és vadászhajtás.

Szabadbattyán, 16 óra: A Csíkvár Nyugdíjasklub vállalkozói bálja a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Bemutatkozás és műsor.

Foci és kultúra a testvértelepülési napon

Perkáta – Testvértelepülési és sportnapot rendeznek a településen április 29-én, szombaton. A programok már reggel 8 órakor elkezdődnek a labdarúgó bajnoksággal, amelyeket a Perkátai SE szakosztálya szervez a focipályán. A Győry-kastélyban 10 órakor hirdetik ki a 2017 - A Kakas éve című rajzpályázat eredményét, illetve megnyitják a művekből összeállított kiállítást. A tesvértelepülési kisfilmek vetítése 10.30-kor kezdődik, bemutatják Hunaxiangot, Kisbácsot és Saint-Maximint.

Critical Mass

Újra felvonul a kritikus tömeg. Kifejezetten gyermekbarát bringás programra várnak mindenkit április 29-én, amikor a táci Florália Tavaszünnepre tekernek a biciklisek.

Táncgála, sok fellépővel

Adony - Nagyszabású táncgálát rendeznek a városban április 29-én, szombaton 17 órától a Közösségi-Kulturális Központ és Könyvtárban.

A programra sok csoport hivatalos: fellép a Favorite Dance School, a VSKE Táncműhely, a Rosmarin és Kinder Rosmarin Tánccsoport, a B-Cool Dance Team, az Adonyi Hastánccsoport, a Hóvirág Óvoda német nemzetiségi tánccsoportja, a Szent István Általános Iskola és AMI kortárs tánc és néptánc csoportja.

A vendég a Budapest Tánciskola lesz. Érdemes a kezdésre odamenni, és végig maradni, hogy minél több műfajt, táncot láthasson az érdeklődő.

 

ÁPRILIS 28.

Rendezvények:

Enying, 9 óra: A Tinódi református iskola tanulmányi és művészeti versenye. A megnyitón zongorán játszik Cegelnyik Jelena, az iskola volt tanára.

Sárkeszi, 17.30 óra: Májusfaállítás a faluháznál.

Seregélyes, 9.30 óra: „Indulj el egy úton!” Az országos és határon túli természetismereti és turisztikai vetélkedő döntője a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben negyven hazai és tizenegy erdélyi, kárpátaljai csapat részvételével. Kiállítás-megnyitók. „Magyarok a világ nyolcezresein”.

Pedagóguskoncert

Dunaújváros - A dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola szervezésében immáron 22. alkalommal jelentkezik a hagyományos jótékonysági pedagóguskoncert, amely ezúttal is a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának munkáját hivatott segíteni. Az április 28-án 17 órakor kezdődő koncert fellépői: a Dunaújvárosi Vegyeskar, a Combino együttes, a Hantos Férfi Dalárda, a Dunaújvárosi Óvoda Kórusa, a Sándor Frigyes Zeneiskola pedagógusai, valamint a Violin Művészeti Iskola pedagógusai és Teleki Gergő zongoraművész. A támogatói jegyek a Móricz iskolában, a kórház gyermekosztályán, valamint az evangélikus templomban kaphatók.

Lóránt Csaba: Emberek

Székesfehérvár _Emberek címmel Lóránt Csaba munkáiból rendeznek kiállítást az Öreghegyi Közösségi Ház galériájában. A megnyitót április 28-án, pénteken, 18 órakor rendezik. Az esten közreműködik a Kákics Együttes, illetve verset mond Martony Klára. A tárlatot május 28-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

ÁPRILIS 27.

Úrhida, 16 óra: Anyák napi kézműves foglalkozás, ajándékkészítés a közösségi ház könyvtárában.

Szentgyörgyi napok

Csütörtök, 17 óra: Író-olvasó találkozó Vass Virág íróval (Sohaférfi, Sohanő, Szoknya Blues) az Eötvös Károly Könyvtárban.

Péntek, 19 óra: Kabaré est (a többi között Pomócsi marad!, A butaság széruma, A stukker, Szoba kiadó) a Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör (MASZK) előadásában az Eötvös Károly Művelődési Házban. Rendező: Tóth Andrea.

Szombat, 13 óra: Májusfaállítás a tájháznál. 16 óra: Szentgyörgyi gála. 17 óra: A süteményverseny díjátadója. 17.15 óra: Táncház a Tilinkó zenekarral. Tábortűz és szalonnasütés.

Kiállítások

Mezőszilas, 8 óra: Szelessné Csizmadia Márta szőttes- és Krollné Csajághy Mária festménykiállítása a Németh László Általános Iskola aulájában látható.

Sárbogárd, 10 óra: Oroszi István és Oroszi Sándor fazekas kiállítása a József Attila Művelődési Központban látogatható.

Seregélyes, 8 óra: Simon M. Veronika festőművész Portrék a költészet napjára című kiállítása május 11-éig látogatható a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézményben.

Szabadbattyán, 8 óra: S. Bruck Teréz festőművész Kavalkád című kiállítása május elejéig megtekinthető a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában.

Közmeghallgatás fontos témákkal

Iváncsa - Közmeghallgatást tartanak április 27-én, csütörtökön 18 órától az önkormányzatnál. A fő téma a polgármester lemondásával kapcsolatos és a pénzügyi helyzet.

A vendég: Bayer Zsolt

Dunaújváros - A Magyar Idők című konzervatív közéleti napilap publicistája, Bayer Zsolt aktuálpolitikai kérdésekről tart előadást április 27-én, csütörtökön 18 órakor az Intercisa Múzeum II. emeleti előadójában. A rendezvény ingyenes.

Tinódi: a református iskola huszonegy éve

Enying – Megalakulásának huszonegy éves évfordulóját ünnepli a Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola április 27-én, csütörtökön délután fél háromtól. A műsorban fellép az intézmény valamennyi néptánccsoportja, a rézfúvósok, a szintetizátoron játszók, az ütősök. A tinódis születésnapon vendégművészként köszöntik Berkesi Alex zeneszerzőt, zenészt, aki évekig külföldön turnézott. Fergetegesnek ígérkezik a „négyek" – Kata Lajos, Megyeri Zoltán, Potesz Balázs, Simon Kristóf) dobshow-ja, és a háromszáz szeletes szülinapi torta! A születésnaphoz kötődő tanulmányi és művészeti versenyt április 28-án, pénteken 9 órától rendezik, a megnyitón zongorán játszik Cegelnyik Jelena, az iskola egykori tanára.


ÁPRILIS 26.

Könyvbemutató Enyingen – Nem hiába haltatok meg!

Enying – A Nem hiába haltatok meg! Tercsi naplója 1956-ból című könyv bemutatóját szerdán 17 órakor tartják a Vas Gereben Könyvtárban (Kossuth Lajos utca 45.). A könyv kiadását az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott emlékbizottság támogatta.

Szerdán ismét üléseznek

Pusztaszabolcs - A város képviselő-testülete április 26-án, szerdán 16.15-től ül újra össze. Szó lesz például a 2016-os zárszámadásról, közlekedési táblák kihelyezéséről, ivóvíz- és csatornaszolgáltatási támogatás igényléséről.

Klotz Miklós fotókiállítása

Székesfehérvár_ Arcok és álarcok címmel Klotz Miklós fotográfus képeiből rendeznek kiállítást a Vörösmarty Színház galériájában. A tárlatot április 26-án, 18 órakor Bagó Bertalan, a Vörösmarty Színház művészeti vezetője nyitja meg. A kiállítást május 25-ig   tekinthetik meg az érdeklődők.

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsorMűsorok betöltése...