Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Fejér megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

SZEPTEMBER 27.

Teadélután a versszínpadon

Dunaújváros - Szeptember 27-én, hétfőn 17 órától ismét teadélutánra várja a líra szerelmeseit az Írisz Versszínpad.

ÁPRILIS 29.

Critical Mass

Újra felvonul a kritikus tömeg. Kifejezetten gyermekbarát bringás programra várnak mindenkit április 29-én, amikor a táci Florália Tavaszünnepre tekernek a biciklisek.

ÁPRILIS 13.

Szakember a toxikológiáról

Dunaújváros - Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos tart előadást a Munkásművelődési Központban április 13-án, hétfőn 18 órától. A kultúrtörténeti utazás címe:10 000 éves a toxikológia.

ÁPRILIS 10.

Költészetnapi muzsika

Dunaújváros -Április 10-én 18 órakor a felnőttkönyvtárban a Kákics népzenei együttes muzsikál.

ÁPRILIS 7.

Gyermekszínjátszó találkozó

Székesfehérvár – A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezi a gyermekszínjátszó találkozót a Fejér Megyei Művelődési Központ, április 7-én.A találkozóra műfaji és tematikai megkötés nélkül, a csoportok életkorának, érdeklődésének, valamint a 6 és 15 év közötti korosztály képességeinek megfelelő darabok nevezhetőek március 14-ig, a www.fejermmk.hu weboldalon. A Fejér megyei bemutatót április 7-én rendezik meg a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában, ahol a gyermekszínjátszó csoportok igazi színházi környezetben mutathatják be előadásukat. A programokat szakmai beszélgetések tarkítják. fejlődési és tapasztalatszerzési lehetőséget kínálva. A legjobban szereplő csoportok a szakmai zsűri javaslata alapján a regionális döntőbe jutnak tovább, ahol a bírák kiválogatják majd a XXVI. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó résztvevőit.

ÁPRILIS 6.

Ingyenes ruhabörze Polgárdiban

Polgárdi – A Polgárdi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, az intézményhez érkezett adományokból ingyenes ruhabörzét tart április 6-án, csütörtökön 9-től 11.30 óráig a közösségi házban. Táskát, zsákot mindenki vigyen magával!

ÁPRILIS 3.

Tehetség és gondozás

Székesfehérvár - A Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében április 3-án, hétfőn 9 órától rendezik meg A Gondolatok tárháza című konferenciát, ami a tehetséggondozással és az olvasóvá neveléssel foglalkozik. A neves előadók között itt lesz Balogh László, a MATEHETSZ elnöke, Szabó Krisztián nemzetközi sakknagymester. Duró Zsuzsa pszichológus és Balázs Géza nyelvész, egyetemi tanár is.

ÁPRILIS. 1

Kutyabarátokat várnak a pusztaszabolcsi klub ünnepén

Idén 25 éves a Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub. A jubileumot látványos kutyabemutatókkal ünneplik április 1-én.

A templom melletti műfüves pályán tartják szombaton a Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub ünnepi programját. Csombók Pál elnök, Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök és Csányi Kálmán polgármester köszöntőt mond, majd kezdődnek a bemutatók helyi és pázmándi kutyaiskolák, valamint más szakemberek részvételével.

MÁRCIUS 31.

Hármak a Galérián

Dunaújváros - Március 31-én este három, kategóriájában kiemelkedő produkciót nyújtó zenekar randevúzik a Dózsa moziban. Némileg komótos, ám annál megfontoltabb tempóval halad az országos és a remélt nemzetközi hírnév felé a pszichedelikus stoner rockban utazó Band in The Pit névre hallgató trió, amely új szerzeményeit is megcsillogtatja majd. Tettestársként érkezik még a hazai underground friss üdvöskéjének kikiáltott Buster Keaton (UK), amelyről annyit érdemes elmondani: stílusbeli meghatározásuk nem könnyű; ambientes hatások, zúzósabb elektronika, free-jazzbe hajló részletek... és színpadra lép még a Kösz Vitya! névre hallgató kollektíva is.

ART Műhely: Meditáció

Dunaújváros/Székesfehérvár  - Március 31-én, azaz jövő héten pénteken új kiállítás nyílik Székesfehérváron az Öreghegyi Közösségi Házban. Az ART műhely Meditáció című tárlata 18 órakor kezdődik. A kiállítást Molnár Lenke, a Dunaújvárosi Egyetem Kancellária Kabinet kabinetvezetője nyitja meg, köszöntőt mond Móder Rezső, Munkácsy-díjas festőművész és tanár. A tárlat április 30-ig látogatható.

A tradíciót tanítják

Székesfehérvár - A kézművesek az idén is segítséget adnak az asszonyoknak, lányoknak, hogy megismerkedjenek a tojásfestés hagyományaival. Péntekenként (március 31-én és április 7-én) 16-tól 19 óráig a Rác utcai Kézművesek Házában várják az érdeklődőket. Radetzky Jenőné Csilla az írókázást, Borsos Márti a tojásmaratás módszerét tanítja. Április 8-án 10-től 18 óráig tojásmaratont rendeznek: a tojásdíszítés különböző technikáit lehet kipróbálni. A szomszédos, Rác utcai Mesterségek Házában nagypénteken, április 14-én 15 órától kezdődik a hímestojás festés Zsovák Klárával és Gelencsér Juliannával.

Bujdosó Dénes emlékkiállítása

Szabadbattyán – Bujdosó Dénes festőművész emlékkiállítását március 31-én, pénteken 17 órakor nyitják meg a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtárban. Bevezetőt mond Polyák István polgármester. Az emlékkiállítás szervezője a Pallay Alkotókör.

MÁRCIUS 29.

Vallási viszonyok

Dunaújváros - A Múltunk öröksége sorozat keretében március 29-én 18 órától Horváth Béla nyugalmazott történelemtanár előadását hallhatják az érdeklődők Vallási viszonyok a honfoglalás korában címmel az MMK-ban.

A mikrofontól a keresztig

Sárbogárd – Bakonyi István A mikrofontól a keresztig – Boka vagyis Bokányi Zsolt története című új kötetét március 29-én, szerdán 18 órakor mutatják be a Tompa Mihály utcai Református Gyülekezeti Házban. Köszöntőt mond Kovács Csongor református lelkipásztor, Sükösd Tamás polgármester, zongorán közreműködik Homoky Viktor. A szerző a könyv főszereplőjével, Bokányi Zsolt énekes-műsorvezetővel beszélget.

Nézze meg, hogyan merül álomba egy erdő!

Iszkaszentgyörgy - A mostanában talán legromantikusabb elnevezésű túrán március 29-én 17.30-as indulással vehetünk részt a Bakony kapujában. Részletek itt

MÁRCIUS 28.

A netes vásárlásokról

Székesfehérvár - A Fejér Megyei Europe Direct Tájékoztató Központ Európa Kávéházának újabb rendezvényén, március 28-án fél öttől az internetes vásárlások veszélyeiről lesz szó. (Helyszín: Zserbó Kávéház, Kossuth utca 14.)

Képviselő-testületi ülés lesz Csákváron

Csákvár - A város önkormányzata képviselő-testülete nyilvános ülést tart március 28-án, kedden 16 órakor a hivatal házasságkötő termében. Szó lesz például a 2017. évi igazgatási szünetről, a Rákóczi utca Kossuth utca felőli tereprendezéséről, illetve tájékoztatást is adnak az önkormányzat által benyújtott, folyamatban lévő pályázatokról is.

A pálosok és a történelem

Székesfehérvár – Ifj. Tompó László irodalomtörténész a Pálos Rend hazánk történelmében játszott szerepéről tart előadást a Fejér Szövetség 361. Hétvezér Estjén, kedden 18 órakor a Királykút Emlékházban. Napjainkban, amikor a kereszténység megmaradása újból veszélyben van, fontos, hogy megismerjük a magyar pálosok történelmi szerepét, akik ma is élő, összekötő lelkiismeretként léteznek és tevékenykednek a magyarság megmaradásáért és felemelkedéséért.

MÁRCIUS 27.

A mikrofontól a keresztig

Székesfehérvár - Bakonyi István új, A mikrofontól a keresztig - Boka, vagyis Bokányi Zsolt története című kötetét mutatják be március 27-én, 18 órakor a Királykút Emlékházban. A szerző a könyv főszereplőjével, Bokányi Zsolt énekes-műsorvezetővel beszélget. Zongorán közreműködik Homoky Viktor.

Civilek és közbeszerzés

Szabadbattyán – A képviselő-testület március 27-én, hétfőn 16 órakor tartja ülését a községháza tanácskozótermében.

A képviselők az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól és a kapcsolódó többletszolgáltatásért fizetendő díjak mértékéről, a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról, a Cifrakert Óvodába történő beíratásról, a civil szervezetek támogatásáról, az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázat benyújtásáról, valamint az önkormányzat és költségvetési szervei 2017. évi közbeszerzési tervéről tárgyalnak.

Reformáció, kultúra és az életünk

Sárbogárd – A reformáció emlékéve alkalmából a Madarász József Városi Könyvtár a városháza dísztermébe invitálja a híveket és az érdeklődőket március 27-én, hétfőn 17 órára. A reformáció hatása a magyar kultúrára és életünkre címmel Kovács Csongor, a Sárbogárdi Református Egyházközség lelkipásztora tart előadást.

Tudománytörténet: Merjünk nagyok lenni!

Aba – A tudománytörténeti vándorkiállítás hatodik állomásán, az Abai Atilla Király Gimnáziumban, a március 27-én, hétfőn 15 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón teszi közzé a Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete a Merjünk nagyok lenni! országos tudománytörténeti verseny megyei fordulójának részletes versenykiírását.

A szegedi Pálfi György professzor kutatómunkája alapján összeállított tudománytörténeti vándorkiállítás mintegy háromszáz magyarországi származású tudóst és világra szóló szellemi alkotását mutatja be a fiatalságnak. A vándorkiállítást Boór Ferenc, a világszövetség megyei elnöke nyitja meg.

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsorMűsorok betöltése...