Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Fejér megyében

szerző: Munkatársainktól
Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

SZEPTEMBER 27.

Teadélután a versszínpadon

Dunaújváros - Szeptember 27-én, hétfőn 17 órától ismét teadélutánra várja a líra szerelmeseit az Írisz Versszínpad.

Megyei bajnokság: keresztúri fogathajtás

Sárkeresztúr – A megyei kettesfogathajtó-bajnokság a 3. fordulóval folytatódik szombaton 10 órától a keresztúri lovaspályán. Megrendezik a pontszerző akadályhajtás két fordulóját, az összevetéssel, a gyors és látványos vadászhajtás startját 16 órára tervezik.

Augusztus 1.

Óvodai ügyelet Abán

Aba – Amint Ujszászi György Szabolcs jegyzőtől megtudtuk: a Hétszínvirág Óvoda augusztus 1-jétől augusztus 15-éig biztosít ügyeletet a városban. Az igényeket az óvodában lehet leadni.

JÚLIUS 22.

Bálát gurítanak, csizmát hajigálnak Gyúrón

Gyúró - A hónap utolsó napjáig lehet nevezni a gyúrói hagyományőrző programra. A 9. Gyúrói Bálafesztivált idén július 22-én, a falunappal együtt rendezik majd, az alábbi versenyekre várják a csapatok nevezését: bála-gurítás, gumicsizma-hajítás, tragacs-szlalom. A nevezéseket a faluházba várják.

JÚLIUS 8.

Csúcsra hangolt autócsodák – Sárbogárdi tuning fesztivál

Sárbogárd – A nyolcadik találkozó az idén első alkalommal már a Sárbogárdi tuning fesztivál nevet viseli majd július 8-án, szombaton a városi Ifjúsági parkban. A szervezők nagyobb területen és két beléptető kapuval várják a csúcsra hangolt autócsodákat, az érdeklődőket.

JÚLIUS 2.

Vértesi piknik

Zámoly - A Mészistock fesztivál keretein belül lesz vértesi piknik július 2-án, vasárnap, melyre a belépés ingyenes lesz. 9 órától főzőverseny indul, lesznek kézműves workshopok, reggeli zumba, Veres Zsuzsanna előadást tart 11.15 órától a környezettudatos gondolkodásról az építészet területén belül. 12 órától sörfőzési bemutatóval és sörkostolóval várják a szeszes ital rajongóit, illetve fellép a gánti német nemzetiségi dalkör.  13.15 órakor kezdődik a Fal(v)ak közé zárt múlt: a Vértes kulturális kincsei című előadás. A főzőverseny eredményhirdetése után 14.30 órakor kvízdélutánon vehetnek részt. 16.45 órakor borkostoló lesz, majd előad a Cimborák férfikórus. Az estét koncertek zárják majd: 18 órától a Zrínyi Pop együttes, 19.15 órától Nagy Gréta és Mátyás Gábor ének-gitár duó, 20.15 órától a 3Joe formáció, 21.30 órától pedig az Aurevoir csapat izzasztja meg a közönséget. A programok pontos helyszíne a zámolyi elágazás lesz.

JÚLIUS 1.

Levendulaszüret Sárkeresztúron

Sárkeresztúr – Az önkormányzat első alkalommal hirdette meg Levendulaszüret – Szedd magad! akcióját július elsejére és másodikára a településen.

A Dózsa György utcai levendulás kertben 8 és 20 óra között várják a szüretelőket, bővebb információt a községházán adnak. A kísérőprogramok között levendulás termékek vására és kézműves foglalkozások szerepelnek.

JÚNIUS 30.

Seuso tehetségkutató énekeseknek, táncosoknak, zenekaroknak

Polgárdi – A város első alkalommal rendez tehetségkutató versenyt énekeseknek, táncosoknak és zenekaroknak. A maximum egyperces videót a seusotg@gmail.com e-mail címre várják június 25-én 24 óráig. A zsűri által kiválasztott legjobb produkciókat a versenyzők a Seuso tehetségkutató gálán mutatják be június 30-án a Batthyány liget szabadtéri színpadán. A három legjobb a polgárdi Nyári fesztiválon is fellép, a győztesek győztese 100 ezer forintot kap.

Válogatott kerámiák

Dunaújváros - Még e hónapban új időszakos kiállítással jelentkezik az Intercisa Múzeum. Válogatott kerámiák Kecskemétről. „Válogatás a Nemzetközi Kerámia Stúdió" gyűjteményéből címmel nyílik kiállítás június 30-án 17 órakor az Intercisa Múzeumban. A Nemzetközi Kerámia Stúdió fennállásának negyvenedik évfordulóját köszöntő tárlat egyben egy, hat kiállításból álló sorozat eleme. A kiállításon a stúdió kortárs kerámiaművészeti gyűjteményéből láthatnak az érdeklődők egy reprezentatív válogatást. A tárlat különlegessége, hogy a gyűjtemény minden egyes darabja, a Nemzetközi Kerámia Stúdióban alkotó művész helyszínen készült alkotása, egyben adománya, így gyűjteményük a világ kerámiaművészetének megkerülhetetlen része.

JÚNIUS 26.

Damaszkuszi úton – pesti kötetbemutató Bobory Zoltánnal

Székesfehérvár – A Vörösmarty Társaság elnökének, Bobory Zoltánnak a legújabb verseskötetét mutatják be a Magyar Írószövetség klubtermében.  A Damaszkuszi úton című verseskötettel június 26-án, hétfőn 18 órától ismerkedhet meg a fővárosi közönség. A Magyar Írószövetség klubtermében Bobory Zoltán költővel Kondor Katalin beszélget, versmondással közreműködik P. Maklári Éva, Cserta Gábor pedig megzenésített verseket ad elő.

JÚNIUS 25.

Polgárdi: Seuso tehetségkutató gála

Polgárdi – A város első alkalommal rendez tehetségkutató versenyt énekeseknek, táncosoknak és zenekaroknak. A maximum egy perces videót a seusotg@gmail.com e-mail címre várják június 25-én 24 óráig. A zsűri által kiválasztott legjobb produkciókat a versenyzők a Seuso tehetségkutató gálán mutatják be június 30-án a Batthyány liget szabadtéri színpadán. A három legjobb a polgárdi Nyári fesztiválon is fellép, a győztesek győztese 100 ezer forintot kap.

Kifutóra megy Abigél és Emerenc

Budapest - Irodalom a kifutón? Miért is ne? A Szabó Magda 100 jubileumi év keretében az írónő műveit népszerűsítendő újabb programot ötölt ki a Petőfi Irodalmi Múzeum: az irodalmat a divattal párhuzamba állítva a neves szerző regényeinek alakjait, hősnőit,  illetve az őket megszemélyesítő színésznőket vonultatja fel a múzeumban felállított kifutón június 25-én. A rendhagyó divatbemutatón Balsai Móni, Fátyol Kamilla, Takács Katalin, Tenki Réka, Tompos Kátya, Trokán Nóra, Udvaros Dorottya színésznők mutatják be a honi kortárs divattervezők - Bodnár Enikő, Gyulai Natália, Latin Anna, Molnár Virág, Nyiri Katalin, Pazicski Miklós, Szűcs Blanka - öltözékeit. Az estet Seres Tamás rendezi.

Kifutóra megy Abigél és Emerenc

Budapest - Irodalom a kifutón? Miért is ne? A Szabó Magda 100 jubileumi év keretében az írónő műveit népszerűsítendő újabb programot ötölt ki a Petőfi Irodalmi Múzeum: az irodalmat a divattal párhuzamba állítva a neves szerző regényeinek alakjait, hősnőit,  illetve az őket megszemélyesítő színésznőket vonultatja fel a múzeumban felállított kifutón június 25-én. A rendhagyó divatbemutatón Balsai Móni, Fátyol Kamilla, Takács Katalin, Tenki Réka, Tompos Kátya, Trokán Nóra, Udvaros Dorottya színésznők mutatják be a honi kortárs divattervezők - Bodnár Enikő, Gyulai Natália, Latin Anna, Molnár Virág, Nyiri Katalin, Pazicski Miklós, Szűcs Blanka - öltözékeit. Az estet Seres Tamás rendezi.

JÚNIUS 24.

Horgászjuniális

DUNAFÖLDVÁR - A Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete június 24-én tartja a hagyományos horgászjuniálist a festői Kis-Dunán a horgásztanya környékén.Ezen a szombaton kilenc órától kezdődik halászléfőző-verseny. A versenyre nevező egyesületi tagoknak csapatonként négy kiló halat biztosítanak. A versenyen részt vehetnek nem egyesületi tagok is. Ezért várják baráti társaságok, munkahelyi közösségek, családok jelentkezését. Fél egytől, amikor kész a finom halászlé, s a zsűri kóstolgat, a barátok meg jóízűen kanalazzák, a színpadról Jó ebédhez szól a nóta Sparing Zoli Benővel.A halászléfőző-versenyre jelentkezni június 21-én szerdáig kell a 30/240-4754-es, vagy a 75/343-239-es telefonszámon.

Szent Iván Éjszakája Vértesacsán

Vértesacsa - Szent Iván éjszakája alkalmából programokat szerveznek az általános iskola udvarán június 24-én, szombaton 17 órától. Lesz íjászbemutató, sőt, az érdeklődők az íjászkodást is kipróbálhatják. 18 órakor kezdődik a közös szalonnasütés, bográcsozás, ehhez a szükséges eszközöket és hozzávalókat mindenkinek saját magának kell vinnie! 20 órakor fellép majd a Vértesacsai Country Tánccsoport, 21 órától a Pató Hill Band ad koncertet ismert előadók dalaiból, 23 órától maximum 3 óráig pedig közös beszélgetésre, s nótázásra invitálják az érdeklődőket.

Polgárdiak éjszakája

Polgárdi - Szombat, 19.30 óra: Polgárdiak éjszakája. Az éjszaka, amikor a város nem tér nyugovóra… A műfüves futballpálya ünnepélyes átadása. 20 óra: Nonstop foci. 20.15 óra: A Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör (MASZK) kabaré estje. 21 óra: Fáklyás futás. 22 óra: Tábortűz. 24 óra: Világító léggömbök felengedése. Nyitott intézmények, 21 órától: Tűzoltóság, rendőrség, városháza, kápolna (katolikus temető). Kincskereső verseny (a feladatokat és a helyszíneket egyelőre titok övezi, 3-6 fős csapatok jelentkezését várják).

Enying, 21 óra: Ünnepelj velünk! Az Enyingi Borkedvelők Rendje Szent Iván-éji tábortüzek éjszakájára hívja az öreghegyi szőlősgazdákat. A programban részt vevők tábortüzet gyújtanak terciájukon, ezzel jelezve, hogy borkóstolásra invitálják a szőlőhegyen tartózkodókat. A tábortüzek éjszakája éjfélig tart.

Pátka, 9 óra: Megyei western-reining bajnokság a Sósér dűlőben (Red Horse Ranch). A lovasok az ifjúsági, junior, amatőr és open kategóriában összesen tizenhét versenyszámban gyűjthetik a bajnoki pontokat.

Fogathajtás Seregélyesen: az ötödik forduló

Seregélyes – A Fejér megyei kettesfogathajtó-bajnokság 5. fordulóját június 24-én, szombaton 9.30 órától a Seregélyesi Lovas Club jegyzi.

A pontszerző akadályhajtás első körét 10 órakor, második körét 13 órakor indítják, a gyors és látványos vadászhajtás startját 16 órára időzítették. A tabellát jelenleg a mezőszilasi id. Semjén Attila vezeti 56 ponttal, megelőzve fiát, az 54 pontos  Semjén Attilát és a 47 pontos Csuti Pétert (Vihar LE, Sárkeresztúr).

Játékos versenyek a pátkai Múzeumok Éjszakáján

PÁTKA - A Múzeumok Éjszakája országos programsorozat keretein belül játékos versenyeket szerveznek június 24-én, szombaton az Ivánka kúria udvarán. A háziasszony verseny 16.30 órakor kezdődik, a bátor jelentkezőknek például szatyrot kell cipelniük, talicskát tolniuk, de még lesz célbadobás papuccsal és húsdaráló összeszerelés is. Az erősember verseny 18 órakor kezdődik, az eseményen az erőt, a kitartást, s az ügyességet tesztelik hét különböző gyakorlatban. Nevezni a helyszínen Varga Gézánál lehet.

A Múzeumok éjszakáján

DUNAÚJVÁROS Az Intercisa Múzeum kínálata: 17-20 óráig: Kézműves-programok, római játékok, beöltözés római kori ruhába, fegyverzetbe gyerekeknek és szülőknek. 18.30-tól 19.30-ig: Keszi Tamás régész szakvezetése a római kőtárban és a római kori fürdőben. 20-21 óráig: Ókori piknik a diófa alatt - ókori menü kóstolója. 21-22 óráig: Mágia a római korban címmel Buza Andrea régész előadása. 22-23 óráig: Csak a halál biztos címmel Keszi Tamás régész tart előadást a temetkezési szokásokról. A Kortárs Művészeti Intézet szombati kínálata 15 órakor a Kortárskodóval kezdődik. Ezen kihagyhatatlan, élménydús gyerekprogramokkal várják a legkisebbeket - Várnai Gyula képzőművész, valamint Páhi-Fekete Noémi és Páhi Péter iparművészek vezetésével. Este hattól ismét üzemel a KineDok filmklub, ezúttal a Normál autista című filmmel. Ezt követi fél nyolctól egy kurátori tárlatvezetés Az autizmus mint metafora című nagyszabású kiállításon. Zárásként pedig érkezik a III. Dalai Dalest, ahol helyi underground zenészek játszanak körmérkőzés poprangadót - közben fényfest Várnai.

JÚNIUS 23.

Velencei-tó - Az év legrövidebb éjszakáján a nyári napfordulót ünnepeljük. Részletek itt

Reggaeadag

DUNAÚJVÁROS Június 23-án este ismét egy ütős reggae-ska buli várja a műfaj szerelmeseit a Kaptárban, ahol a kiváló lazulós hangulatért ezúttal a Speakers of Zion és a helyi erőket felvonultató Pentele Ska Club lesz a felelős. A Speakers of Zion a hazai szcéna egyik feltörekvő alakulata a vendégekkel kiegészülő Pentelét pedig bizonyára már nem kell bemutatni a rajongóknak.

Lajoskomárom, 18 óra: Lajoskomárom és a németországi Haag testvérkapcsolata húszéves múltra tekint vissza. A Történelmi Kör Egyesület estjén Hermann Jäger vállalkozó, haagi képviselő tart előadást a két település együttműködéséről, partnerkapcsolatáról a községháza dísztermében.

Úrhida, 18 óra: Szent Iván-napi tűzgyújtás és fáklyás felvonulás. A nyárkezdet jeles napja, a nyári napforduló ünnepe alkalmából Szent Iván-napi tűzgyújtást és fáklyás felvonulást tartanak az Arany János utcai szabadidőparkban. A program szervezői életre keltenek számos hiedelmet, a tábortűznél pedig szalonnasütéssel és beszélgetéssel zárul a napforduló-köszöntő.

JÚNIUS 22.

Székesfehérvár – A Vörösmarty Társaságnál június 22-én, csütörtökön 18 órától mutatják be Madár János Mi a költészet? című könyvét. A házigazda Bobory Zoltán, a társaság elnöke lesz.

JÚNIUS 21.

Kodály és kortársainak művei hangzanak el

Székesfehérvár - Az Ars Musica Zenebarátok Egyesülete előadásában nyáresti hangverseny kezdődik június 21-én, szerdán 17.30 órakor a Szent István Művelődési és Hitoktatási Ház udvarában. Az eseményen Kodály Zoltán és kortársainak művei hangzanak el, vezényel Szabó Adrienn. A rendezvény a Kodály Zoltán-emlékév programsorozatának keretein belül zajlik le.

JÚNIUS 20.

Székesfehérvár - Disputát tartanak az Öreghegyi Közösségi Házban június 20-án, kedden 18 órakor. Az eseményen Gelencsér Józseffel, jogásszal, etnográfussal és íróval beszélget Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke.

A Meri-Lappi a kastélyban

Iszkaszentgyörgy - Június 20-án, 19 órakor az iszkaszentgyörgyi Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyban ad koncertet a Meri-Lappi vonósnégyes.

Polgárpukkasztó szatírák és humoreszkek

Székesfehérvár – A szerző, Pozsonyi Ádám rendhagyó, polgárpukkasztó irodalmi estje a Harcra fel! (szatírák és humoreszkek) címet viseli, amely egyben új könyvének a címe is.

Az író, zenész, képzőművész lesz a vendége a megyeszékhelyen a Fejér Szövetség 373. Hétvezér estjének kedden 18 órakor a Királykút-emlékházban.

 

JÚNIUS 18.

Vasárnap

Sárbogárd, 16 óra: A holokauszt sárbogárdi és környékbeli zsidó áldozataira emlékeznek az izraelita temetőben, a műemlék zsinagógánál. Utána kerekasztal-beszélgetés a művelődési központban.

A holokauszt áldozataira emlékeznek Sárbogárdon

Sárbogárd – Emlékezzünk együtt! A holokauszt városi és környékbeli zsidó áldozataira emlékeznek június 18-án, vasárnap 16 órakor a sárbogárdi izraelita temetőben.

Az emlékezés a műemlék zsinagóga előtt zenés-verses műsorral, majd a  művelődési központban kerekasztal-beszélgetéssel folytatódik.

JÚNIUS 17.

Enying, 9 óra: Ballagás és tanévzáró ünnepség a Batthyány Fülöp Általános Iskolában. Elismerések és aranydiploma átadása.

Soponya, 10 óra: Ballagás és tanévzáró a Zichy János Általános Iskolában. Gyémántdiploma és aranydiploma átadása.

Szabadbattyán, 10 óra: Ballagás és tanévzáró ünnepély a Batthyány Lajos Általános Iskolában. Gyémántdiploma és aranydiploma

Önkéntes városszépítő akció szombaton a Béke téren

SZÉKESFEHÉRVÁR - Keresd és szeresd a teret! szlogennel indítanak országos akciót az Új Nemzedék Központ Közösségi Terei. A kezdeményezés célja a minél élhetőbb városi környezet kialakítása. Székesfehérváron a Béke térre várják június 17-én, szombaton a szervezők az önkénteseket a városszépítés jegyében. Még mindig a városi terek azok a helyszínek, ahol a városlakók értékes időt tudnak eltölteni egymással. Vannak, akik csak átrohannak ezeken a helyeken suliba, buliba vagy munkába menet; de vannak, akik órákat töltenek el barátaikkal beszélgetve, olvasva, napozva, zenét hallgatva, kutyákkal játszva, fűben fetrengve. A cél, hogy ezeket a helyszíneket közösen barátságosabbá tegyük.

JÚNIUS 16.

Péterfy Gizella kiállítása

SZÉKESFEHÉRVÁR Péterfy Gizella festő- és szobrászművész munkáiból rendeznek kiállítást az Öreghegyi Közösségi Házban. A tárlatot június 16-án, 18 órakor Kiss Dorottya ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Közreműködik Kéri Gábor és Kéri Samu. A kiállítás július 16-ig látható.

Mi a bölcsesség ma? - így szól az összejövetel kérdése

DUNAÚJVÁROS Először rendeznek nálunk Filozófiai Kávéházat - ami nem filozófusoknak, hanem hétköznapi embereknek szól. Filozófiai kávéházat rendeznek június 16-án, pénteken a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben. A beszélgetés alapkérdése így szól: Mi a bölcsesség ma? Ha erre választ találnak a résztvevők, már akkor megérte elmenni... A beszélgetést a dunaújvárosi születésű Nemes László filozófus, az egri Eszterházy Károly Egyetem tanára, régi riportalanyunk vezeti. A Filozófiai Kávéház egy Párizsból indult nemzetközi mozgalom, amely arra kínál alkalmat, hogy bárki, ismereteitől, érdeklődésétől, életkorától és nézeteitől függetlenül részt vehessen az élet nagy kérdéseinek közös megbeszélésében. A rendezvény ingyenes.

Irány a DUDIK!

DUNAÚJVÁROS Még három napon át zakatol az alsó Duna-parton a térség egyik legnépszerűbb könnyűzenei fesztiválja: a DUDIK. Lássuk hát a kínálatot! Péntek: Nagyszínpad - 19.00-20.15 Fish!, 20.45-22.00 Honeybeast, 22.30-00.00 Majka & Curtis LIVE, 00.30-1.45 Balkan Fanatik. Aréna: 18.30-19.00 Pagony, 20.15-20.45: RockBOX, 22.00-22.30 Pentele SKA Club, 23.45-1.00 DJ Juhász Laci, 1.00-3.00 Edo Denova, 3.00-4.00 Navidal, Retro Sátor: DJ Ámokfutó. Szombat, Nagyszínpad: 19.00-20.15 Hiperkarma, 20.45-22.00 30Y, 22.30-23.45 Vad Fruttik, 00.15-1.30 Hollywood Rose. Aréna: 18.20-19.00 Idegen, 20.15-20.45 Névtelen utca, 21.50-22.30 Jolly Jackers, 23.45-1.00 DJ Spool, 1.00-2.30 Andro, 3.00-4.00 DJ Spool & Klashd3.

JÚNIUS 15.

Velencei Rita: Gwendolyn

SZÉKESFEHÉRVÁR Velencei Rita: Gwendolyn – Manor House titka című könyvét mutatják be június 15-én, 18 órakor a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában, az ünnepi könyvhét programjaként. szz

Vízi László Tamás új könyve

SZÉKESFEHÉRVÁR Vízi László Tamás  új könyvét Lukácsy József mutatja be a szerzővel együtt június 15-én, csütörtökön, 18 órakor a Vörösmarty Társaság termében, az ünnepi könyvhét részeként.

Jókai Anna emlékestet rendeznek

Budapest - A június 5-én elhunyt, kétszeres Kossuth-díjas íróra, Jókai Annára emlékeznek a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A június 15-én, csütörtökön 19 órakor kezdődő esten Prőhle Gergely főigazgató mellett Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, Kozma Imre atya és Vasy Géza irodalomtörténész emlékezik. Közreműködik: Császár Angela színművész és Regenhart Anna Blanka csellóművész.

JÚNIUS 14.

Nyári tábor és Szent Iván-nap

Úrhida – A közösségi ház nyári tábora már június 14-én kezdetét veszi, és 19-éig tart. A kisiskolásokat vidám napokkal és színes, változatos programokkal várják. A Szent Iván-napi tűzgyújtást és fáklyás felvonulást június 23-ára időzítették a faluban. Az Arany János utcai  szabadidőparkban 18 órakor kezdődik az attrakció, a nyárkezdet ismert napja, a nyári napforduló jeles ünnepe. A résztvevők a tábortűznél szalonnát sütnek, s a szervezők számos hiedelmet is életre keltenek.

Sárbogárd: vendégük Grecsó Krisztián

Sárbogárd – A 88. Ünnepi könyvhét alkalmából író-olvasó találkozót rendeznek június 14-én, szerdán 17 órakor a Madarász József Városi Könyvtárban. A könyvtár vendége Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő lesz, beszélgetőtársa Gyöngyössy Csaba tanár.

Kézművesek kiállítása

SZÉKESFEHÉRVÁR  A Fejér Megyei Művelődési Központ–Művészetek Házában évadzáró kiállítás nyílik az intézményben működő kézműves műhelyekben született munkákból június 14-én, szerdán, 17 órakor. A kiállítás július 1-ig, vasárnap és ünnepnapok kivételével 10-18 óráig tekinthető meg.

Vár-estet rendeznek

SZÉKESFEHÉRVÁR Június 14-én, 18 órakor rendezik a Vár folyóirat hagyományos estjét a Bory-várban, az ünnepi könyhét keretében. Köszöntik a 75 éves Arató Antal címzetes igazgatót, közreműködnek a Versünnep versmondói és Cserta Gábor.

Bálint András Arany-estje

SZÉKESFEHÉRVÁR Június 14-én, szerdán, 18 órakor kezdődik Bálint András színművész Arany című estje a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében – tisztelegve az Arany János Emlékév előtt. Az est az ünnepi könyvhét rendezvényeinek része.

JÚNIUS 13.

Két kötet bemutatója

SZÉKESFEHÉRVÁR Kelemen Erzsébet: A szöveg testén túl című, L. Simon László lineáris és vizuális költészetéről szóló kötetét mutatják be kedden, 18 órakor a Vörösmarty Társaság termében, a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok egyik programjaként. Utána, 18.30 órakor L. Simon László: Körbejárni a hazát című könyvének bemutatója következik.

A rák gyógyítható! – állítja Dávid professzor

Székesfehérvár – Mindenkiben ott van a gyógyulás kulcsa – vallja Dávid Tamás orvosprofesszor. A nemzetközileg elismert rákkutató A rák gyógyítható, az igazság hirdetése a rák elleni harcban címmel tart kedden 18 órakor előadást a 372. Hétvezér esten a Királykút-emlékházban. Jelmondata: „Hinni, szeretni, megérteni, segíteni!”

JÚNIUS 12.

Hahner Péter, Petrőczi Éva

SZÉKESFEHÉRVÁR A Vörösmarty könyvtár Széna téri tagkönyvtárában Hahner Péter 33 szerelmi háromszög a történelemben című kötetét mutatják be 17 órakor, a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozatának részeként. Szintén hétfőn, 18 órakor pedig a Királykút Emlékházba várják az érdeklődőket a Petrőczi Éva legszebb verseit felvonultató kötet bemutatójára. Bakonyi István vendége lesz a szerző, valamint a kiadó képviseletében Balázs F. Attila.

Munkatársainktól

szerző: Munkatársainktól

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...