Programok

2016.08.22. 14:56

Programok, rendezvények Fejér megyében augusztus 22-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 22-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

SZEPTEMBER 16.

Kész a tökös program

Rácalmás - Szeptember 16-18 között tizenharmadik alkalommal kerül sor a Rácalmási Tökfesztiválra az önkormányzat és a városvédő és szépítő egyesület szervezésében. A vendégeket kézműves foglalkozás, kirakodó vásár, kiállítások várják, felkerül a korona a tökkirály fejére. Esténként a 300 töklámpás világítja majd be a vidéket. Naponta 10 és 18 óra között a helyi Jankovich-kúria parkjában felállított sátorban tökfaragás és töklámpa készítés. Az érdeklődő akár itt is elkészítheti lámpását a pénteki kerékpáros, vagy a szombati gyalogos töklámpás túrákhoz!

SZEPTEMBER 11.

Jönnek a Gripenek

Székesfehérvár  - A százéves fehérvári repülés tiszteletére szeptember 11-én a börgöndi repülőnapon a magyar légierő Gripenjei is tiszteletüket teszik a reptéren!

SZEPTEMBER 8.

Vetítős csajos est, blogerrel

Székesfehérvár - A Barátság mozi évadnyitó Csajos estjének címe: Hogyan ne vetíts másra? A beszélgetés 18 órakor kezdődik, a vendég Bihari Viktória blogger, író, humorista. A kapcsolódó filmet 20 órától vetítik.

SZEPTEMBER 7.

Tárlatnyitó és szerzői est

Székesfehérvár - A Vörösmarty Társaságnál már készülnek az új évadra. Az első program egy kiállítás-megnyitóval egybekötött szerzői est lesz, szeptember 7-én, 17 órakor. A képzőművészet és irodalom találkozása egy barátság jegyében című rendezvényen Benkő Cs. Gyula festőművész kiállítását nyitják meg, Bobory Zoltán író, költőnek pedig szerzői estet rendeznek. A házigazda Lakner József lesz, közreműködnek: P. Maklári Éva (vers), Cserta Gábor (ének, gitár), valamint az alkotók.

SZEPTEMBER 3.

Főzőverseny szeptemberben

Gánt - Már várják a jelentkezéseket a szeptember első hétvégéjén, szeptember 3-án szombaton rendezendő főzőversenyre. Az immár hagyományos főzést az általános Iskola udvarán rendezik meg. Augusztus 31-ig várják egyesületek, baráti társaságok jelentkezését személyesen a hivatal gánti kirendeltségén vagy a 22/375-116 telefonszámon. A főzőverseny idei mottója: „Sertéshúsból szabadon..." Ennek értelmében tehát a résztvevők szabadon választott ételeket készíthetnek majd, ehhez a sertéshús kivételével minden szükséges alapanyagot a résztvevőknek kell a helyszínre magukkal hozniuk. A húst, a tüzelőt és az ivóvizet az önkormányzat biztosítja a főzőknek.

SZEPTEMBER 2.

Váli-völgyi vigaszságok

Vál  - A Bíbor Néptánccsoport szeptember 2. és 3. között idén is megrendezi a Váli-völgyi Vigasságokat. A rendezvényen, amelynek a Szent István tér ad helyet, cseh és lengyel táncház is lesz, azt Roman Kowalski, Lengyelország budapesti nagykövete nyitja meg. Részletek itt>>

Pszichedelikus rock és jazz

Székesfehérvár - Szeptember 2-án, pénteken 20 órától Szabadfogású Jazz Fesztivált rendeznek A Szabadművelődés Házában. Fellép a Jü Live, amelynek tagjai: Mészáros Ádám (gitár), Hock Ernő (basszusgitár), Halmos András (dob), Kitzinger Gábor (live visual). A műfaj: pszichedelikus és noise rock, némi folk, power jazz.

Ez ütősnek ígérkezik

Velence - A Korzón rendezik meg szeptember 2-től a három napos Ütős Fesztivált. A gazdag programban szerepel a Cimbaliband zenekar, Ataru Taiko japán dobszínháza, a ceglédi Dobmúzeum kitelepült tárlata, a guineai és magyar tagokból álló, törzsi ütős zenét játszó Sanké Percussion Group koncertje, kurul dobosok és ütős viadal, s fellép a helyi kötődésű, az eseményt szervező Kongattack is. Az amatőr zenei érdeklődők dobtudásukat egy interaktív dobtérben próbálhatják ki a három nap alatt, de lesz vízben, vízzel dobolás is.

Hőlegballonok az égen

Székesfehérvár, Agárd  - Ünnepélyes megnyitóval megkezdődik a hőlégballon karnevál szeptember 1-jén, csütörtökön 18 órakor a Palotai út 1. szám előtti térnél. Szeptember 2-től, azaz péntektől Székesfehérváron, szeptember 3-tól, tehát szombattól pedig Agárdon, a Parkerdőben lesznek ballonfelszállások. A programnak szeptember 4-én, vasárnap lesz majd vége.

AUGUSZTUS 31.

Kiállítás Takács Imre emlékére

Székesfehérvár - A 2000-ben elhunyt költő, Takács Imre születésénak 90. évfordulója alkalmából nyílik kiállítás augusztus 31-én, szerdán 18 órakor A Szabadművelődés Házában. A költőre barátai, tisztelői, ismerősei nevében Szele István emlékezik. A megnyitón közreműködnek: Vakler Anna népdalénekes, a Tilinkó zenekar, valamint Várai Áron és Kovács Kitti néptáncosok. A kiállítás október 2-ig látható.

AUGUSZTUS 28.

Sáregres hazavár

Sáregres - 10 óra: Helytörténeti kiállítás az iskolában, a Szent István Király Múzeum régészeti leletei. 15 óra: Sáregres hazavár, megnyitó a sportpályánál. Színpadi műsorok: Sáregresi Népdalkör, óvodások fellépése, Páli Petra és tánckara, Csipet-Csapat tánccsoport, Vajtai Tánccsoport.

Mesés történet gyerekeknek

Székesfehérvár - Majoros Ági bábszínházától a Százszorszép Bóbiska című bábjátékot nézhetik meg az érdeklődők a Koronás Parkban augusztus 28-án, vasárnap 10 órakor.

 

AUGUSZTUS 27.

Szalon koncert müncheniekkel

Iszkaszentgyörgy - Újabb szalon koncertnek ad otthont augusztus 27-én, szombaton este az Amadé-Bajzáth-Pappenheim-kastély. A 19 órakor kezdődő esten a müncheni Bach Kórus kamaraegyüttese lép fel.

Sáregres hazavár

Sáregres - 21 óra: Búcsúbál a művelődési háznál.

Megyei vadásznap

Alap - A megyei vadásznapot augusztus 27-én, szombaton 10 órától a Kazsoki-tanyán, a vadászháznál rendezi meg az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei szervezete és a Sárréti Egyetértés Vadásztársaság. Kürtösök köszöntik a nagyérdeműt, felcsendül a vadászhimnusz, kitüntetéseket, díjakat adnak át, majd az emlékfalnál koszorúznak. A vadásznapi áldást Mészáros János sárbogárdi címzetes apát tartja. Koronglövő-bajnokságot és kutya-bemutatót rendeznek, trófeamustrát prezentálnak, a vadfőző versenyt Sági Szilárd mesterszakács vezényli, a vadászebédet zenés, táncos műsorszámok követik. Fellép a Mezőföld Népi Együttes és a Vasas Néptáncegyüttes, Csepregi Éva és Szandi koncertezik, a szabadtéri bálon a Bitang Duó húzza a talpalávalót.
Program: 10 óra: Fejér megyei vadásznap a Kazsoki-tanyán, a vadászháznál. Kürtösök köszöntője, vadásznapi őzbak terítékre kísérése. Vadászhimnusz. Ünnepi köszöntők, megnyitó, vadásznapi áldás. Vadfőző verseny Sági Szilárd mesterszakács vezényletével. 11 óra: Kitüntetések átadása, koszorúzás az emlékfalnál. Koronglövő bajnokság, íjászat, vadászhintózás. Kézműves kirakodó vásár, vadász bazár, autó-bemutató, tesztvezetés. Gáspár Gusztáv karikaturista rajzai. Ugrálóvár, arcfestés, póni lovaglás. Kiállítások, trófea-bemutató. 11.30 óra: Társunk a kutya. 12 óra: Jó ebédhez szól a nóta. 14 óra: Színpadi műsorok: Bíró Kriszta, Ten Dance, Black Horse Country Club, Mezőföld Népi Együttes, Vasas Néptáncegyüttes. 16 óra: Csepregi Éva koncertje. 17 óra: Eredményhirdetés, tombola. 18 óra: Szandi-koncert. 19 óra: A Dirty Slippers zenekar játszik. 20 óra: Szabadtéri bál a Bitang Duóval.

Görög estet tartanak

Nagyegyháza - Népek zenéje néven görög estet rendeznek a Hangistállóban augusztus 27-én 19 órától.

Többen is fellépnek

Székesfehérvár - A 17. Aranybulla Művészeti Napok keretein belül az Öreghegyi Közösségi Házban Ferenczy György és a Rackajam zenél augusztus 27-én 20 órakor.

 

AUGUSZTUS 26.

Előadás, koncert, kiállítás Öreghegyen

Székesfehérvár - Az Aranybulla Művészeti Napok megrendezése már hagyománynak számít augusztusban, így idén sem marad el. Az Öreghegyi Közösségi Házban augusztus végén kiállítással, koncertekkel tarkított programot szerveznek. Idén 26-án, pénteken kezdődnek a 17. Aranybulla Művészeti Napok. Aznap 20 órától a Medve Színpad Márai Sándor Füveskönyve alapján készült előadását láthatja a közönség. A címe: A köznapiról és a látomásról. A zeneszerző Balázs Barnabás, a szereplő Benkő Nóra színművész, hegedűn Baranyi Zoltán működik közre, a szerkesztő, rendező pedig Halmy György. Augusztus 27-én 17 órakor a 2006-ban elhunyt Ujváry Lajos Munkácsy-díjas festőművész emlékkiállítása nyílik meg, Bába Iván egyetemi magántanár ajánlásával. Aznap 20 órakor koncert zárja a programsorozatot: Ferenczi György és a Rackajam (Ferenczi György: szájharmonika, hegedű, ének; Apáti Ádám: Wurlitzer zongora, basszusgitár, ének; Pintér Zsolt: mandolin, ének; Bizják Gábor: Wurlitzer zongora, kürt, ének; Jankó Miklós: cajon, ének) lép fel. Az együttes műsorában a magyar kultúra és a rock and roll forradalom szeretete olvad össze, energikus és humoros produkciót létrehozva.

Éjszakai rizlingtúra

Lajoskomárom  - Negyedik alkalommal rendezik meg pénteken Lajoskomáromban, a Fülöp-hegyen az éjszakai rizlingtúrát. A minimum tíz fős baráti társaságokra kalandos és vicces akadályok várnak a lajosi pincesoron.

AUGUSZTUS 25.

Identitás, nyelv, kisebbség

Zsámbék - A Temesvári Csiky Gergely Színház és a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház közös előadása látható a színházi bázison.Izgalmasnak ígérkező előadást játszanak augusztus 25-én és 26-án, mindkét nap 20 órától a Zsámbéki Színházi Bázison.A két határon túli teátrum közös munkájának köszönhetően megvalósult produkció a nemzeti identitás kérdését járja körül. Hogyan, mivel is határolható be ez az identitás? Mi az, amivel a kisebbségben élő embereknek szembe kell nézniük? Az ajánló szerint: „végül is arra jutunk, hogy nyelvi identitásként határozzuk meg (...) Végül is, erről szól ez az előadás. Egy emberi nyelvről. Egy emberi, színházi nyelvről."A rendező Urbán András, a zeneszerző Irena Popović, a koreográfus: Kiss Anikó, a jelmeztervező pedig Marina Sremac.

AUGUSZTUS 22.

Könyvtári rend, olvasóknak

Székesfehérvár - A Vörösmarty Mihály Könyvtár Központi Könyvtára augusztus 22-től a megszokott időben látogatható. Az olvasóterem azonban augusztus 24-ig csak 13 órától 18 óráig tart nyitva. A Pedagógiai Szakkönyvtár (III. Béla király tér 1.) augusztus 23-tól, keddtől várja az olvasókat, a Széna téri és a Tolnai utcai Tagkönyvtárak augusztus 30-tól látogathatóak. A tagkönyvtárak a nyár végéig szombatonként zárva tartanak. További részletek a bibliotéka honlapján érhetők el.

 

KIÁLLÍTÁSOK

Dunaújváros, Bartók Kamaraszínház Aula galéria: Móder Rezső A Todósokkknak tudományosan kiállításciklus újabb tárlata látogatható augusztus 27-ig.Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig látogatható.

Dunaföldvár Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár: Így látok ÉN címmel fotókiállítás látható a könyvtár nyitva tartási idejében.

Dunaföldvári várudvaron található Ispánház: Láthatatlan kapocs című kiállítás augusztus 28-ig látogatható hétfő kivételével naponta 10-18 óra között.Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás - Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: Házi szappanytól az arczkenőcsig. Paraszti tisztálkodás - polgári divat címmel látható kiállítás szeptember 2-ig. Nyitvatartás: keddtől péntekig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján pedig 14-18 óráig ingyenes a belépés az érdeklődők számára.

Munkás Művelődési Központ Galéria: Cím nélkül - Kurucz Zsófia kiállítása látható augusztus 30-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!