Programok

2015.08.02. 09:07

Programok, rendezvények Fejér megyében augusztus 3-tól

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 3-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

AUGUSZTUS 22.

Városnap: bő a kínálat

Rácalmás – A település önkormányzata augusztus 22-én rendezi meg az idei Városnapot.

Rácalmás Városnapja minden évben jeles eseménynek számít a környéken. Az idei rendezvényt a színpadi programokon kívül vadászati és természetfotó kiállítás, vadételek főzőversenye színesíti – az utóbbira várják a családok, baráti társaságok jelentkezését! A programnak a Jankovich-kúria ad helyet augusztus 22-én, szombaton. Fellép a rácalmási Napsugár Asszonykórus és a Barina Táncegyüttes. Sztárvendég pedig a Korda házaspár, Radics Gigi, valamint az EDDA.

 

AUGUSZTUS 21.

Ikertalálkozót szerveznek

Ercsi – Augusztus 21-én rendezik meg a XV. Országos Ikertalálkozót az ercsi Duna-parton. A gyülekezés a művelődési háznál lesz 8-9.30 között, majd a mazsorettes levonulás után a Duna-parton 10 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, s ott eléneklik az ikerindulót. A délelőtt folyamán még lesz iker „Ki mit tud?” és ikerökörködés. Az iker szépségversenyre 16 órától kerül sor. A nap folyamán végig színpadi produkciók szórakoztatják az érdeklődőket, egészen estig.

Minifesztivál augusztusban

Dunaújváros – Augusztus 21-én ingyenes rap és hip-hop rendezvény nyitja meg kapuit a dunaújvárosi szabadstrandon. Strandbüfével, sörsátorral, strandsportokkal, és egész napos zenei programokkal várnak minden látogatót. A fellépők között lesz például DSP, Ayahuaska de a dunaújvárosi büszkeség, a BeatKOHO zenekar is.

 

AUGUSZTUS 19.

Négy napos lesz az idei augusztális a városban

Dunaújváros – Az idei augusztus 20-i ünnep hosszú hétvége lesz, így négy napos, gazdag programkínálatból válogathatunk. Részletek itt

 

AUGUSZTUS 15.

Snecifogó verseny

Kisapostag - A Kisapostagi Duna Sport Egyesület horgász szakosztálya nyílt snecifogó versenyt rendez augusztus 15-én, a halászléfőző verseny napján. A verseny helye a Bárka vendéglő alatti sóderos strand lesz. Az ingyenes versenyre bárki jelentkezhet, horgászengedély nem szükséges. A részvételi szándékot előre lehet jelezni a 20/941-5070-ás telefonszámon, vagy a Panoráma u. 24. szám alatt.

Falunap

Baracs – A település kétnapos falunapi rendezvényén különlegesség is várható: szobrot és parkot is avatnak.

A jövő hét vége a kikapcsolódás és a felhőtlen jókedv jegyében telik majd Baracson. Augusztus 14-én kezdődnek a település hagyományos falunapjának első programjai. 16 órától az iskola udvarán felállított színpadnál kiállítás és népdalkörök találkozója nyitja a rendezvénysorozatot. A másnapi központi rendezvény bőségesen kínál programot a látogatóknak: augusztus 15-én, szombaton új helyszín a Park (Liget sor) ad otthont a folytatásnak. 16 órától a Székely Mesepódium gyerekműsora, 17 órától Varga Feri és Balássy Betti fellépése, 17.45-től pedig a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola néptáncosai szórakoztatják a közönséget. Fontos pillanatok következnek 17.30-tól: ünnepélyes keretek között felavatják Baracs vezér szobrát. Az ünnepi beszédek után a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület Dalkörének műsora lesz látható, hallható. Este fél nyolctól a Szomszédnéni Produkciós Iroda bemutatkozása Children Of Distance koncertje, 21 órától tűzijáték, majd Gold Band, valamint a Sárkánybál zárja a baracsiak falunapját.

Vikingek táncoltatják a népet

Zámoly – 1982-ben négy jó barát alakította meg a Viking zenekart. Honlapjukon azt írják, a hangszerekhez való kötődés volt az első közös pontjuk, és a zenekar felállásában is hamar megegyeztek, aztán néhány humorral és vidámsággal töltött óra után pedig megszületett a Viking zenekar név is. A zámolyi falunapokon lépnek fel augusztus 15-én szombaton. Utánuk Sipos F. Tamás lép színpadra.

Hooligans a parton

Agárd – Augusztus 15-én a Hooligans zenekar lép fel az Agárdi Popstrandon, előttük Vastag Tamás énekel. Az Ördög Tibor „Csipa”, Tóth Tibor, Kiss Endre „Endi”, Késmárki Zsolt alkotta szerencsi zenekarnak 1997-ben jelent meg első albumuk Nem hall, nem lát, nem beszél címmel. Sikerük azóta is töretlen, 18 év múltán is a Hooligans az egyik legnépszerűbb hazai együttes.

Úrhida-napok: csülökfesztivál és veteránautó-kiállítás

Úrhida – Az Úrhida-napok slágere idén is a csülökfesztivál, melyet már tizedik alkalommal rendeznek meg augusztus 15-én a szabadidő- parkban. A nagyszabású főzőcskére családi csapatok, baráti társaságok jelentkezését várják; a főzőverseny bevételét az ukrajnai gyermekek magyarországi üdültetésére fordítják. A péntek esti nyitányon az EVM rockzenekar koncertezik és Dj Gömbee pörgeti a diszkót. Szombaton, a kispályás futballtornán a település vándorkupájáért mérkőznek a csapatok, megnyitják a veteránautó- és veteránmotor-kiállítást, a rendezvénysátorban kistérségi nyugdíjas-találkozót tartanak, és szórakoztató műsorok zajlanak. Fellép Ihos József humorista, Boka és a Klikk, este L. L. Junior mulattat. Vasárnap regionális póniminősítő-versenyt rendeznek.

 

AUGUSZTUS 14.

Kitűnő előadók koncertjei a Zichy színpadon

Székesfehérvár - Augusztus 14-én, pénteken 20.30 órakor ünnepélyes keretek között nynyílik meg ünnepélyesen Királyi napok tíznapos programsorozata, amelyhez számtalan rendezvény kapcsolódik. Nagyszerű előadók koncertjével is várják a közönséget a Zichy színpadon. Augusztus 14-én 21.10 órakor Burján Orsi és a Pálinkálom lép fel, 22.30 órakor kezdődik Caramel zenekari koncertje.

 

AUGUSZTUS 13.

Fejér megyei őstermelők és kézművesek portékái

Székesfehérvár - Ismét megyei kézműves és őstermelői vásárba invitálja az érdeklődőket a Fejér megyei Civil Információs Centrum, augusztus 13-án, csütörtökön 15 órakor. Minden hónapban újabbnál újabb árusok érkeznek saját készítésű portékáikkal a Fehérvári Civil Központ előtti térre: ezúttal kürtős kalács, kávé-különlegességek, táci pálinkakóstoló, cecei paprika, padlizsán, csemegekukorica és mézédes dinnye várja a közönséget, persze, a már megszokott ékszerek, ajándéktárgyak, szappanok, sütemények mellett.

 

AUGUSZTUS 12.

Summerfest a szomszédban

Százhalombatta – A városban augusztus 12 és 22 között ismét megrendezik a Summerfest Nemzetközi Folkórfesztivált és Népművészeti Vásárt. A XXII. fesztiválra 18 országból érkeznek résztvevők. Valószínűleg néhány vendég együttes idén is ellátogat majd Ercsibe, amint azt a korábbi években tették.

Könyvbemutató: énekek Szent István tiszteletére

Székesfehérvár - A Szent István Művelődési Házban augusztus 12-én, szerdán 17 órakor kezdődik az Énekek Szent István király tiszteletére című könyv bemutatója. Ez a rendezvény kapcsolódik Királyi napok programsorozatához.

 

AUGUSZTUS 9.

Vértesi túra

Gánt - Augusztus 9-én rendezi meg a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület a Vértesi Barangolások teljesítménytúrát. A túra Gántról indul: négy táv közül lehet választani, hogy az is jól érezze magát aki rövidebb erdei sétát tervez, és az is, aki erőpróbaként tekint a kirándulásra.

Hantosi Jurta-napok

9 óra: Jurta-kupa, kispályás futballtorna. 10 óra: Mese és muzsika az aprónépnek Álomzug módra. 13 óra: A focitorna eredményhirdetése. 15 óra: Junior Team Streetfighter motoros show. 16 óra: Zumba Szabinával. 16.20 óra: A Sárosdi Kempo SE bemutatója. 17 óra: Mas Wrestling (bothúzó) verseny Juhász László vezetésével. 17 óra: A sárosdi Attila Unokái Íjász Baráti Kör bemutatója.

 

AUGUSZTUS 8.

Két napig Kálozon

Káloz - A községben e hétvégén rendezik meg a szokásos falunapot. A sorrendben 48. ilyen rendezvény a Káloz Nagykarácsony ifjúsági focimeccsel kezdődik, szombaton délután inkább a gyerekeket várják, este viszont zenével, tánccal, tűzijátékkal szórakoztatják a falu apraját-nagyját. Vasárnap kegyeleti és sportprogramokkal várják az érdeklődőket, ekkor kerül sorra a XVII. Kettes-Fogathajtó Verseny. A könyvtárban egy helyi faszobrász alkotásaiból nyílik tárlat, a programok zöme viszont a sportközpontban lesz.

Szombat, 10 óra: 48. Falunapi és búcsúi vigasságok a sportcentrumban és a József A. utcában. 10 óra: Káloz–Nagykarácsony ifjúsági futballmérkőzés. 14 óra: 110 éve született Szabó Dezső református lelkész, kiállítás a faluházban. 14 óra: Szabó József faszobrász kiállítása a könyvtárban. 14 óra: Légvár, íjászat, kézműves foglalkozás, lufihajtogatás. 17 óra: Öregfiúk labdarúgó-mérkőzés. 21 óra: Bál, zenél Paksi Zoltán. 22 óra: Sztárvendég: Tesók. 23 óra: Tűzijáték.

Vasárnap, 8 óra: Szentmise a katolikus templomban. 10 óra: Istentisztelet a református templomban. 10 óra: A megyei kettesfogathajtó-bajnokság 10. fordulója, pontszerző akadályhajtás és látványos vadászhajtás. 14 óra: Serdülők futballmérkőzése. 17 óra: Káloz–Nagykarácsony felnőtt labdarúgó-mérkőzés. 22 óra: Diszkó.

Ének, tánc, vízpart

Agárd – Szombat este Demjén Rózsi és a Piramis zenekar gondoskodik arról, hogy felidézzék az elmúlt évek legnagyobb slágereit a legendás Agárdi Popstrandon. Demjén Rózsi világsztár hangja, a sok évtizede folyamatos és értékes művészeti tevékenysége minden évben garantálja, hogy a Popstrand közönsége nagyon jól érezze magát, az agárdi Demjén koncerteken. A Piramis együttes pedig 2015-ben ünnepli a negyvenedik születésnapját. Ők 20 órakor kezdenek, Demjén 21 órakor.

Hantosi Jurta-napok

8 óra: Hantosi Jurta-napok. 8 óra: Pörköltfőző verseny. 9 óra: Jurta-állítás. 9.30 óra: Polányi Ilona festmény-kiállítása a művelődési házban. 9.30 óra: Egészségünkért! – vizsgálat, mérés, tanácsadás. 10 óra: A Perkátai Régiséggyűjtő Egylet kiállítása. 11 óra: Íjászkodás seregélyesi íjászokkal. 12 óra: Jó ebédhez szólnak a Hantosi Díszpintyek, Koncz István vezetésével. 13 óra: A főzőverseny eredményhirdetése. 15 óra: Néptáncegyüttesek és népdalkörök műsora. 17.30 óra: Dér Gabi énekel. 19 óra: Kávészünet-koncert. 20 óra: Szabadtéri bál, zenél a Koncz-Rock együttes. 21.30 óra: Fehérvári Gábor Alfréd énekel.

 

AUGUSZTUS 7.

Szermentes sportolás

Székesfehérvár - Augusztus 7-én, azaz most pénteken 15 órakor kezdődik a megyeszékhelyen a Mozdulj velünk szermentesen! elnevezésű program. Az esemény a Sziget utcai parkban lesz, melyet a Wichern Alapítvány a Magyarországi Szociális Munkáért és Ifjúságvédelemért elnevezésű szervezet rendez. A látogatókat és a sportolni vágyókat kettlebell edzés és bemutató, közös zumbázás, tollas, lufihajtogatás, színezés, totózás és arcfestés várja az ingyenes sportnapon.

Szabó Noémi, Szabó Melinda Székesfehérváron

Székesfehérvár -  Szabó Noémi és Szabó Melinda képzőművészek alkotásaiból rendeznek kiállítást a Szent Korona Galériában. A tárlatot augusztus 7-én 17 órakor Bakonyi István József Attila díjas irodalomtörténész nyitja meg. Közreműködik a Zombori együttes két tagja:Jeszenszky Marci furulyán Máhr Dani pedig kobozon játszik.

Ez lesz az utolsó állomás

Székesfehérvár – Utolsó állomásához érkezett a Fehérvári KultúrKorzó programsorozat. Az utolsó belvárosi zenélés kellemes hangulatához olyan neves zenészek járulnak majd hozzá pénteken 19 órától 21 óráig, mint Mike Krisztián és Marjai László, Shodeinde Dorka és Csóka Péter, valamint Hámori János triója. Szombaton 19 órakor a Mátyás Király emlékműnél kezd a Shortstory zenekar. 20 órakor a Városház téren folytatja Kovács-Farkas Dávid és Szabacsi Nándor. 21 órakor a Hotel Magyar Király előtti téren koncertezik Szabó Kálmán.

Hantosi Jurta-napok

20 óra: Koncert-est a parkban. 20 óra: Rock-on. 22 óra: Kozmix. 23.30 óra: Diszkó hajnalig.


AUGUSZTUS 6.

Templomi koncertek

Székesfehérvár - Augusztus 6-án, 19.30 órakor folytatódik a Harmonia Albensis sorozat. A Felsővárosi Szent Sebestyén templomban a fehérvári születésű operaénekesnő, Boross Csilla lép fel. A Pieta Signore című esten közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Primavera Kórus és az Alba Regia Vegyeskar, vezényel Medveczky Ádám Liszt- és Kossuth-díjas karmester.

 

AUGUSZTUS 4.

Balánbányai vendégekkel

Vál– A település testvérvárosából, Balánbányából érekeznek vendégek Válra augusztusban. Az ő tiszteletükre szerveznek programokat: augusztus 4-én 18 órakor a Vajda János Emlékházban lesz tábortűz és zene, 6-án 10 órakor a szabadidő parkban vetélkedők, 19 órakor táncház, 8-án 17 órától pedig gálaest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!