Programok

2016.02.28. 10:28

Programok, rendezvények Fejér megyében február 29-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 29-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

ÁPRILIS 9.

Bella-versmondások

Ötödik alkalommal hirdetik meg a Bella István versmondó versenyt a megye általános és középiskolásainak. Intézményenként egy felső tagozatos, illetve középiskolás versmondót lehet jelölni az április 9-én, szombaton reggel 9 órakor kezdődő vetélkedőre. A verseny helyszíne a székesfehérvári ciszterci gimnázium: ennek címén lehet jelentkezni. A jelentkezőknek egy Bella István-verset és egy szabadon választott, kortárs magyar költő művét kell tudniuk. (Figyelmükbe ajánlják a Hetek csoportját.) A verseny célja: tisztelgés a 75 éve született, Kossuth-díjas költő emléke előtt.

MÁRCIUS 21.

Gyakorlati tanácsok

Dunaújváros –Beszélgetésre várják az érdeklődőket Takácsné Csór Marianna logopédussal március 21-én (hétfőn) 18 órakor a József Attila Könyvtár előadótermében. A Beszélj bátran című kötet szerzője gyakorlati tanácsokkal látja el az érdeklődőket. Módszereit az agyi érkatasztrófán átesett betegek hozzátartozói és szakemberek is hasznosíthatják. „Az agyi érkatasztrófával járó betegségek egyre nagyobb számban fordulnak elő stresszes éltünkben. Lassan mindenki környezetében van egy ismerős, vagy családtag, aki átesik valamilyen életvitelét megváltoztató betegségen” – mondta el a kötetről Kovács Bettina Szent Pantaleon Kórház munkatársa.

MÁRCIUS 11.

A Katyni mészárlásról

Dunaújváros - Március 11-én, pénteken 17 órakor mutatkozik be a „Katyni mészárlás " című fotókiállítás az Intercisa Múzeumban. A kiállítást megnyitja: Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere. A kiállítás március 11. és április 5. között várja az érdeklődőket a városi múzeumban.

Építők kerestetnek

Dunaújváros - A nemzetközi szintéren is páratlan helyi acélszobrász alkotótelep négy évtizedét kívánja bemutatni egy, a jövő hónapban jelentkező kiállítás. Építők kerestetnek. „VAS/MŰ" címmel március 11-én mutatkozik be a Kortárs Művészeti Intézetben a dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep négy évtizedét bemutató kiállítás, amely még várja az „építők" személyes visszaemlékezéseit. A kiállítás két ötletgazda-főszervezője Várnai Gyula Munkácsy-díjas alkotó és Nagy Annamária művészettörténész, a Kortárs Művészeti Intézet munkatársa, az Acélszobrász Alkotótelep történetének kutatója.  A jubileumi céllal is jelentkező kiállítás szervezői elmondták, az elmúlt hónapokban, hetekben több korábbi alkotót is megkerestek itthon és külföldön egyaránt. A tárlat érdemi része már összeállt, ám szeretnék, hogy a főként a Duna-parton elhelyezett acélszobrok kivitelezői, a gyártási folyamatban aktív szerepet vállaló dolgozók is jelentkezzenek és mondják el élményeiket, tapasztalataikat a munkák kapcsán.  A jelentkezéseket várják az [email protected] elektronikus levélcímen, valamint a Kortárs Művészeti Intézet telefonszámainak egyikén: (25) 412-220, 06/20-801-3316.

MÁRCIUS 9.

Iskolanyitogató

Szeretettel várják a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola iskolanyitogató programsorozatára: március 9. 16.30 óra Szülői tájékoztató, közben a gyerekeknek játékos sportfoglalkozás.

MÁRCIUS 7.

Nagyvenyim régészeti leletei

Nagyvenyim– A község múltjának egy csodálatos szeletét ismerhetik meg az érdeklődők a hétfő este megnyíló leletkiállításon. Az Intercisa Múzeumból származnak azok a Nagyvenyimen talált régészeti leletek, amelyeket bárki megcsodálhat jövő hét elejétől a venyimi polgármesteri hivatal dísztermében. A tárlat megnyitója március 7-én, vagyis hétfőn 18 órakor lesz a községházán. Farkas Lajos , a múzeum igazgatója, valamint Vargáné Kaiser Katalin polgármester ajánlja a kiállítási anyagot az érdeklődőknek.

MÁRCIUS 5.

Cece, 18 óra: A Cecei Általános Iskola bálja a művelődési házban. Zene, büfé, tombola. A pedagógusok és a cecei, sáregresi, vajtai szülők vidám, táncos műsora.

MÁRCIUS 4.

Erotika a művészetben

Vereb - Erotika a művészetben címmel Bálint Sándor szülész-nőgyógyász, pszichoterapeuta tart előadást március 4-én, pénteken, 18 órakor a művelődési házban.

A Jazz Consort koncertje

Székesfehérvár - A Jazz Consort ad koncertet március 4-én, 19 órakor A Szabadművelődés Házában.

MÁRCIUS 3.

Cece, 10 óra: A Csók István-emlékház állandó kiállítása szerdától szombatig 10 és 18 óra között látogatható.

Szabadbattyán, 13 óra: A Gorsium Művészeti Szakközépiskola diákmunkáiból nyitnak kiállítást a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában. Bevezetőt mond Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész, író. A 22. évad újabb tárlata április elejéig látogatható iskolai napokon 8 és 17 óra között.

MÁRCIUS 1.

Négykezes kedd: horgolás

Székesfehérvár - Március 1-én, 10 órakor kezdődik a Négykezes kedd sorozat következő foglalkozása a Hetedhét Játékmúzeumban. Ezúttal a gyerekek a horgolás fortélyaival ismerkedhetnek meg Silye Sándorné Jutka és Bernáthné Marika segítségével.

FEBRUÁR 29.

Boldogság és történelem

Nagyvenyim - Február 29-én, hétfőn a nagyvenyimi művelődési ház szervezésében két megszokott és kedvelt eseményen is bővíthetjük ismereteinket. 17 órától a Boldogság Klub előadásán Kegyes Lászlóné vezeti a beszélgetést, 18 órától Becze Gábor történelmi áttekintését hallgathatjuk a Hosszú háborúról és a Bocskai-felkelésről.

Katona sem lettem volna... – Az első világháborúról Mezőszentgyörgyön

Mezőszentgyörgy – A település önkormányzata a centenáriumi emlékbizottság pályázatán nyert forrást egy háromnapos rendezvénysorozat lebonyolítására. A Sej, haj, katona sem lettem volna soha... című összeállítással az első világháborúra és hősi áldozataira emlékeznek. A világháborús kiállítást február 29-én, hétfőn 17 órakor nyitják meg a művelődési házban; március elsején, kedden 15 órakor tanulmányi versenyt rendeznek 7. és 8. osztályosoknak; a Kákics együttes Ferenc Jóska fújatja a trombitát című műsora március 2-án, szerdán 18 órakor kezdődik.

Vári Fábián László kötete

Székesfehérvár - Vári Fábián László: Ereimben az idő című kötetét mutatják be hétfőn, 18 órakor a Királykút Emlékházban. A házigazda Bakonyi István.

A finn kultúra napja: Sampo

Székesfehérvár - Hétfőn, 18 órakor A finn kultúra napját köszöntik a Széna téri Tagkönyvtárban. Vendég a Sampo Székesfehérvári Finnbarátok Köre.

VÉRADÁS

A Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete hétfőn 15.00 és 17.30 óra között Kincsesbányán, az IKSZT-ben (Kincsesi utca 39.) szervez véradást. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt.

 

KIÁLLÍTÁSOK

Arany János Általános Iskola Arany Galéria: A volt diákok munkáiból Széles paletta címmel nyílt kiállítás.

Bartók Aula Galéria: Nemes Károly velencei álarckészítő kiállítása látható az aulában, amelyet február 29-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Dunaújvárosi Egyetem: C-pont kiállítás Mesél az erdő címmel. A dunaújvárosi képzőművészeti műhely alkotóitól. Megtekinthető március 8-ig.

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig látogatható.

Dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár: Hermann Ottó Tanösvény - játékok és egyszerű kísérleti eszközök gyűjteménye.

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: Módra Zsolt kiállítása március 17-ig tekinthető meg a nyitvatartási időben.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás - Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás - Sár a tűzben című kiállítás. A kerámia története. Megtekinthető: február 29-ig. Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján 14-18 óráig.

Klub Hotel különtermében Skicc Művészeti Egyesület nyári alkotótáborában készült munkáiból látható kiállítás.

Kortárs Művészeti Intézet: Hakni című kiállítás Karácsonyi László munkáiból. Zárt kert című kiállítás Martinkó Márk munkáiból. A két kiállítás megtekinthető március 4-ig nyitva tartási időben.

Sándor Frigyes Zeneiskola: Bere Róza Szinkópa című kiállítása április közepéig tekinthető meg.

Szivacs Galéria: Kis Viktória kiállítása Kirakós címmel látható, amely megtekinthető a nyitva tartási időben.

ESEMÉNYEK

Bartók Kamaraszínház: a színházteremben 15 órakor Légy jó mindhalálig - musical.

Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén).

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: felnőttkönyvtár: 13.00-17.00 óráig, a gyermekkönyvtár: 13.00-18.00 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: 13.00-18.00 óráig látogatható.

VALLÁS

Görög katolikus: 18 órakor szent liturgia.

Római katolikus: 18 órakor mise a Krisztus Király Főtemplomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!