Programok

2016.01.03. 18:00

Programok, rendezvények Fejér megyében január 4-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 4-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JANUÁR 10.

Jótékonysági koncert

Bicske – Január 10-én, vasárnap 16 órakor jótékonysági újévi koncertet tartanak a bicskei művelődési házban. Fellép a Semmelweis kamarazenekar és a Bicskei Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai. A koncertből befolyó összegből a bicskei beteg gyermekeket segítik és a helyi bölcsődét fejlesztik.

JANUÁR 9.

Az F-csoport tíz éve: tárlat

Székesfehérvár – Az F-csoport tíz éve címmel rendeznek kiállítást a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A megnyitó janár 9-én, szombaton, 16 órakor lesz. A kiállító alkotók: Filep Sándor festőművész, G. Szabó Beáta szobrászművész, Horváth Lajos festőművész, Kádár Tibor festőművész, Legéndy Péter képzőművész, teoretikus, Párkányi Raab Péter szobrászművész, Ughy István festőművész, Varga Bálint grafikusművész.

Díszes madarak és óriásnyulak

Hatvanféle kisállat több mint hatszáz egyedét tekinthetik meg az érdeklődők a V-061 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület hagyományos kétnapos kiállításán Székesfehérváron. A január 9-10-én, szombaton és vasárnap a Volán Sportcsarnokban megrendezésre kerülő seregszemlén díszes galambokat, díszmadarakat, díszbaromfikat és egyéb állatokat mutatnak be, köztük a város két büszkeségét, a székesfehérvári bukógalambot és az ugyancsak fehérvári tenyésztésű óriásnyulat.

Heti betevő

Székesfehérvár - 2016. január 9-én (szombaton) 18.00 órakor koncertet szerveznek a rászorulókért a Szabadművelődés Házában. A rendezvényen fellép a Lásho Lecsó együttes, a “heti betevő” program keretében. Az est szlogenje: “Legyen minden fehérvári rászorulónak heti betevője!”

Jótékonysági estély

Székesfehérvár - 2016. január 9-én (szombaton) 18.00 órakor sajtótájékoztatóval kezdődik az V. Székesfehérvári Jótékonysági Estély. Résztvevők: Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, az estély háziasszonya dr. Cser-Palkovics András polgármester, Lengyel Zsófia paratriatlonista, az estély moderátora,  Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár Öttusa Szakosztályának igazgatója és Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója. Az estély programjára 19.00 órától kerül sor. Ezúttal a "Virtuózok" című műsorból megismert ifjú muzsikusok, Szauer Bianka hárfán, míg Demeniv Mihály harmonikán kápráztatják el a közönséget  Miklósa Erikával együtt. Helyszín: Hotel Magyar Király.

JANUÁR 8.

Újévi koncert Gárdonyban

Gárdony – Január 8-án 18 órakor ünnepi újévi koncert lesz a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központban: Szabó Andris látássérült kisfiú ad koncertet.

Újévi gálakoncert

Dunaújváros - A Szonáta Zeneművészeti Alapítvány szervezésében 2016. január 8-án Újévi gálakoncertre várják a komolyzene szerelmeseit a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A 2011-ben indult hangversenysorozat idei első felvonásában a Sándor Frigyes Zeneiskola tehetségesnövendékeinek és tanárainak produkcióját hallhatja a közönség, a második felvonásban pedig (Mycheller Myrtill betegsége miatt az előre meghirdetett  Myrtill és a Swinguistique helyett) a Váczi Eszter Quartett lép színpadra.

Tehetségkutató

Székesfehérvár – Negyedik alkalommal rendez tehetségkutató versenyt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A megmérettetést hét művészeti ágban és négy kategóriában hirdették meg. Jelentkezni január utolsó napjáig lehet. A meghallgatások februárban lesznek, míg a legjobbak nagyközönség előtti bemutatkozását tavaszra tervezik. A vetélkedésre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak!

Nyugdíjas Ki mi tud?

Székesfehérvár - Huszonharmadik alkalommal hirdette meg a Fejér Megyei Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud?-ot a Szabadművelődés Háza. A 2016. évi találkozóra is várják azokat az öregségi- és rokkantnyugdíjasokat, valamint nyugdíjas klubokat, akiknek/amelyeknek az előadó művészet, valamint a képző-, ipar- és népművészet bármely ágában bemutatásra érdemes műsoruk, alkotásuk van. Mindkét kategóriában február 12-ig fogadják a jelentkezéseket.

JANUÁR 7.

Jön Borgó: Grafikák

Dunaújváros – Egy vaskos újvárosi kötődésekkel bíró Munkácsy-díjas művésszel nyitja az új esztendőt aBartók Aula. Január 7-én 18 órakor mutatkozik be Borgó (dr. György István Csaba) mester Grafikák című kiállítása. A méltatás és ajánlás munkás feladát ezúttal Rohonczi ROHO István látja majd el. Legyenek ott!

Székesfehérvár - Felsőváros önkormányzati képviselője, Földi Zoltán január 7-én, csütörtökön 17.00 órától fogadóórát tart a Királykút Emlékházban. A képviselő a 10. számú választókörzetben élőket 19.00 óráig várja a Mikszáth Kálmán utca 25. szám alatti épület emeletén található irodájában.

Nádasdladány, 10 óra: Magyarné Kauker Terézia Játék című csuhékiállítása.

JANUÁR 4.

OFFlány: tantermi dráma

Dunaújváros – Polgár Lilla és Gasparik Gábor – programvezető: Polgár Lilla – főszereplésével január 4-én este mutatkozik be a Bartók Kamaraszínház új tantermi drámája OFFlány címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!