Programok

2016.07.17. 20:04

Programok, rendezvények Fejér megyében július 18-tól

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 18-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚLIUS 30.

Pattanj bringára, Kulcs!

Kulcs - A III. Kulcsi kerékpártúrát szervezik a hónap végére a közeli településen. A „Pattanj bringára, Kulcs!” elnevezésű esemény célja, hogy egy kellemes napot töltsenek el a barátok együtt, és mindeközben megkerüljék a Velencei-tavat, július 30-án, szombaton. A túrára reggel nyolckor indulnak a résztvevők a kulcsi Faluház elől. A kerékpárok szállítása miatt előzetes regisztráció szükséges az induláshoz. A szervezők kerékpáros sisak, láthatósági mellény használatát ajánlják a résztvevőknek, mindamellett, hogy a kerékpárokat első és hátsó lámpával szereljék fel és ivóvizet vigyenek magukkal.

Azimutoló Pákozdon

Pákozd - Az azimut, mint a terepen történő tájékozódáshoz kötődő fogalom kicsit átalakított formában jelenik meg a Katonai emlékpark - gyermekeknek és családoknak szóló - programkínálatában. Az Azimutoló igazi vakációs, hadtörténelmi és katonai tartalmú, izgalmas és játékos programot kínál a Mészeg-hegyre látogatóknak. A IV. Emlékparki nyár keretében július 30-án mindenkinek lehetősége nyílik kipróbálni.

JÚLIUS 26.

Ingyenes nyílt nap a kutyaiskolában

Székesfehérvár – Ismét ingyenes nyílt napot szerveznek az Új Csóri úti kutyaiskolában július 26-án, kedden. Nyakas Gábor kutyaviselkedés szakértő tanácsadást tart a nyár végi problémákról, kiemelten a szeptemberi iskolakezdésről, amely megnehezíti a kutyás családok életét. Az eseményre sok szeretettel várják azokat is, akik információt szeretnének kapni a kutyatartásról.

JÚLIUS 25.

Hétfőn tartják a maroshegyi Szent Kristóf-templom búcsúnapját

Székesfehérvár – Az utazók védőszentjéről elnevezett maroshegyi templom július 25-én, Szent Kristóf napján tartja hagyományos búcsúnapját. Az esti szentmise keretében a hívek az úton járók patrónusához fohászkodnak, majd a szertartás a járművek megáldásával fejeződik be.

JÚLIUS 24.

Herbarius túra ismét

A következő Herbarius gyógynövénygyűjtő túra Csákberényben lesz, és július 24-én, vasárnap 9.15 órakor indul. A találkozó helyszíne a helyi Vadászati Múzeum parkolója. (A megközelítés egyénileg történik.)  A túravezető Lencsés Rita gyógynövény szak-értő. Ez alkalommal erdei növényeket gyűjtenek a túra során, amely 13 óráig tart.

JÚLIUS 23.

Utcabál Mezőfalván

Mezőfalva - Este fél kilenckor kezdődik a hagyományos utcabál Mezőfalván, július 23-án, szombaton. A vigasság helyszíneként ezúttal is a régi paic tér mögötti ligetet jelölték ki a szervezők, a víztorony mellett. A kiváló hangulatról a Retróleum zenekar, és a kitelepült büfé gondoskodik - a résztvevők mellett.

Jótékonysági vásárt szerveznek

Ráckeresztúr -Jótékonysági vásárt, bolhapiacot tartana a református egyház drogrehabilitációs otthona július 23. szombat 9 órától 12 óráig.

Fúvószenekari találkozó

Székesfehérvár - Július 23-án 17 órakor fúvószenekari találkozó kezdődik a belvárosban. A zenekarok koncertet adnak a Városház téren, majd 20.30 órakor indul a felvonulás a Hotel Magyar Királytól, végül 21 órakor közös térzenével zárul a találkozó a Városház téren.

JÚLIUS 22.

Folytatódik a KultúrKorzó

Székesfehérvár - Pénteken sem maradunk hangulatos zene nélkül a belvárosban. Július 22-én 19 órakor a Latin Lounge lép fel a Fehérvári KultúrKorzó programjában a Mátyás király emlékműnél. Utána 20.30 órakor a Pesti Sikk zenél a Hotel Magyar Király előtti téren.

Székesfehérvár – Számos érdekes programmal várja a könnyed nyári kikapcsolódásra vágyókat pénteken és szombaton is a székesfehérvári Tourinform Iroda. A csapadékos és szeles időjárás miatt elhalasztott „Kapun innen, kapun túl” című sétát július 22-én, pénteken este 18.00 órakor pótolják. Ezt követően szombaton este is élményekkel teli pillanatok várnak azokra, akik részt vesznek a „Történelmi mozaik” nevű sétán.

JÚLIUS 21.

A Hungarikum klubkoncertje

Székesfehérvár - Július 21-én, csütörtökön este 19 óratól a Hungarikum együttes klubkoncertjét hallhatja-láthatja a közönség a Hiemer-ház Gesztenyés udvarában.

A zene lelke szólal meg

Székesfehérvár - A Harmonia Albensis sorozat befejező estjén, A zene lelke címmel az Anima Musicae kamarazenekar ad koncertet július 21-én 19.30 órától a Ciszterci templomban.

JÚLIUS 20.

Bíró Anna textiltárlata

Székesfehérvár - Bíró Anna képzőművész Text in Textile című interaktív pop up kiállítását rendezik a Pelikán Galériában. A megnyitó július 20-án, szerdán 18 órakor lesz, a tárlat július 21-23-a között, naponta 14-től 19 óráig tekinthető meg. A tárlaton három interaktív, kézzel hurkolt és szőtt, hangzó alkotását mutatja be. A három napon a kiállítóteremben folyamatosan jelen lesz az alkotó, aki beszél munkájáról, a megnyitón pedig majd eddigi életútjáról és bemutatott munkáiról kérdezik. Lesz egy program a kiállításban: július 23-án 16 órától a magyar kísérleti textilművészet több szereplőjét látják vendégül egy közös beszélgetésen.

JÚLIUS 19.

Szalon a kastélyban

Iszkaszentgyörgy - Ismét Szalon koncertre várják az érdeklődőket az Amadé-Bajzáth-Pappenheim-kastélyban. Július 19-én, kedden 18 órakor a sorozat a Wishful Singing acapella női kórusfellépésével folytatódik, az Amsterdami Királyi Zenei Akadémia énekeseinek közreműködésével.

Három hetvenéves költő

Székesfehérvár - A három hetvenéves költő, Balajthy Ferenc, Bobory Zoltán és Pálfalvi András verseiből válogatott, Parázs az avarban című antológiát ismerhetik meg az érdeklődők július 19-én 19 órakor, a Kossuth utca 14 szám alatti dísz-udvarban (Rossz idő esetén a Vörösmarty teremben.) Köszöntőt mond Brájer Éva alpolgármester. Az est házigazdája és a kötetet bemutatja a szerkesztő, László Zsolt költő, a Vörösmarty Társaság alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!