Programok

2014.07.20. 19:37

Programok, rendezvények Fejér megyében július 21-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 21-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

AUGUSZTUS 20.

Az új kenyér szentelése

Ercsi – A Szent István-napi ünnepséget augusztus 20-án 9 órakor tartják a Templom téren. Az ünnepség keretében sor kerül az új kenyér megszentelésére.

AUGUSZTUS 17.

A búcsú napján avatják fel

Ercsi – Befejeződött a nagy híd felújítása. Már csak a hidak szentjének, Nepomuki Szent János szobrának felállítása van hátra. A híd avatására várhatóan augusztus 17-én, a búcsú napján kerül sor.

AUGUSZTUS 12.

Summerfest Ercsiben is

Ercsi – Százhalombattán augusztus 12 és 22 között rendezik meg a XXI: Summerfestet. A hagyományoknak megfelelően egy napra Recsibe látogat a fesztivál néhány résztvevője. Idén augusztus 17-én 17 órakor a művelődési házban cseh, grúz, olasz és török csoportok lépnek fel.

 

AUGUSZTUS 10.

Zenei hetek

Lepsény - A zenei hetek programsorozatában a mezőföldi Gerlice citerazenekar augusztus 10-én lép fel.

AUGUSZTUS 9.

Regénycím kerestetik

Agárd – Betűkereső biciklitúrát rendeznek a Velencei-tó körül augusztus 9-én. A versenyre reggel kilenc és tíz óra között lehet nevezni a Parkerdőben. Az kerékpározók feladata az lesz, hogy az útvonal mentén lévő állomásokról összegyűjtsék az ott talált szavakat, melyekből a célban – helyesen összerakva- Móricz-regények címét kapják meg. A helyes megfejtők között kedvezményes belépőket, és könyveket sorsolnak ki.

AUGUSZTUS 6.

Kabaré a négyzeten

Székesfehérvár – Gerner Csaba és Várfi Sándor egy egész estét betöltő kabaréval várják a nézőket, augusztus 6-án este nyolc órától, az Öreghegyi Közösségi Házban.

 

AUGUSZTUS 3.

Az egyik legjobb

Mór – A Nyári Zenei Estek keretében lép fel augusztus 3-án, 18 órakor Steve Taylor Szabó pánsíp művész, akit 2007-ben Svájcban a világ tíz legjobb pánsíp művészei közé választották. A koncertet a Lamberg-kastély parkjában, a Zenepavilonban rendezik.

 

AUGUSZTUS 2.

Gárdonyi emlékére

Gárdony – Kétnapos rendezvénnyel emlékezik a szülőváros híres írójára augusztus 2-án és 3-án. A programokra, a Gárdonyi Géza Emlékházban, a Velencei-tavi Galériában, a Rönkvárban és az Emlékház közelében található Szent Anna-kápolnában kerül sor. Augusztus 2-án, pénteken este 7 órakor kortárs magyar dalest várja az érdeklődőket Sáry Bánk, Megyeri Krisztina és Orbán György dalait hallhatjuk, kortárs művészek előadásában.

Érkezik a Jesus Loves Electro

Vajta - A hazai fesztiválok nem kívánatos velejáróiból (pl. alkoholfogyasztás) kiábrándult fiataloknak, családoknak szerveznek első alkalommal keresztény könnyűzenei fesztivált az idén, a Fejér megyei Vajtán. Az augusztus 1-3 között rendezendő Crossound elnevezésű eseményre több neves nemzetközi zenei csapat érkezik majd, többek között ott koncertezik majd a Jesus Loves Electro, az ötfős norvég banda, de érkezik az amerikai Bellarive, vagy a holland Young and Free is, amely holland rajongótáborát is magával hozza a magyar községbe.

Út a sanzonok világába

Székesfehérvár – Chanson Expérimentale címmel sanzon estet tartanak a Városi Képtárban, augusztus 2-án, szombaton este hat órától. A rendezvényen Tóth Evelin és Mózes Tamara kalauzolja a műfaj kedvelőit.

Barátfüle, civil-parádé

Füle – A Barátfüle Egyesület kistérségi civil találkozóra invitálja környékbeli barátait augusztus 2-án, szombaton 15 órától a sportpályára. Főzőcskével nyitnak, majd a civil-parádén műsort adnak a házigazdák és vendégeik. Estefelé elfogyasztják a közös vacsorát és kezdetét veszi a nótázós, bulizós mulatság.

AUGUSZTUS 1.

Grafikai kiállítás

Kisfalud – Szeretettel várják az érdeklődőket Arató Antal grafikai gyűjteményéből nyíló kiállításra, augusztus 1-én pénteken este hat órára a Kisfaludi Közösségi Házban. A tárlat augusztus 31.ig megtekinthető.

JÚLIUS 28.

METAL Székesfehérváron, a 8-as Műhelyben jövő hétfőn a svájci Hypocras folk-metal zenekar játszik.

JÚLIUS 29.

Véradások Fejér megyében

Székesfehérvár – A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete kedden 8-10 óra között Dunaújvárosban a Vérellátóban (Vasmű u. 10.), 9-12 óra között Székesfehérváron a Krízis Központban (Sörház tér 1.), holnap 14-17 óra között Kápolnásnyéken a Gyermekorvosi Rendelőben (Semmelweis tér 1.) szervez véradást.

Hétvezér est a palesztinokról

Székesfehérvár – Abu Alhuda Nedal, a Magyarországi Arab Közösség Egyesület alapító tagja lesz az előadó a keddi Hétvezér esten 19 órakor az Országzászló téren. Mi történik mostanság Palesztinában? Mi áll az izraeli – palesztin fegyveres konfliktus hátterében? – ezekre a kérdésekre ígér választ a székesfehérvári előadás.


JÚLIUS 26.

Kastélypark: Doctor Herz

Velence – A nyári zenés esetek sorozatban Tolcsvay László-Müller Péter-Bródy János: Doctor Herz című musicaljét mutatja be a Magyarock Dalszínház a Kastélypark színpadán július 26-án, 20.30 órakor. Az előadás rendezője Laklóth Aladár.

KULTÚRKORZÓ Székesfehérváron, a Kultúrkorzó programja részeként péntek este nyolctól a Nemzeti Emlékhelyen a Musicolore énekegyüttes, a Városház téren szombat este nyolctól a Szalay Gábor Trió szerepel.

Anna-napi gyümölcsünnep

Dinnyés – Idén is lesz gyümölcsünnep, az eseményt július 26-ra időzítik lekvárfőzéssel, a nagymamák süteményvásárával, kemencés finomságokkal, aranyérmes velencei-tavi borok kóstolásával. A hagyományőrző központ főépületében madarászok tartanak előadást, fafaragók állítanak ki, miközben lovaskocsis kirándulások indulnak.

Pátka, 9.30 óra: Lovas nap a Varga-hegyen. A megyei kettesfogathajtó-bajnokság 6. fordulója akadályhajtással és vadászhajtással.

Székesfehérvár, 8 óra: Fehérváron a vadnyugat! Az országos western-reining bajnokság 3. fordulója a Kunos Lovardában (vasárnap is)


JÚLIUS 25.

Nyáresti vigalom

Székesfehérvár – Nyáresti vigalom címmel rendeznek zenés estet az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében július 25-én, 20 órakor.

Pompeiről a hegyen

Pákozd – Az Olasz Honvédelmi Vezérkar védnökségével nyílik rövidesen egy kiállítás.A Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely, valamint az olaszországi Museo Bella Italia Pompei címmel nyit kiállítást július 25-én, 18 órakor a Mészeg-hegyen. Az esemény házigazdája Lucilla Olivieri, az olasz intézmény elnöke, a magyarországi székhely igazgatója lesz, vendégnek várják Marco Bocconit, az intézmény alelnökét, a római székhely igazgatóját és Paolo Pierantozzit, a Római Kuratórium vezetőjét. A kiállítás augusztus 30-ig lesz látogatható.

KONCERT

PUNK Székesfehérváron, a 8-as Műhelyben péntek este héttől punk- és rockcsapatok adnak koncertet. Fellép a Stoppage, a Dead Man’s Bitches, a Bulls From Hell, a Térkövön Sült Lángos és a Summertime.

TÁNC Velencén, az Esztrád Vízi Színházban péntek este kilenctől a Budapesti Táncszínház a Bolero Táncvarázs című műsort mutatja be, míg vasárnap Mágus Párbaj címmel varázslatos mesejátékot láthat a közönség.

POPSTRAND Agárdon, a PopStrandon péntek este fél tíztől Boka és a Klikk rock and roll műsora, szombat este héttől Demjén Ferenc és Radics Gigi fellépése várja az érdeklődőket.

Ligeti víkend

Dunaújváros  - Lassan a hajrájához érkezik a Petőfi Művészeti Liget programsorozata. Ajánló az utolsó előtti hétvégére. Ezúttal nem az időjárás, hanem az előadás iránt mutatott előzetes érdeklődés terelte be a szabadtériről a Bartók nagyszínpadára Claude Magnier Oscar című sikerdarabját.

A Hadart Művészeti Társulás tálalásában jelentkező előadás már a tavaly nyári műsorfüzetben is szerepelt, ám akkor betegség miatt meghiúsult a bemutató. Remélhetőleg hasonlatos bökkenő már nem várható, így  este 20 órától színpadon az Oscar.

Számos remek fellépőt üdvözülhettünk már az idei Liget-sorozatban is, ám vasárnap este egy számos tekintethetben különleges koncertvárja az érdeklődőket. Színpadon a Muddy Shoes.A zenekart Fekete Jenő, a Palermo Boogie Gang gitáros-énekes frontembere és a blues-berkekben ekkor már jól ismert Nagy Szabolcs alapította 1996-ban. A duóhoz csatlakozott Mezőfi Fifi István a dobokon szintén a PBG-ből és Pengő Csaba nagybőgőn.A Muddy Shoes itthon és külföldön egyaránt sok koncertet adott, Európa számos országában megfordult. Olyan blues nagyságokat is kísért a zenekar mint Louisiana Red, vagy a Grammy-díjas Sugar Blue.A zenekar a blues műfajában is igen tág keretek között mozog.A XX. század elejének akusztikus világától a nagyvárosi blues-on át egészen a modernebb hangvételű, saját szerzeményekig.A Muddy Shoes-tól várhatóan ismét egy remek bulival lepi meg a Liget közönségét.


JÚLIUS 24.

Iszkaszentgyörgy, 10 óra: Kusnyár Eveline festőművész kiállítása július végéig látogatható az Amadé-Bajzáth-Pappenheim-kastélyban.

 

JÚLIUS 23.

PROGRAM
A Városi Képtár és a Székesfehérvári Művészek Társasága szeretettel meghívja Önt és barátait a Pelikán Galériába (Székesfehérvár, Kossuth utca 15.) 2014. augusztus 8-án, pénteken 18 órára Koppány Attila festőművész Fekete képek című kiállítására, melyet Smohay András művészettörténész nyit meg. A kiállítás megtekinthető szeptember 12-ig, nyitva tartás: keddtől péntekig 10 és 18 óra között. 

JÚLIUS 21.

Tárlat diákok műveiből

Székesfehérvár – Kovács Alina, Körei Sándor szobrászok és Friedl Dávid animátor (Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola), továbbá Molnár Attila és Glócz Vendel keramikusok (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola) munkáiból nyílik kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban július 21-én, 18 órakor. bevezetőt mond Legéndy Péter művészettörténész.

Népművészeti táborok

Székesfehérvár – A 8. országos bútorfestő hét ma kezdődik és július 25-ig tart a Fehérvári Kézművesek Egyesületénél, a Kézművesek Házában. A tábor vezetője Radetzky Jenőné bútorfestő, népi iparművész. Az oktató Cz. Budai Katalin bútorfestő, népi iparművész. A festett bútorok restaurálási technikáiról Franta Dezső restaurátor tart szakmai előadást július 22-én és 23-án, 13-tól 17 óráig. A 3. fehérvári kézműves alkotábor tegnap indult, a Mesterségek Házában és a szerb nemzetiség közösségi házának udvarán. Nemezkészítő, bőrműves, szálasanyagműves szakmák közül választhattak a jelentkezők, résztvevők.

A városi mozik mai műsora

Székesfehérvár, Cinema City: A csajok bosszúja: 10.45, 15.10, 19.30. A holnap határa 3D: 18.15, 20.30. A megtisztulás éjszakája: Anarchia: 13.30, 15.45, 18, 20.15. A Szépség és a Szörnyeteg: 10.30. Amazónia 3D: 11.45. Demóna: 12; 3D: 10, 14.15. 16.15. Hogyan rohanj a veszTEDbe: 14.15, 17.15. Így neveld a sárkányodat 2: 11, 15.30; 3D: 13.15, 17.45, 20. Kavarás: 10, 12.30, 15, 17.30, 20. Repcsik: A mentőalakulat: 10.30, 12.30, 14.30, 16.30, 18.30; 3D: 11.30, 13.30, 15.30, 17.30, 19.30. Rossz szomszédság: 13, 17.20, 20.30. Távozz tőlem, Sátán!: 14.45, 19.45. Transformers: A kihalás kora: 12.50, 16, 19.10; 3D: 10.50, 14, 17.10, 20.20. Visszatérés Óz birodalmába 3D: 10.15.

Barátság mozi: A majmok bolygólya – Forradalom: 18.

Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum: A majmok bolygóla – Forradalom: 18, 21. Repcsik: A mentőalakulat: 10, 14, 16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!