Programok

2016.07.25. 15:17

Programok, rendezvények Fejér megyében július 25-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 25-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

AUGUSZTUS 19.

Augusztusi ünnep

Dunaújváros -  Augusztus 19-én pénteken kezdődik az események sora a Dózsa mozi téren: délután fél ötkor menetzenével kezdődik az ünnep térzenével és mazsorettekkel. Ugyanezen a napon a Pentele Klubházban tartja a városrész a Szent István napi ünnepet.Augusztus 20-án a Szalki-szigeten lesz az események központja. 11 órakor Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere mond ünnepi köszöntőt, majd egymást érik a kulturális események. A fellépők között ott lesz Király Linda, Király Viktor, a Kormorán, a Mobilmánia zenekar is. A tűzijáték 21 órakor kezdődik.

AUGUSZTUS 7.

Bábokkal a parkban

Székesfehérvár - A Koronás Parkban augusztusban folytatják a vasárnapi Koronás Bábszínházak sorozatot gyerekeknek, családoknak. Augusztus első vasárnapján, 7-én a Kereplő Családi Színház előadásában Fazekas Mihály legismertebb művének átdolgozását, a Lúdas Matyit tekinthetik meg kicsik és nagyok a park központi épületében. A 45 perces elő-adás a bábszínház és a vásári komédiák varázsát egyesíti. (A Koronás Bábszínházak kezdése előtt, 10 órától kézműves foglalkozásra várják a családokat.)A további előadások: augusztus 14-én (vasárnap) 11 órakor kezdődik Fekete Dávid: Törökvész Vitéz, avagy Vitéz László és a törökök című bábjátéka. Augusztus 21-én (vasárnap), ugyancsak 11 órától az Álomzug Társulás mutatja be a Rosszcsont felhő című verses-dalos-bábos mesét, az előadást elsősorban bölcsődéseknek és óvodásoknak ajánlják. Végül augusztus 28-án 11 órától Majoros Ági Bábszínháza szórakoztatja gyerekeket, a Százszorszép Bóbiska bemutatóval.

AUGUSZTUS 6.

Nagyvenyim: falunap lesz

Nagyvenyim - Ünnepi képviselő-testületi üléssel kezdődik Nagyvenyim falunapja augusztus 6-án, jövő héten szombaton 10 órakor. A polgármesteri köszöntő, kitüntetések átadása és ünnepi műsor után felavatják a település most épült új művelődési házát és könyvtárát, amelyet Palágyi Józsefről neveznek el. Az ünnepélyes szalagátvágás után a résztvevők megtekinthetik az épületben megnyíló kiállítást, majd átsétálhatnak a községháza melletti ligetbe, ahol egész napos program vár mindenkit.

AUGUSZTUS 3.

A 100 tagú avatja majd a színpadot

Székesfehérvár - Elkészült Feketehegy-Szárazrét Kultúrudvarának fedett szabadtéri színpada és nézőtere. Erről tegnap sajtótájékoztatón számolt be Szigli István önkormányzati képviselő és Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója. Feketehegy-Szárazréten négy nagyobb objektumot magában foglaló kulturális közösségi teret terveztek. A sokszínű, sokfunkciójú központ széles közösséget szólít meg, kiszolgálja a városrész összes korcsoportját és hozzájárul az itt zajló oktatás színesítéséhez. Első ütemben a Kultúrudvar szabadtéri színpada és fedett nézőtere készült el. Az avató ünnepségen, augusztus 3-án, 19.30 órakor a 100 Tagú Cigányzenekar. lép fel.

AUGUSZTUS 2.

Véradás

Dunaújváros - Augusztus első véradása Dunaújvárosban másodikán, kedden lesz a Vasmű úti Vérellátóban délelőtt 8 és 10 óra között. Ugyanitt augusztus 4-én ugyanebben az időben várják a véradókat.

JÚLIUS 31.

Strongman-fesztivál

Igar, 13 óra: Strongman-fesztivál, erősember-viadal a községházánál. Traktorgumi-forgatás, kőgolyó-emelés, betonbőrönd-cipelés és társaik.

Herbarius túra Kőszárhegyen

A következő Herbarius gyógynövénygyűjtő túra július 31-én, vasárnap Kőszárhegyen lesz, a Fekete Sas Patikamúzeum szervezésében. Találkozó a községháza előtt lesz, a túra 9.20-kor indul. A település kedvező adottságainak köszönhetően a dombokon rengeteg nyári virág, fűszernövény, gyógynövény található. A résztvevőket Lencsés Rita fitoterápiás végzettségű szakember segíti a tájékozódásban és osztja meg a növényekkel, illetve felhasználásukkal kapcsolatos információkat. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges: a [email protected], 70/338-6173 vagy a [email protected], 30/296-6480 elérhetőségeken.

JÚLIUS 30.

Pattanj bringára, Kulcs!

Kulcs - A III. Kulcsi kerékpártúrát szervezik a hónap végére a közeli településen. A „Pattanj bringára, Kulcs!” elnevezésű esemény célja, hogy egy kellemes napot töltsenek el a barátok együtt, és mindeközben megkerüljék a Velencei-tavat, július 30-án, szombaton. A túrára reggel nyolckor indulnak a résztvevők a kulcsi Faluház elől. A kerékpárok szállítása miatt előzetes regisztráció szükséges az induláshoz. A szervezők kerékpáros sisak, láthatósági mellény használatát ajánlják a résztvevőknek, mindamellett, hogy a kerékpárokat első és hátsó lámpával szereljék fel és ivóvizet vigyenek magukkal.

Azimutoló Pákozdon

Pákozd - Az azimut, mint a terepen történő tájékozódáshoz kötődő fogalom kicsit átalakított formában jelenik meg a Katonai emlékpark - gyermekeknek és családoknak szóló - programkínálatában. Az Azimutoló igazi vakációs, hadtörténelmi és katonai tartalmú, izgalmas és játékos programot kínál a Mészeg-hegyre látogatóknak. A IV. Emlékparki nyár keretében július 30-án mindenkinek lehetősége nyílik kipróbálni.

A tó értékei

Agárd - A Velencei-tavi Galériában a július 30-án, 16 órakor kezdődő programon a Velencei-tó értékeit mutatják be. A vendég a Canoras kamarakórus Velencéről. A kórus repertoárja klasszikus kórusművekből, gospelekből, jazz zeneszámokból áll.

Középkori játékok

Székesfehérvár - Különböző középkori játékokkal és foglalkozásokkal invitálnak mindenkit a belvárosba: 10-től 19 óráig a Hotel Magyar Király előtti téren várják a járókelőket. A térre az immáron tizenöt darabból álló Árpád-házi óriásbáb-gyűjtemény több tagja - Géza fejedelem, Szent István és Imre herceg - is ellátogat, a Szabad Színház társulatának tagjai pedig középkori életképet rendeznek be.

Irodalombarát előadóest lesz a táborban

Dunaföldvár - A dunaföldvári irodalombarátok meghívást kaptak a gerjeni Buda Ferenc Alkotótábort záró előadóestre július 30-án 18 órára. A földváriakat a főszervező tisztelte meg ezzel a lehetőséggel. Oláh László ugyanis, aki a Duna-Rock Akusztik és más formáció tagja, korábban a dunaföldvári Irodalmi Kávéház és a költészet napi program egyik vendége volt. A gerjeni művelődési háztan tartandó esten köszöntik a nyolcvanéves Kossuth- és József Attila-díjas költőt, Buda Ferencet. A zenés irodalmi műsorban az ország minden részéből érkezett alkotók mutatják be műveiket. Az ingyenes programra különbusz indul, az érdeklődők jelentkezhetnek [email protected] címen.

Falunap

Kőszárhegy - Szombat, 7 óra: Kőszárhegyi falunap, Merőkanál fesztivál és Volkswagen találkozó a művelődési háznál és a faluháznál. Főzőverseny. 10 óra: Egészségügyi szűrések. 11 óra: Óriástrambulin, lábtengó-bajnokság, játszóház, íjászat, lövészet, henna, csillámtetoválás, arcfestés. Kiállítás, árusok. 13 óra: Legyen ebédre a vendégünk! Színpadi produkciók: Tavaszi Hérics kórus, gyerek karaoke, Öt-lett együttes, Csaba Bea, Horváth Csaba, Nagy Bálint, Vidám Menyecskék, Alvégi Baráti Kör, Polgárdi Ricsajok, Bíró Kriszta, Zumba Petrával. 18 óra: Happiness Formációs Táncklub, Tihanyi Musical Stúdió, Vidám Menyecskék, tombola. 21 óra: Szabó Ádám harmonikázik és énekel, sörivó verseny, tűzijáték, utcabál.

Szombat, 9 óra: Volkswagen találkozó, kapunyitás. Autó-szépségverseny. 10 óra: Fotósarok. Csajhúzó vetélkedő. 11 óra: Sörivó megmérettetés. 11.30 óra: Célbadobós limbó. 12.30 óra: Zsűri-szemle. 13 óra: Lufi-durrantó. 13.30 óra: Szexi autóápolás. 17 óra: Eredményhirdetés. 20 óra: Buli! Rock és retró.

JÚLIUS 29.

Falunap

Bakonycsernye: A hétvégén falunapot rendeznek a községben. A pénteki megnyitót, ahol átadják az önkormányzat kitüntetéséit, három este is ismert énekesek, előadók fellépései követik. De lesznek focimeccsek is, vasárnap éjféltől pedig utcabál zárja a több napos murit.

Almások találkozója

Magyaralmás: A községben rendezik meg azon települések hagyományos találkozóját, amelyek nevében szerepel az Almás szó. Az idén Magyaralmás testvértelepüléséről, az erdélyi Homoródalmásról is várnak résztvevőket. A találkozó pénteken kezdődik, szombaton ügyességi verseny, vasárnap pedig szellemi vetélkedő lesz. A vendégek településenként egy-egy almafát hoznak ajándékba, amelyeket aztán a találkozó emlékére elültetnek.

Péntek esti hangtárlat sorozat

Agárd, 18 óra: Folytatódik a Péntek esti hangtárlat sorozat a Velencei-tavi Galériában. Az Újpesti Gyermek Színtársulat lép fel Gyermekhangon nem csak felnőtteknek című produkciójával.

JÚLIUS 26.

Ingyenes nyílt nap a kutyaiskolában

Székesfehérvár – Ismét ingyenes nyílt napot szerveznek az Új Csóri úti kutyaiskolában július 26-án, kedden. Nyakas Gábor kutyaviselkedés szakértő tanácsadást tart a nyár végi problémákról, kiemelten a szeptemberi iskolakezdésről, amely megnehezíti a kutyás családok életét. Az eseményre sok szeretettel várják azokat is, akik információt szeretnének kapni a kutyatartásról.

JÚLIUS 25.

Hétfőn tartják a maroshegyi Szent Kristóf-templom búcsúnapját

Székesfehérvár – Az utazók védőszentjéről elnevezett maroshegyi templom július 25-én, Szent Kristóf napján tartja hagyományos búcsúnapját. Az esti szentmise keretében a hívek az úton járók patrónusához fohászkodnak, majd a szertartás a járművek megáldásával fejeződik be.

Címkék#programok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!