Programok

2015.07.25. 07:29

Programok, rendezvények Fejér megyében július 27-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 27-től. Böngésszen, és válogasson!

feol-duol

AUGUSZTUS 21.

Ikertalálkozót szerveznek

Ercsi – Augusztus 21-én rendezik meg a XV. Országos Ikertalálkozót az ercsi Duna-parton. A gyülekezés a művelődési háznál lesz 8-9.30 között, majd a mazsorettes levonulás után a Duna-parton 10 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, s ott eléneklik az ikerindulót. A délelőtt folyamán még lesz iker „Ki mit tud?” és ikerökörködés. Az iker szépségversenyre 16 órától kerül sor. A nap folyamán végig színpadi produkciók szórakoztatják az érdeklődőket, egészen estig.

Minifesztivál augusztusban

Dunaújváros – Augusztus 21-én ingyenes rap és hip-hop rendezvény nyitja meg kapuit a dunaújvárosi szabadstrandon. Strandbüfével, sörsátorral, strandsportokkal, és egész napos zenei programokkal várnak minden látogatót. A fellépők között lesz például DSP, Ayahuaska de a dunaújvárosi büszkeség, a BeatKOHO zenekar is.

AUGUSZTUS 19.

Négy napos lesz az idei augusztális a városban

Dunaújváros – Az idei augusztus 20-i ünnep hosszú hétvége lesz, így négy napos, gazdag programkínálatból válogathatunk. Részletek itt

AUGUSZTUS 12.

Summerfest a szomszédban

Százhalombatta – A városban augusztus 12 és 22 között ismét megrendezik a Summerfest Nemzetközi Folkórfesztivált és Népművészeti Vásárt. A XXII. fesztiválra 18 országból érkeznek résztvevők. Valószínűleg néhány vendég együttes idén is ellátogat majd Ercsibe, amint azt a korábbi években tették.

AUGUSZTUS 7.

Szermentes sportolás

Székesfehérvár - Augusztus 7-én, azaz most pénteken 15 órakor kezdődik a megyeszékhelyen a Mozdulj velünk szermentesen! elnevezésű program. Az esemény a Sziget utcai parkban lesz, melyet a Wichern Alapítvány a Magyarországi Szociális Munkáért és Ifjúságvédelemért elnevezésű szervezet rendez. A látogatókat és a sportolni vágyókat kettlebell edzés és bemutató, közös zumbázás, tollas, lufihajtogatás, színezés, totózás és arcfestés várja az ingyenes sportnapon.

AUGUSZTUS 4.

Balánbányai vendégekkel

Vál– A település testvérvárosából, Balánbányából érekeznek vendégek Válra augusztusban. Az ő tiszteletükre szerveznek programokat: augusztus 4-én 18 órakor a Vajda János Emlékházban lesz tábortűz és zene, 6-án 10 órakor a szabadidő parkban vetélkedők, 19 órakor táncház, 8-án 17 órától pedig gálaest.

AUGUSZTUS 3.

Az anyatej világnapja

Székesfehérvár - Az anyatejes táplálás világnapjáról emlékeznek meg augusztus 3-án, hétfőn, 9-től 12 óráig A Szabadművelődés Házában. A programban bemutatkozik a Művészetek Háza játékkészítő műhelye, laktációs szaktanácsadó tart előadát, lesz ringató foglalkozás és köszöntik az anyatejet leadó anyákat.

 

AUGUSZTUS 2.

Zene a kastély parkjában

Mór – Augusztus 2-án, vasárnap 18 órakor ismét muzsikával várják a közönséget a Lamberg-kastély parkjában, a Zenepavilonban. Ezúttal Szolnoki Dóra és Horváth Dávid duója lép fel A műsor gerincét a tradicionális latin-amerikai műzene (bossa-nova, son montuno, cha cha cha) adja, de olyan nagy sláger is elhangzik, mint Gershwin híres szerzeménye a Summertime. Rossz idő esetén a koncert  a régi mozi épületében lesz.

Nagylóki napok

Nagylók - 14 óra: Nagylóki népdalkör és citeraegyüttes. 14.30 óra: Szöszölő néptáncegyüttes. 15.15 óra: Hantosi népdalkör. 15.45 óra: Nagylóki Bakakórus. 16.15 óra: Varga Viktória énekel. 17 óra: Eredményhirdetés (Virágos Nagylókért, foci, borverseny, főzőverseny). 18 óra: Tóth Szilárd énekel. 19 óra: Vacsora – nyárson sütött malac. 20 óra: Sipos F. Tamás-koncert. 21.30 óra: Márió, a harmonikás. 23 óra: A Két „Zsivány”.

Székesfehérvár , 18 óra: A Donát kápolna búcsúja, szentmisét tart Spányi Antal megyés püspök.

AUGUSZTUS 1.

Harmadszorra is megrendezik az Iváncsai Arató Felvonulást

Iváncsa - Augusztus elsején harmadszorra is megrendezik az Iváncsai Arató Felvonulást, amelyet most is egy bállal zárnak.

Ismételten megkezdte munkálatait az a baráti társaságból álló kis csapat, akik három évvel ezelőtt hagyományőrzés céljával létrehozták az első Arató Felvonulást.

Idejüket és erejüket nem kímélve, ötleteikkel megvalósították ezt a rendezvényt, amit már nagyon várnak a településen kicsik és nagyok egyaránt. A régmúlt idők hangulatát idézik a felvonuló kombájnok, munkagépek és a lovas kocsikon népies ruhába öltözött felvonulók, akik vidáman énekelve és táncolva mennek végig a községen. Élmény ez a felvonulóknak és az érdeklődőknek egyaránt.

Az idén augusztus 1-jén hívnak és várnak mindenkit, aki szeretne részt venni ezen a hagyománnyá nőtt rendezvényen, hogy együtt felidézhessék azt a falusi hangulatot, amit régen is átélhettek elődeink. Várják a környező településekről is azokat, akik szívesen csatlakoznának a forgataghoz, ezzel is erősítve a szomszédos településekkel ápolt kapcsolatot.

A gyülekező a Faluház előtt lesz délelőtt fél tízkor, ahol Tatár Szilvia polgármester köszönti a megjelenteket, majd ezt követően fél tizenegykor indul a táncos körmenet a faluban, amelynek időtartama 3-4 óra lesz. Visszaérkezéskor mindenkit megvendégelnek egy tányér babgulyással. Este kilenc órától várják az érdeklődőket a szalmabálákkal feldíszített Főtéren egy utcai Arató Bálra.

Falunapra invitálnak

Mátyásdomb – A falunapon kispályás futballtornával és össznépi főzőcskével nyitnak augusztus elsején, szombaton 8 órakor a Millenniumi parkban. A falu-ebédet követően 14 órától kulturális, művészeti csoportok mutatkoznak be. Kaczor Feri 18 órától mulattat, aztán Varga Ferenc és Balássy Betty koncertezik, Bunyós Pityu 20 órától hangolja a jókedvet. A tűzijáték után mindenkit várnak az utcabálra.

Kalandtúra a cédrushoz

Alcsútdoboz – Ifjúsági napot tartanak a helytörténeti kör „érett” tagjai, s közös kalandtúrára invitálják a fiatalokat! Több állomásos akadályversenyt állítottak össze augusztus 1-jére Szili Árpádné Marczinkó Zsuzsanna tanárnő vezetésével, ami az iskolai focipályától indul 9 órakor, menetlevéllel és zászlóval, mint hajdan a cserkészek és az úttörők is tették. Az arborétumon át kanyarogva vár rájuk szellemi és sportos erőpróba, majd a Cserhegy felé folytatván a túrát, a matuzsálem cédrushoz érkeznek, s a kilátónál zárják az utat. Első ízben tesznek optimista próbát e napon a helytörténeti körösök, hogy sikerül-e nyáron egy kis lokálpatrióta összetartásra buzdítani! A nagykorú fiatalok jutalma egy láda sör, a kiskorúaké egy láda üdítő.

Foci, koncert és utcabál

Mátyásdomb – Falunapot rendez a település augusztus 1-jén, szombaton. A program 8 órakor kispályás futball mérkőzéssel kezdődik: a csapatok a község kupájáért küzdenek. A közös ebéd után, 14 órától egyebek között amatőr művészeti csoportok tartanak bemutatót, 19 órakor Varga Ferenc és Balássy Betty ad koncertet, 21.30-kor tűzijáték majd utcabál zárja a programot.

Gárdonyi Géza születésnapja

Agárdpuszta – Gárdonyi Géza író 1863. augusztus 3-án született Agárdpusztán. Augusztus 1-jén, szombaton 10 órakor a Zsongó Bárka és a település önkormányzata koszorúzással egybekötött születésnapi ünnepséget tart a Gárdonyi Géza Emlékháznál. Beszédet mond Tóth István polgármester és Keller Péter, az író dédunokája. Ezt követően, 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise Gárdonyi Géza emlékére a Szent Anna kápolnában.

Radics Gigi és a Mirigyek

Agárd  – Az Irigy Hónaljmirigy és Radics Gigi lép fel a popstrandon augusztus 1-jén, szombaton 20 órakor.

Rock and roll futás Velencén

Velence, Fehérvár – Augusztus 1-jén 10 órától a velencei Bence-hegy kilátó parkolójából indulva rendezik meg a Rock and roll futást, 5,2 illetve 10,4 kilométeren.

Nagylóki napok

Nagylók - 9 óra: Borverseny. Utcák bajnoksága, kispályás focitorna. 10 óra: Csapjunk a lecsóba! – főzőverseny. 15 óra: Kempo harcművészeti bemutató. 16 óra: Kutyás bemutató. 17 óra: Barátságos labdarúgó-mérkőzés. 19 óra: Streetfighter show. 20 óra: Zafirah hastánccsoport. 21 óra: Galaxy – akrobatikus rock & roll. 22.30 óra: Honey Beast-koncert. 24 óra: Arató-diszkó hajnalig.

A bodajki jazz tábor koncertje

A Fehérvári Kultúr-Korzón lépnek fel a 8. bodajki jazz tábor növendékei és tanárai a Hotel Magyar Király előtti színpadon szombaton este. A tábor záró koncertje 19 órakor kezdődik. Részletek itt

Falunap

Mátyásdomb - Szombat, 8 óra: Falunap a Millenniumi parkban. Kispályás futballtorna. 12.30 óra: Faluebéd. 14 óra: Amatőr művészeti csoportok fellépése. 16 óra: Ünnepi műsor. Tilhof István polgármester köszöntője. Boldog István országgyűlési képviselő beszéde. 17 óra: Kulturális bemutatók. 18 óra: Kaczor Feri. 19 óra: Varga Ferenc és Balássy Betti. 20 óra: Bunyós Pityu. 21.30 óra: Tűzijáték. 22 óra: Utcabál.

Parktakarítás Venyimen

Nagyvenyim – A nagyvenyimi Erdőjárók Egyesülete augusztus elsején, szombaton ismét megrendezi a parktakarítást a katolikus templom melletti Szent Bernát Arborétumban. Az egyesület tagjai várnak minden községbeli önkéntest, aki szeretné szépen, rendben megtartani a falu egyik nevezetességét. Aki jön, az kertművelő kéziszerszámot is hozzon magával!

Katonai program

Pákozd – Azimutoló lesz Pákozdon a III. Emlékparki Nyár programjainak sorában augusztus 1-jén, szombaton.Ismét izgalmas családi programot kínál tehát a Katonai Emlékpark. Az Azimutoló olyan játékos program gyerekeknek, családoknak, ami a tájékozódás módját mutatja be a hadtörténelemben, a katonai tevékenységekben, a túlélésben, valamint a résztvevők tényleges tájékozódási ismereteket is elsajátíthatnak. Görög István nyugállományú ezredes, az Emlékpark ügyvezetője elmondta, hogy a legutóbbi, júliusban szervezett Azimutolóra nagy számban érkeztek vállalkozó kedvű családok. A tájékozódásra épített játék állomásai az impozáns történelmi helyszínen érdekes feladatokat tartogatnak az érdeklődőknek. A helyszín a pákozdi Katonai Emlékpark, a program augusztus 1-jén, szombaton 11 órától 16 óráig tart.A III. Emlékparki Nyár keretében további, a katonasággal kapcsolatos programok várják az érdeklődő családokat. Augusztus 7-én Légierőnk profilban címmel kiállítás nyílik Juhász János Air art gyűjteményéből. A repülőgép-makett kiállítás mellett este 19 órakor a Tata Helyőrségi Katonazenekar koncert várja a zenerajongókat. Augusztus 15-én Csomor Lajos koronakutató vetítéssel egybekötött előadását hallgathatják meg az érdeklődők 11.00 órától Őfelsége, a Magyar Szent Korona címmel.

Koronás ünnepség

Székesfehérvár  – Egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Liget soron lévő Koronás Park. Nagy partival várnak mindenkit augusztus 1-jén.

A szombati ünnepség keretében lesz játszóház és bütykölde, valamint Középkori Kaszinó is. Az egész napos móka keretében délután egy óriási tortát is felvágnak, majd a mulatság a Makám együttes koncertjével zárul. A születésnapi ünnepségre érkezőket Székesfehérvár polgármestere köszönti – tájékoztatott az önkormányzati kommunikációs központ.

A Liget soron található Koronás Parkban immár egy éve játszhatnak a fehérvári gyerekek. A középkori településeket megjelenítő Játszófalu a középkori életmódhoz kapcsolódó játéklehetőségeket kínál a kicsiknek. A Mocsárban lévő számtalan vizes játszóeszköz a tatárjárás során feldúlt ország képét eleveníti meg.

Az Erdei ügyességi park és a Vár a különböző játékokhoz biztosít teret, ugyanúgy, mint a Lovagi torna is. A 36 magyar király megkoronázásának helyszínét szimbolizáló Koronázó domb, valamint a középkori kolostorkertek fűszertermesztését felidéző Labirintus szintén izgalmas kikapcsolódást nyújt.

A Koronás Park egyéves születésnapja alkalmából augusztus 1-jén, szombaton 10.00 órától 18.00 óráig a gyerekeket a szervezők sok érdekes programmal várják.

Lesz játszóház és bütykölde, ennek keretében tortamanufaktúra és különböző születésnapi tárgyak készítése. A Középkori Kaszinóban nyert zsetonokat pedig ajándékokra lehet majd beváltani.

RENDEZVÉNY

Agárd, 10 óra: Koszorúzással egybekötött születésnapi ünnepséget tartanak a Gárdonyi Géza Emlékháznál. Beszédet mond Tóth István polgármester és Keller Péter, az író dédunokája. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik Gárdonyi Géza emlékére a Szent Anna kápolnában.

Csákvár, 17 óra: A Szép pillanatok Csákvárról című fotókiállítás megnyitója a Vértes Múzeumban. A kiállításon helyi amatőr fotósok (Molnár Enikő, Nagy Anikó, Bágyi Krisztián, Csörgei István, Némedi István, Rabi Miklós, Singler Krisztián) képei láthatók augusztus 31-ig.

A jazz tábor záró koncertje

Székesfehérvár - 19 órakor kezdődik a VIII. Bodajki Jazz Tábor záró koncertje a Hotel Magyar Király előtti téren. A tábor növendékei és tanárai zenélnek.

Biloli piknik és ökofesztivál

Mány-Nándorpuszta - Biloli pikniket és ökofesztivált rendeznek ma és holnap. Szombaton főzőversenyt tartnak, megválasztják a szakácskirályt és -királynőt, népszerű popénekesnő is fellép. Másnap mini biloli El Camino gyalog-vagy kerékpártúra indul.

 

JÚLIUS 31.

Gazdag venyimi falunap

Nagyvenyim - Július 31-én, pénteken kezdődik, és augusztus 1-ig tart a gazdag programot felvonultató falunap Nagyvenyimen.

Egy húron pendülnek

Agárd – A Velencei-tavi Galériában július 31-én 18 órakor a fantasztikus Kelemen-csallád ad koncertet, Egy húrin pendülnek címmel. Náluk mindenki muzsikál! A szülők ugyanis – Kelemen Barnabás és Kokas Katalin – hegedűművészek. A családi koncerten pedig fellépnek a gyerekeik is: Kelemen Gáspár hegedűn, Kelemen Hanna pedig zongorán játszik.

Nagylóki napok

Nagylók - 18.30 óra: XIII. Nagylóki napok a sportpályán. Mephisto együttes. 21 óra: 3+2 együttes.

A Dózsa mozi műsora

Péntek nagyterem: 16.00 órakor Papírvárosok (Amerikai romantikus film. Szereplők: Nat Wolff (Quentin), Cara Delevingne (Margo), Austin Abrams (Ben), Justice Smith (Radar), Halston Sage (Lacey). Rendező: Jake Schreier.) (12)18.00 és 20.00 órakor Pixel (Amerikai sci-fi vígjáték. Szereplők: Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage, Josh Gad. Rendező: Chris Columbus.) (12)22.00 órakor Hangya (Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm. Szereplők: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale.Rendező: Peyton Reed. Zene: Christophe Beck.) (12)Szombat nagyterem: 16.00 órakor Papírvárosok (Amerikai romantikus film.) (12)18.00 órakor Hangya (Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm.) (12)20.00 és 22.00 órakor Pixel (Színes, magyarul beszélő amerikai sci-fi vígjáték.) (12)Vasárnap nagyterem: 10.00 órakor Minyonok (Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film.) (12) 14.00 órakor Papírvárosok (Amerikai romantikus film.) (12)16.00 órakor Hangya (Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm.) (12)18.00 és 20.00 órakor Pixel (Színes, magyarul beszélő amerikai sci-fi vígjáték.) (12)

A városi mozik mai műsora

Szfvár, Cinema City: Pixel: 11.15, 15.45. Papírvárosok: 10.20, 12.40, 15.00, 17.20, 19.40, 22. Münó, a holdbéli manó: 10, 14; 3D: 12, 16, 18. A Bélier család: 11.20, 22.10. A hangya: 12.30, 19, 21.30; 3D: 10, 15, 17.30, 20, 22.30. A kém: 11.50, 16.30, 20.30. Agymanók: 12.40; 3D: 10.30, 14.50 Bazi nagy francia lagzik: 14.20. Jurassic World 3D: 11.40, 16.50, 20. Magic Mike XXL: 21.40. Minyonok: 11, 13.10, 15.20, 17.30, 19.40; 3D: 10.10, 12.15, 14.20, 16.20, 18.30. Önkívület: 13.40, 17, 19.30, 22. Pixels 3D: 13.30, 18, 20.15, 22.30. Ted 2: 15.50, 18.10, 20.30, 22.30. Terminátor: Genisys 3D: 14.20, 19.30. Barátság mozi: Ted 2: 20. A Bélier család: 18. Dújv, Dózsa Mozicentrum: A Hangya: 22. Papírvárosok: 16. Pixel: 18, 20.

JÚLIUS 30.

DH-eseménytár

KIÁLLÍTÁSOK

E-műteremgaléria (Kultúr köz 3.): Kortárs Alternatív Képzőművészeti kiállítás látható Öregek címmel.
Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.

Dunaújvárosi Főiskola: Hegyesi Katinka festőművész kiállítása SZÍNekkel címmel látható Főiskola főépületében.

Dunaújvárosi Főiskola C-Porta: C-Pont kiállítás. Grafikai munkák kiálítása. Megtekinthető július 30-ig. Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: Pintér Lajos kiállítása A Felajánlás kapuja címmel látható, tekinthető meg augusztus 13-áig munkanapokon. Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: „Sztálinváros, te csodás!” című kiállítás látható augusztus 30-áig.Kortárs Művészeti Intézet: Vakáció-szimulátor című kiállítás látható július végéig.

Pentelei Kovács Múzeum: a mai napon 10.00-12.00 óráig látogatható. A kiállítás ingyenesen látogatható.

ESEMÉNYEK

Munkásművelődési Központ: Reiki Klub 17-19 óráig a 207-es teremben (minden hó első csütörtökén). Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. A Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Bizottságának félfogadása 13-17 óráig a fszt. 011-es teremben. Kézimunkázók Baráti Köre 16-18 óráig a 108-as teremben. Civilek Dunaújvárosért és Térségéért Egyesület 15-19 óráig a földszint 011-es teremben (minden hó második és negyedik csütörtökén). Nyugdíjas Pedagógusok Klubja 15-19 óráig a 102-es teremben (minden hó második és harmadik csütörtökén).

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: felnőttkönyvtár 14.00-19.00 óráig. A gyermekkönyvtár: 14.00-19.00 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: zárva.

VALLÁS

Görög katolikus: 18 órakor szent liturgia.

Római katolikus: 18 órakor mise a Krisztus Király Főtemplomban.

Református: 18 órakor Istentisztelet.Krisna Tudatú Hívők Közössége: 18 órától nyilvános előadás India védikus filozófiájáról, éneklés, zene, tánc vacsora.

JÚLIUS 29.

Indul a FEZEN! Részletek itt

Székesfehérvár - Idén is erős zenei felhozatal és kulturális programok várják a fezenezőket. A város egyik legnagyobb zenei rendezvénye július 29-től augusztus 1-ig tart.

Kézműves kismesterek

Vértesacsa – Gyerekeknek tartanak kézműves foglalkozást július 29-én szerdán 16 órakor a helyi nemzetiségi házban. A Kézműves kismesterek című program jó alternatíva a nyári szünetben a gyerekeknek.

Koncertek a ligetben

Dunaújváros – Szerdán este nyolc órától koncertet ad a dunaújvárosi Jolly Jackers zenekar a Petőfi Művészeti Liget programsorozat keretein belül. A hat tagból álló formáció ír-kelta folk punkot játszik, a koncertjük anyagát nagyrészt saját dalok teszik ki. Ez év tavaszán egy magyarországi lemezbemutató turnéra indultak, játszottak többek között az A38 hajón is. Ennek a turnénak egyik állomásaként lépnek fel Dunaújvárosban, a Petőfi ligetben. Július 31-én, pénteken a Petőfi Művészeti Liget egyik utolsó estéjén a Maszkura és a Tücsökraj népszerű hazai zenekar lép fel este nyolc órakor a Petőfi liget szabadtéri színpadán. A 2007-ben alakult együttes meghatározó alakja Maszkura, akinek önkifejező szövegeihez tökéletes zenei alapot biztosít a zenekar.

Kultúrkorzó, meglepetéssel

Székesfehérvár  – A Fehérvári KultúrKorzón július 29-től augusztus 1-jéig – azaz a FEZEN ideje alatt – különleges zenei élményben  lesz részük azoknak, akik a belvárosban sétálnak. A délutáni fellépők 17 órától ízelítőt adnak az aznapi FEZEN koncertekből. A zenészek kilétét azonban a szervezők szigorúan titkosan kezelik, hogy a meglepetés erejével hassanak a kis performanszok.

JÚLIUS 28.

A DH programajánlója

KIÁLLÍTÁSOK

E-műteremgaléria (Kultúr köz 3.): Kortárs Alternatív Képzőművészeti kiállítás látható Öregek címmel.
Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.
Dunaújvárosi Főiskola: Hegyesi Katinka festőművész kiállítása SZÍNekkel címmel látható Főiskola főépületében.
Dunaújvárosi Főiskola C-Porta: C-Pont kiállítás. Grafikai munkák kiálítása. Megtekinthető július 30-ig. 
Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: Pintér Lajos kiállítása A Felajánlás kapuja címmel látható, tekinthető meg augusztus 13-áig munkanapokon. 
Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: „Sztálinváros, te csodás!” című kiállítás látható augusztus 30-áig.
Kortárs Művészeti Intézet: Vakáció-szimulátor című kiállítás látható július végéig.

ESEMÉNYEK

Munkásművelődési Központ: Duna-Folt-Műhely Foltvarró Klub 16-19 óráig a 203-as teremben. A Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Bizottságának félfogadása 13-17 óráig a fszt. 011-es teremben. Dunaújvárosi Epilepsziások Egyesülete 15-18 óráig a 106-os teremben.

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: felnőttkönyvtár 10.00-18.30 óráig. A gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig várja az olvasni szerető látogatható.

Béke fiókkönyvtár: Zárva.

VALLÁS

Görög katolikus: 18 órakor szent liturgia.
Római katolikus:  18 órakor mise a Krisztus Király Főtemplomban.

JÚLIUS 27.

Sárközi gyöngyfűzés

Székesfehérvár - Július 27-én kilenc órakor kezdődik és július 31-ig, péntekig tart a gyöngyfűző tábor a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. A résztvevők elsajátítják a sárközi gyöngyékszerek készítésének technikáját, valamint a hagyományos népi ékszereket modern kori viselését. A tábor helyszíne a Kézművesek Háza (Rác utca) lesz.

Emlékek a Don-kanyarból

Székesfehérvár - Megnyitják Reményi József Kórházvonattal a Don-kanyarban című fotókiállítását július 27-én délután kettő órakor. Reményi József a II. világháborúban a Donnál harcoló 2. Magyar Hadsereg kórházvonatain szolgált. A tárlatot a lánya, Véghné Reményi Márianyitja meg. A kiállítás augusztus 7-ig látogatható a Fehérvári Civil Központban.

Útra kel(t) a Vörösmarty Színház

Vendégkátékon mutatja be sikeres darabjait, vígjátékait a nyáron a székesfehérvári teátrum.

A furcsa pár - női változat című előadást július 24-én, és 25-én az Újszegedi Szabadtéri Színpadon már bemutatták. Neil Simon vígjátékát július 31-én, pénteken 20.30 órától a Szarvasi Vízi Színházban is láthatják a nézők, Pelsőczy Réka rendezésében, Závodszky Noémi és Varga Mária főszereplésével.

Utána a Gyulai Várszínházba utazik a társulat, ahol az Indul a bakterházzal vendégszerepelnek, augusztus 1-jén, szombaton, és 2-án, vasárnap 20.30 órakor. A Rideg Sándor regényéből készült vígjáték rendezője Bagó Bertalan, és szerepel benne Gáspár Sándor és Kubik Anna is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!