Programok

2015.07.04. 13:34

Programok, rendezvények Fejér megyében július 6-tól

Fejér megye - Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 6-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

 

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! Részletek ide kattintva

JÚLIUS 25.

Lekvárt is főznek

Lekvárt főznek és rétest is nyújtanak az Anna napi gyümölcsünnepen július 25-én, a templomkertben.

A rétesnyújtás és -sütés titkaiba zalai asszonyok avatják majd be az érdeklődőket, a lekvárfőzésben pedig az Iglice énekkar tagjai jeleskednek. Persze lesz majd kész portéke is, amit a helyszínen akár meg is vásárolhatnak a látogatók, akiket délután három órától a hagyományőrző néptánccsoportok műsora szórakoztatja, de érkezik bűvész is, valamint a Bandieria Zászlóforgatócsoport.

A nap sztárfellépője Pitti Katalin lesz, aki tanítványival a legismertebb, legkedveltebb magyar operettekből ad gálaműsort este nyolc órától.

JÚLIUS 18.

Tökéletesre fejlesztve

Tökéletesre fejlesztette saját stílusát az európai power-metal egyik fiatal sztárcsapata, a Powerwolf. A Blessed & Possessed című új albumon fogós gitárriffelés társul nagyszerű dallamvezetéssel, a német csapat ehhez használ jó érzékkel színezésként nagyzenekari hangzásvilágot és rögtön megjegyezhető kórusokat. Helyenként akad egy kevés áthallás az ugyanazon tőről fakadt, ám a műfaj egy más irányvonalát képviselő Sabaton zenéjével, de csak érintőlegesen, így az élvezeteket egyáltalán nem zavarja. A zenekar teljesítménye élőben is lecsekkolható lesz, július 18-án a Dunaújvárosba átköltöztetett Rockmaratonon lépnek fel.

Nagykarácsony kitárja kapuit

Nagykarácsony – Kapunyitogató elnevezéssel rendez falunapot Nagykarácsony ezen a héten szombaton. A Nemzeti Művelődési Intézet Kapunyitogató programjának jóvoltából nagyszabású rendezvénynek örvendhetnek a nagykarácsonyiak és a június 18-án, szombaton oda látogató vendégek. A falunap főzőversennyel kezdődik 9 órakor, és az is kiderül még délelőtt, hogy kié a legjobb pálinka a faluban, valamint ki süti a legfinomabb süteményt. Müller Miklós polgármester 10 órakor nyitja meg a rendezvényt, utána meseszínház és a Kákics együttes szórakoztatja a kicsiket. Ebéd után moldvai táncház, kutyás és harcművészeti bemutató lesz. Fellépnek a vendég nyugdíjasok, az alapi, később a nagyvenyimi néptáncosok és láthatunk hastáncosokat, mazsoretteket, hallhatunk magyar rockzenéket. Este jönnek az ismert nevek: Oláh Alex fél héttől, aztán Kis Grofó, Baby Gabi, majd a Junior Band. Végül retro diszkó zárja a falunapot.

JÚLIUS 17.

Utcáról a fesztiválra

Velence  – Dub FX egy világhírű utcai előadó, énekes, zenész. Jellegzetessége a gazdag hangzású utcai élő zene, melyet egymaga hoz létre loop és énekhangja segítségével. Nem csak a dallamok különlegesek, a szövegek is fajsúlyos témákat érintenek. Az EFOTT fesztivál nagyszínpadán péntek este 21 óra körüli kezdéssel bulizhatunk egyedi zenéjére egy óriásit. 

JÚLIUS 16.

Tankcsapda a Velencei-tónál

Velence  – Az egyik leghíresebb magyar rock együttes Debrecenben alakult meg 1989-ben. A zenekar kezdeti punk rock stílusába fokozatosan vegyült bele a hard rock és heavy metal hangzás. Az alapító tagok közül ma már csak Lukács László gitáros, énekes található meg a zenekarban. Egyedi dalszövegei és stílusa a Tankcsapda egyik legnagyobb védjegye. 2012-ben újjáalakult az együttes: az új gitáros, Sidlovics Gábor „Sidi” lett, aki korábban a Zanzibar és Mafia zenekarban is játszott. 2014-ben jelent meg legutóbbi stúdióalbumuk, az Urai vagyunk a helyzetnek című lemez. Csütörtök este az EFOTT fesztivál nagyszínpadán láthatjuk és hallhatjuk őket.

Rock után, érzelmes dallamok

Velence  – A Tankcsapda csütörtöki koncertje után lép az EFOTT színpadára a várpalotai együttes, a Vad Fruttik. Az öttagú banda a hazai klubos-fesztiválos színtér egyik legsikeresebb, legkedveltebb zenekara. A Fruttik zenéje színes, több stílust keresztező, hol odalépősebb, hol érzelmesebb, gitárcentrikus és elektronikával megtámogatott. 2005-ben tűntek fel Szerelmes dal című számukkal.

JÚLIUS 15.

Összetéveszthetetlen hang

Velence – Az EFOTT első napján, szerdán az Anna and the Barbies zenekar kezd a nagyszínpadon, majd a Kowalsky meg a Vega koncertezik, 21 órakor kezd a Quimby együttes. A zenekar 1991-ben alakult Dunaújvárosban, első albumuk, az A Sip Of Story 1993-ban jelent meg. A Kiss Tibor, Varga Livius, Balanyi Szilárd, Kárpáti József, Mikuli Ferenc, Gerdesits Ferenc alkotta hatosfogat igen népszerű minden korosztály körében, az idősebb korosztályt főleg unplugged koncertjeikkel és színházi megjelenéseikkel hódították meg, 2015-re az elsőszámú koncertzenekarrá váltak.

Látványos és energikus koncertélmény

Velence  – Az Anna and the Barbies 2004 őszén Budapesten „született”. Alapítói az MC Jammin (Balkan Fanatik) néven is ismert Pásztor Anna énekes- és színésznő, valamint testvére, Pásztor Sámuel. 2009-ben az Anna and the Barbies több elismerést is kapott: a Fonogram díjkiosztó gálán Az év Felfedezettje, az Arany Nyíl rockzenei díjkiosztó gálán Az Év felfedezettje, valamint A Év Énekesnője díjat vehették át. Az együttes zenei világa eklektikusnak mondható, rock, pop-rock, alternative, hip-hop elemek keverednek. Július 15-én, szerdán 18 órakor kezdenek az EFOTT fesztivál nagyszínpadán.

JÚLIUS 12.

Helyreállítják az izraelita temetőt

Rácalmás – Rácalmási és környékbeli öntevékeny civilek csoportja tavaly tavasszal kezdte el – a Holokauszt Emlékévhez kapcsolódóan – a rácalmási izraelita temetőben gondozását, helyreállítását. A munkákat azóta is folytatják, illetve rendszeresen szerveznek rendrakási napokat.  A legközelebbi, aktuális akciójuk július 12-én, jövő héten vasárnap lesz a Duna-parton lévő izraelita temetőben. Ezúttal takarítás, talajrendezés és területszépítés lesz a feladat. A gyülekező reggel kilenc órakor lesz a helyszínen. Várják a segítőket!

JÚLIUS 11.

Repülő ászok érkeznek

Baracs, Kisapostag, Dunaföldvár  – Július 11-én harmadik alkalommal rendezik meg a kisapostagi Repülő napot.

Július 11-én, jövő szombaton sokféle színes program várja az érdeklődőket a baracs-kisapostagi repülőtéren, földön és levegőben egyaránt. Ingyenes gyerekprogramok, harcászati bemutatók, vadászpilóták élménybeszámolói, veterán autók kiállítása, és színpadi produkciók várják a repülőnap vendégeit. Természetesen repülőbemutatókat is láthatunk, a vállalkozó szellemű érdeklődők befizethetnek utasrepültetésre is! A nap két sztárvendége Veres Zoltán, a repülő Ászok világbajnoka, műrepülő Európa-bajnok és Vári Gyula, egykori vadászpilóta, többszörös műrepülő Trophy-győztes tartanak légi bemutatót.

Fantasztikus Funktasztikus

Dunaújváros  – Izmos hip-hop bulit hozott össze július 11-re a Kaptár. Érdemes lesz tehát időben beszerezni a szükséges jegyeket. Akiket a színpadon köszönhetünk majd: Funktasztikus, azaz Csató Adorján magyar MC, rapper, a magyar hip-hop egyik határozó alakja, A tavalyi év végén pedig berobbant a már várva várt 8. nagylemeze is ami a „Tartsd lent” címet viseli!

Mocskos Márka:MASTA’K, AADAMMC & N-DEE együttese. A csapat, a dunaújvárosi Wandallz Ent. tagja, rapjük mindenféleképpen úttörőnek számít! Zenéikben, és hangvételükben a 90’s boom bap rap nagy mértékben szerepet kap. Mellettük egyenesen a fővárosból érkezik majd hozzánk az mc & beatmaker páros, azaz HRK & Herring Franky!

JÚLIUS 10.

Nyáresti táncház

Rácalmás – A Rácalmási Művelődési Ház és a Barina Táncegyüttes élő népzenés táncházba várja az érdeklődőket július 10-én, pénteken este a művelődési ház parkjába 18 órától. A szabadtéri színpadon bemutatkoznak a táncegyüttes csoportjai, utána néptánctanulás és a közös táncház lesz. A szabadtéri családi program ingyenes.

JÚLIUS 8.

Holler UNFC: családi nap és toborzó

Dunaföldvár – A Holler UNFC július 18-án, szombaton 14 órától családi napot szervez a dunaföldvári labdarúgó pályán.A programban mazsorett bemutató, szülő foci, főzőverseny, a klub csapatainak bemutatkozása, valamint célbarúgó és dobó verseny is szerepel. Ezen felül a látogatókat egész nap büfé, rodeóbika, élő csocsó és söprögető játék várja, a hangulatról pedig DJ Gézcy DEE gondoskodik majd.A klubhoz kapcsolódó információ, hogy szerettel várnak minden öt és tizenkilenc év közötti lányt és fiút labdarúgó, valamint kézilabda szakosztályukba. A klubtagoknak teljes felszerelést biztosítanak, a munka szakképzett edzők irányításával folyik. Jelentkezni Lesnyik Gábornál, a 30/340-7875-ös telefonszámon lehet.

JÚLIUS 7.

Randevú az egészséggel

Rácalmás – Randevú az egészséggel címmel előadásra várja az érdeklődőket Rácalmás művelődési háza minden hónapban. A júliusi ingyenes ismeretterjesztő rendezvény július 7-én, 18 órakor kezdődik. A mottó: Testben-lélekben egészségesen. Fábos Attila radiesztéta előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

JÚLIUS 6.

Történelmi programok

Dunaföldvár – Július 6-10 között ismét történelmi tábort szerveznek gyermekeknek Dunaföldváron a Művelődési Központ munkatársai. A két táborvezető, Fafkáné Simon Ildikó és Szabó Szabolcsné Betti a történelem iránt érdeklődőknek színes programokat biztosít minden nap reggel 8-tól délután 4-ig. A gyerekek sok-sok játék segítségével ismerhetik meg a magyar történelem korszakait. A programok között szerepelnek a korokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, nemezelés, sőt a résztvevők megismerkedhetnek az íjászattal és egy-egy történelmi kor ételeivel is.

KIÁLLÍTÁSOK

E-műteremgaléria: Kortárs Alternatív Képzőművészeti kiállítás látható Öregek címmel.

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig látható.

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: Móder és a DF-Nemzetközi Art Műhely XXV. kiállítása Pentele a képzőművészetben címmel. Megtekinthető július 9-ig a nyitva tartási időben.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: „Sztálinváros, te csodás!” című kiállítás látható a Múzeumban. Megteinthető augusztus 30-áig.

Kortárs Művészeti Intézet: Vakáció-szimulátor című kiállítás látható július végéig.

ESEMÉNYEK

Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén). József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: felnőttkönyvtár 10.00-18.30 óráig. A gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: 13.00-18.00-ig.

VALLÁS

Görög katolikus: 18 órakor szent liturgia.

Római katolikus: 18 órakor mise a Krisztus Király Főtemplomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!