Programok

2015.06.28. 13:40

Programok, rendezvények Fejér megyében június 29-től

Fejér megye - Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 29-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

 

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! Részletek ide kattintva

 

JÚLIUS 12.

Helyreállítják az izraelita temetőt

Rácalmás – Rácalmási és környékbeli öntevékeny civilek csoportja tavaly tavasszal kezdte el – a Holokauszt Emlékévhez kapcsolódóan – a rácalmási izraelita temetőben gondozását, helyreállítását. A munkákat azóta is folytatják, illetve rendszeresen szerveznek rendrakási napokat.  A legközelebbi, aktuális akciójuk július 12-én, jövő héten vasárnap lesz a Duna-parton lévő izraelita temetőben. Ezúttal takarítás, talajrendezés és területszépítés lesz a feladat. A gyülekező reggel kilenc órakor lesz a helyszínen. Várják a segítőket!

JÚLIUS 11.

Repülő ászok érkeznek

Baracs, Kisapostag, Dunaföldvár  – Július 11-én harmadik alkalommal rendezik meg a kisapostagi Repülő napot.

Július 11-én, jövő szombaton sokféle színes program várja az érdeklődőket a baracs-kisapostagi repülőtéren, földön és levegőben egyaránt. Ingyenes gyerekprogramok, harcászati bemutatók, vadászpilóták élménybeszámolói, veterán autók kiállítása, és színpadi produkciók várják a repülőnap vendégeit. Természetesen repülőbemutatókat is láthatunk, a vállalkozó szellemű érdeklődők befizethetnek utasrepültetésre is! A nap két sztárvendége Veres Zoltán, a repülő Ászok világbajnoka, műrepülő Európa-bajnok és Vári Gyula, egykori vadászpilóta, többszörös műrepülő Trophy-győztes tartanak légi bemutatót.

Fantasztikus Funktasztikus

Dunaújváros  – Izmos hip-hop bulit hozott össze július 11-re a Kaptár. Érdemes lesz tehát időben beszerezni a szükséges jegyeket. Akiket a színpadon köszönhetünk majd: Funktasztikus, azaz Csató Adorján magyar MC, rapper, a magyar hip-hop egyik határozó alakja, A tavalyi év végén pedig berobbant a már várva várt 8. nagylemeze is ami a „Tartsd lent” címet viseli!

Mocskos Márka:MASTA’K, AADAMMC & N-DEE együttese. A csapat, a dunaújvárosi Wandallz Ent. tagja, rapjük mindenféleképpen úttörőnek számít! Zenéikben, és hangvételükben a 90’s boom bap rap nagy mértékben szerepet kap. Mellettük egyenesen a fővárosból érkezik majd hozzánk az mc & beatmaker páros, azaz HRK & Herring Franky!

JÚLIUS 10.

Nyáresti táncház

Rácalmás – A Rácalmási Művelődési Ház és a Barina Táncegyüttes élő népzenés táncházba várja az érdeklődőket július 10-én, pénteken este a művelődési ház parkjába 18 órától. A szabadtéri színpadon bemutatkoznak a táncegyüttes csoportjai, utána néptánctanulás és a közös táncház lesz. A szabadtéri családi program ingyenes.

JÚLIUS 6.

Történelmi programok

Dunaföldvár – Július 6-10 között ismét történelmi tábort szerveznek gyermekeknek Dunaföldváron a Művelődési Központ munkatársai. A két táborvezető, Fafkáné Simon Ildikó és Szabó Szabolcsné Betti a történelem iránt érdeklődőknek színes programokat biztosít minden nap reggel 8-tól délután 4-ig. A gyerekek sok-sok játék segítségével ismerhetik meg a magyar történelem korszakait. A programok között szerepelnek a korokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, nemezelés, sőt a résztvevők megismerkedhetnek az íjászattal és egy-egy történelmi kor ételeivel is.

JÚLIUS 5.

Jenői programok

Vasárnap, 10 óra: Kispályás focitorna, gyermekprogramok, egészségügyi mérések, kuglófsütő verseny, kuglóf- és kalácskóstoló. 14 óra: Fekvenyomó próba. 15 óra: Amerikai futball – bemutató. 16 óra: A Jó LaciBetyár mulattat. 17 óra: Koncertek a színpadon – Takács Nikolas. 18 óra: Varga Miklós. 19 óra: Nótár Mary. Közben 17.30 óra: Éremátadó a jenői bajnok futballcsapatnak. 20 óra: Bál, zenél Hutvágner Péter. Előtte tombolasorsolás.

JÚLIUS 4.

Motorosok találkoznak

Perkáta – A Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet III. Perkátai Kastélykerti Motoros Találkozója július 4-én lesz. A térségi túra 11 órakor lesz, útvonal: Perkáta-Rácalmás-Kulcs-Adony-Perkáta. A résztvevők 15 órakor érkeznek vissza a bázisra, ahol egy jó adag pörkölt, két üdítő, és ajándék hűtőmágnes várja őket. Délután kastélykerti pöfögés házi kistraktorokkal, cross motorosok bemutatója, a perkátai fiatalok motoros ügyességi bemutatója, motoros és retro zene a program.

Gyalogtúrák a városnapon

Bodajk - Július 4-én rendez először túrákat a Gaja-völgy Egyesület a városnapi programokhoz kapcsolódva. A könnyű, 13 kilométeres családi túra, és a kicsit húzósabb 25 kilométeres útvonal Bodajkról, a kegytemplom udvaráról indul, s keresztülszeli a Gaja-szurdokot. A résztvevők útba ejtik a kálváriát, a Keselő-hegyi szoborparkot, az Alba Regia forrást, a halomsírokat, a fehérvárcsurgói kastélyt és a Bársony István Emlékházat is.

Kasza Tibivel koncertezik

Agárd – Vastag Csaba és Kasza Tibi lesz július 4-én az Agárdi Popstrand vendége. Utóbbi még 2000-ben robbant be az ír hangzásvilágot közvetítő Crystal együttes frontembereként, majd tíz év után szólóban muzsikált tovább, 2008-ban kiadta első lemezét és az elmúlt időszakban már a rádióban és a televízióban is saját műsora fut. A popstrand másik vendége, Vastag Csaba egy tehetségkutató műsor által lett ismert még 2010-ben, azóta pedig három szólólemeze is megjelent. A férfiak este nyolckor kezdik a koncertet, a forró hangulat garantált.

Zarándoklat a cédrushoz

Vértesacsa, Alcsút – Sarlós Boldogasszony-napi gyógyító programra és rövid zarándoklatra hívják a szervezők a Föngyöskertbe a természet és a hagyományok szerelmeseit július 4-én 11 órától. A vértesacsai szőlőhegyi buszmegálló közvetlen közelében telepített gyógyfüves kertben Andrási Kristóf lelkész beszél az ünnep szakralitásáról, ezt követően Becse Ildikóval, a kert tervezőjével és környezeti nevelőjével szakvezetett séta következik.

Korzózz velük!

Székesfehérvár  – Stirbu Viktória énekes és Kovács Éva zenész Bejnamin Britten, Cohen, Gershwin műveket adnak elő július 4-én (szombaton) este hét órától a Hotel Magyar Király előtt felállított színpadon a KultúrKorzó égisze alatt.

Vásáry André Öreghegyen

Székesfehérvár - Július 4-én, szombaton 20 órakor Vásáry André lép fel az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében felállított szabadtéri színpadon. 

Magyarország egyetlen férfi szoprán énekese, Vásáry André a legújabb, Mozijegy című filmzenés albumának legszebb dalaiból állította össze műsorát, amit filmvetítés is kísér. Az öreghegyi est a Keresztapa, a Több mint testőr, a Hegylakó, és a Jó reggelt Vietnám című filmek hangulatát is felidézi. Az előadó különleges hangján felcsendülő világhírű dalok a szép nyári estén felejthetetlen élményt ígérnek.

Vásáry Andrénak eddig öt albuma jelent meg, három arany és egy platina lemez tulajdonosa. Jelölték a legrangosabb hazai zenei elismerésre, a Fonogram Magyar Zenei díjra is. Amióta 2009-ben megismerte az ország, a legrangosabb előadótermekben, hangversenytermekben, a legnagyobb templomokban énekelt komoly zenét és könnyedebb crossover műfajt egyaránt. Budapesten szerepelt a Pesti Színházban és három évadon keresztül játszott a Nemzeti Színházban. Különleges tehetségét elismerték Ausztriában, Olaszországban, Németországban, de franciaországi és amerikai turnéján is tapsolt neki a közönség.

Ez nap más mint a többi...

Dunaújváros  – Ötödik születésnapját egy nyári örömkoncerttel ünnepli  este nyolc órától a Ligetben Újváros hip-hop szcénájának országosan is egyre inkább fénylő csillaga, a BeatKOHO. E lapban az utóbbi években már szinte mindent elmondtunk arról, hogy miért is érdemes figyelemmel követni a roppant szimpatikus és tehetséges arcokból verbuválódott BeatKOHO kollektíváját. Bizonyítékok élőzenés felmutatása tehát ma este a Ligetben!

Dream Combination a Kaptárban

Dunaújváros  – A túrkevei Dream Combination zenekar 2009-ben alakult, de a csapat igazából csak 2012-ben kezdte el komolyabban építeni karrierjét. Zenei repertoárjukat tekintve feldolgozásokat és saját számokat is játszanak. A feldolgozások közül első sorban a 80-as évek klasszikusai szerepelnek, úgy mint: Europe, Guns n Roses, Roxette, Scorpions, stb. Saját számaink több dologról is szólnak: küzdelem, akarat, szerelem, bulik! Az első saját számuk januárban jelent meg Sodor a szél címel. A Dream Combination péntek este lép fel a Kaptárban, a beugró ezúttal is díjmentes.

Az erkélyek titkai

Székesfehérvár – Szombaton 18 órakor ismét a sarokerkélyek nyomában indulhatnak kétórás városnéző túrára Pintér Ildikó idegenvezetővel az érdeklődők. Találkozó a Tourinform iroda előtt.A sétán feltárulnak a fehérvári zárterkélyek titkai. Kiderül például, hogyan gyorsította fel a városi pletykák áramlását ez az építészeti remekmű. Különösen a 17. században jöttek divatba a kora barokk homlokzatokat ékesítő erkélyek, amelyek egyik leghíresebb példáját a főtéri Hiemer-házon csodálhatjuk meg. A színházzal szemben lévő, későbbi, klasszicista lakóház emeletén a lakók az egész főutcát és az abból nyíló teret is szemmel tarthatták, a húszas évek art deco lakóházait pedig helyenként már kétemeletes zárt-erkély díszítette.

Jenői programok

Szombat, 15 óra: Falunapok és VI. Kuglófsütő Fesztivál a sportpályán – megnyitó. 16 óra: Óvodások és iskolások műsora. 17 óra: A Tűzrőlpattant Menyecskék és a Jenő Községért Egyesület előadása. 18.30 óra: Farkas Rozika nótázik. 20 óra: Szabadtéri bál. 23.30 óra: Pál Dénes koncertje.

JÚLIUS 3.

Bemutatkozó kiállítás

Székesfehérvár – Az Egyetemes Kultúráért Egyesület (EKE) bemutatkozó kiállítását rendezik meg A Szabadművelődés Házában. A tárlatot július 3-án, pénteken 17 órakor Földi Zoltán, az önkrományzat Humán Közszolgálati Szakbizottságának elnöke nyitja meg. A kiállító alkotók: Bíróczky Ibolya üveg- és mandalafestő, Deák Ildikó keramikus, Vadász Erzsébet gyöngyfűző, Knauzné Kiss Klára textilműves, Berta Mária bőrműves, szövő, népi gyermekjáték készítő, Kosztics László népi faszobrász, Lőrincz Ottó kovács, valamint Szarka Pál fafaragó, gyermekjáték készítő.

Fehérvári Kultúrkorzó

A hangulatos belvárosban július 3-án, pénteken este 19 órakor a Dr. Jazz Duó koncertjével folytatódik a Fehérvári Kultúrkorzó a Ciszter templom előtti téren. Utána, 20 órától Dávid Roland – Csóka Péter zenél a Városház téren, míg a Bridge duó 21órakor lép majd fel a Hotel Magyar Király előtt felállított színpadon.

JÚLIUS 2.

Táncház délelőtt

Dunaújváros – Július 2-án, csütörtökön 10 órakor folytatódik a Munkásművelődési Központ nyári szabadtéri programsorozata, amelynek keretében ezúttal a Suplicz Mihály vezette táncház várja az érdeklődőket.

Koszorúzás a Görbe utcában

Dunaújváros – Dunaújváros várossá nyilvánításának 64. évfordulója alkalmából Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester a Városalapítók Egyesületével közösen helyezi el az emlékező koszorút. A rendezvény a Görbe utca 2. szám alatt lévő – 2001-ben, az 50. évfordulón kihelyezett – emléktáblánál lesz július 2-án, csütörtökön 10 órakor.

JÚNIUS 29.

Kálnay Adél: Régi képek

Székesfehérvár - Kálnay Adél: Régi képek című könyvét mutatják be június 29-én, 18 órakor a Királykút Emlékházban. A házigazda Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész, író.

Teadélután az Írisszel

Dunaújváros - Június 29-én, jövő héten hétfőn délután ismét egy színvonalas irodalmi rendezvényre várja az érdeklődőket az Írisz Versszínpad. A verses teadélután 17 órakor kezdődik MMK színháztermében. Fellépők: Kisgyörgy Ilka, Mátrai Péter, Dóra Attila, Bolcsó Bálint, Fridrich Dávid, Baráth Bálint, Nagy Ákos.

Vonatfüttyös szendvicsek

Székesfehérvár - Június 29-én 17 órakor érdekes tárlatnak ad otthont a VOKE Művelődési Ház: Kárpáti Zoltán, a MÁV idegenforgalmi Igazgatóság Székesfehérvári Kirendeltségének egykori vezetőjének gyűjteménye az idén 66 éves Fedélzeti Utasellátó múltját és működését mutatja be. A vándorkiállítást Nehéz György, a MÁV-Start Zrt. bevétel-ellenőrzési előadója nyitja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!