Programok

2015.05.25. 14:04

Programok, rendezvények Fejér megyében május 25-től

Fejér megye - Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 25-től. Böngésszen, és válogasson!

feol-duol

 

MÁJUS 31

Hősök Napja

Iváncsa - 16 óra: a Hősök kertjében a két világháborúban küzdő és hősi halált halt katonák tiszteletére ünnepséget rendez az önkormányzat s ez alkalommal egy-egy szál virágot tesznek az idegen földben nyugvó iváncsai katonák emlékére.

Találkozunk vasárnap az alsó Duna-parton!

Dunaújváros  - Számos elfoglaltság közül választhatnak a dunaújvárosi gyermeknapra kilátogatók. Ingyenes légvárak, trambulinok, kalandpark, kézműves sátor várja a gyerekeket május 31-én, vasárnap 8 és 18 óra között alsó Duna-parton. A rendezvényre az Alba Volán buszjáratot indít, amelyen a 14 éven aluli gyermekek ingyenesen utazhatnak, a 14 év felettiek pedig bérlettel vagy menetjegy megvásárlásával. Lefelé 9-21 óra között óránkénti indulással a Béke tér - Szórád Márton út - Római körút - Vasmű út - Sikló - alsó Duna-part útvonalon közlekedik a járat. Visszafele 9:30-22:30 között óránként az alsó Duna-part - Sikló - Vasmű út - Római körút - Szórád Márton út - Béke tér fele megy a busz. A rendezvényre kisvonattal is mehetnek az érdeklődők vasárnap, amely a a Városháza tér - Interspar parkoló - uszoda - Sikló - alsó Duna-part útvonalon közlekedik 10 órától kezdve félóránként.

Négyen Ottóért

Székesfehérvár - Négy csodás hölgy ad dalkoncertet az ALS-szindrómában szenvedő fehérvári fiatalember, Brechler Ottó javára a hónap utolsó estéjén.

Dráfi Zsuzsanna magánénekes gyermeke születése óta most tér vissza a színpadra, Takács Barbara mesterképzős operaénekes, Stirbu Viktória dal-oratórium mester szakos, valamint Kneusel-Herdliczka Klára magánének tanár közösen koncertezik május 31-én 18 órakor a Szent István Művelődési Házban, a jelenleg napjait kerekesszékben töltő harmincas fiatal, Brechler Ottó gyógykezelése javára. Ottóért rendezték május elején a Fuss, hogy léphessünk! versenyt, s most az ingyenes koncert felajánlásaival is a fiú számára tervezett speciális tornaszoba kialakításához járulhat hozzá a közönség.

Az esemény ötlete Viktóriáé, aki több dalestet szervezett már, Ottóval gyerekkoruk óta ismerik egymást, így nem volt kétsége, kinek a javára rendezi a következő, Mindenki egyért, Ottóért című koncertet.

Az emlékezetesnek ígérkező vasárnapi eseményen a műsorban többek között Saint-Saens, Offenbach, Schumann, Schubert műveit hallhatja a közönség, zongorán közreműködik Kovács Éva, azt este házigazdája Szabó Balázs zenetörténész lesz.

Hősök napja szoboravatással, kiállítással

Martonvásár – Méltó ünnepélyességgel emlékeznek meg a városban a tragikus magyar részvételű háborúkról a Hősök napján május 31-én 10 órától az Emlékezés terén. Gucsek István alpolgármester köszönti a megjelenteket, ünnepi beszédet mond Balázs Attila őrnagy, a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár Tata Helyőrség Zenekarának Egressy-díjas karmestere. Megáldják a háborús emlékműveket, megidézik az áldozatokat és hősöket, hagyományőrző katonák és gyermekek műsora teszi teljessé a megemlékezést. A martonvásári eseményen részt vesz Rácz István százados, katolikus tábori lelkész, valamint Mészáros László alezredes, református tábori esperes, s a rabbinátus képviselője. Muzsikál a Martonvásári Fúvószenekar.

Szandi, Bori, Fatima, Pénz és a többiek

Dunaújváros  – Magyarország egyik legismertebb társadalmi célú programja és kampánya az Ezer Lámpás Éjszakája. A civil kezdeményezés ötletgazdája Kárász Róbert, aki korábban így nyilatkozott: – Számomra megdöbbentő volt, hogy Magyarországon évente 10-12 ezer gyerek eltűnését jelentik be és 90-100 gyerek tűnik el nyomtalanul! Ekkor született a fejemben az Ezer Lámpás Éjszakájának gondolata. Vasárnap, az Ezer Lámpás Éjszakáján az Alsó Duna-parton a helyi fellépők után 18 órakor fellép a Halott Pénz, 18:30 Fatima, 19:20 New Lewel Empire, 20:10 Szandi, 20:50 Péterfy Bori&Love Band.

A swing hercege

Székesfehérvár  – Gájer Bálintot – avagy, a swing hercegét –, az egyik tehetségkutató műsoron keresztül ismerhette meg a közönség és az elmúlt években több rangos díjat is elnyert példának okáért a Legjobb férfi énekese különdíjat. A táncbahívó zene mestere május 31-én a megyeszékhely lakosait is felrázza majd. Az zenész az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvény előadója lesz, koncertje 15:15-kor kezdődik az Alba Plaza előtti téren.

Bozsek Márk az Ezer Lámpás Éjszakáján

Székesfehérvár  – A Close2u jelenlegi formációjában 2010 eleje óta szórakoztatja a közönséget, de a zenekar már évek óta működik Bozsek Márk vezetésével. A hangzásvilágot populáris rockzeneként lehet jellemezni, amelyet elektronikus elemek is kiegészítenek. A fiúk szintén az Ezer Lámpás Éjszakájának fellépői, koncertjük 16:35-kor kezdődik a plaza előtti téren.

Kerékpáros nap

K&H mozdulj! Kerékpáros nap, Gárdony, Sport Beach, 10.45.

 

KÉZILABDA

Fehérvár KC – Japán női felkészülési mérkőzés, 18.00, Köfém csarnok

 

MÁJUS 30.

Ágota-nap: zarándokok fohásza

Sárszentágota - A Szent Ágota-kegyhelyet 2013. június elején avatta fel és áldotta meg Spányi Antal megyés püspök. Az emlékhely az országban egyedülállóként nyújt hitet és reményt a mellrákban szenvedő, vagy abból felgyógyult emlőbetegeknek. A kegyhely egész évben látogatható. Siák Gáborné Nóra helytörténeti kutatótól megtudtuk: a harmadik Szent Ágota-napot május 30-án 14 órától rendezik a Templom utcai imahelynél. A szentmisét Bognár Károly katolikus esperes celebrálja, közreműködik a Csillagfürt Nyugdíjasklub énekkara. A szentmisén elhangzanak 16. századi Szent Ágota-mise énekek. Az eseményen beszédet mond Simon Tamás professzor, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, majd Boldog Zdenka Schelingová címmel Göblyös Péter PhD. med. habil egyetemi magántanár tart előadást.

Szórád, 50 éve

Dunaújváros  – Fél évszázada végzett öregdiákokat várnak Pentelén május 30-án, délután.

A ma már csak egykori Szórád Márton Általános Iskolában (Dunapentele több mint száz évet megért iskolájában) 1965-ben végzett diákok ötvenéves találkozóját rendezik meg május végén. Egészen pontosan 2015. máus 30-án, szombaton délután egy órakor kezdődik a találkozó a Magyar úti Pentele Klubházban. Az öregdiákokat batyus összejövetelre várják a szervezők: vagyis mindenki a résztvevők által hozott ételből és italból fogyaszthat. A találkozóra természetesen hivatalosak az évfolyam még élő pedagógusai is!

Violin Gála

Dunaújváros - A Violin Gála május 30-án, szombaton 17 órától kezdődik a a Bartók Kamaraszínházban. 
A rendezvényt megnyitja Puskásné Radnó Ágnes az iskola igazgatója. A műsorban fellépnek iskolánk dunaújvárosi csoportjai: A társastánc csoport, Tóth-Varga Zsuzsanna nívódíjas táncpedagógus és Nagy Noémi vezetésével, a Vasas Néptáncegyüttes óvodás, előkészítő, gyermek, utánpótlás és ifjúsági csoportjai, Suplicz Mihály és Szőke Genovéva művészeti vezetők, továbbá Turóczi Rita és Molnár István Dániel irányításával, a No Control Dance Group hip-hop csoportjai Kálmán Károly irányításával.

Roy és Ádám a Parázson

Dunaújváros  – A gasztrozsonglőrök szombaton 16 órától izzíthatják a parazsat, majd a Drumsters dobos kollektíva pörgeti fel a hangulatot. A 4. sorszámmal ellátott Varázs Húzás kötélhúzó mutatvány után ismét jön a zeneexpressz: délután fél öttől érkezik a Sárga Taxi énekese, majd az Ed Philips and Memphis Patrolt hallgathatja a Parázs Varázs sokadalma. Este héttől jön Roy és Ádám, kilenctől pedig a Neoton Família, zárásként ismét dj. Mini.

Falunap

Lepsény - 10 óra: Falunap és Lyukas fazék fesztivál (főzőverseny) a sportpályán. Kirakódóvásár, helyi termékek, arcfestés, játszóház.. 10.30 óra: Az Enyingi Fúvósok zenés köszöntője. 11 óra: Lepsényi produkciók: Szép Anita és csoportjai, Bársony Natália. 13 óra: Salamon Béla polgármester köszöntője, eredményhirdetés. 14 óra: Lufihajtogató Andi bohóc. 14 óra: Lepsényi produkciók: Vajda Cintia, Felde Orsolya, Bozsoki Viktória, Horváth Flórián, Göcsei Gergő. 15 óra: Pillangóvarázs, tündérmese – a Hórihorgas Hujákolók Gólyalábas Társulat előadása. 16 óra: Mulassunk együtt! – Dankó Szilvia nótaműsora. 17 óra: Czédulás Felícia és Fehér Sándor operettműsora. 18 óra: Slágerek, Juhász Katalin műsora. 19 óra: Tombolasorsolás. 20 óra: Az EVM rockzenekar koncertje. 21 óra: Tűzrege, tűzzsonglőr bemutató. 22 óra: Utcabál, muzsikál a Boldog Band.

Kézműves foglalkozás

Polgárdi - 13 óra: Szöszmötölő kézműves foglalkozás, gyöngyfűzés a városi könyvtárban.

Lovasnap

Sárkeresztúr - 9 óra: Lovasnap, a megyei kettesfogathajtó-bajnokság 4. fordulója, akadályhajtás és vadászhajtás.

A falukemence átadása

Sárkeszi - 16.30 óra: A falukemence ünnepélyes átadása a faluháznál.

Szent Ágota-nap

Sárszentágota - 14 óra: Szent Ágota-nap a katolikus templom kertjében. A szentmisét Bognár Károly esperes celebrálja, közreműködik a Csillagfürt Nyugdíjasklub énekkara Sashalmi Györgyné vezetésével. Sebestyén Zoltán polgármester megnyitóját követően a zarándokhelyet Siák Gáborné, a helyi értéktár bizottság elnöke mutatja be, majd Szent Agáta 20. századi követője: Boldog Zdenka Schelingová címmel Göblyös Péter PhD. med. habil egyetemi magántanár tart előadást. Ezt követően Simon Tamás professzor, a Magyar Rákellenes Liga elnöke mond beszédet.

Házibuli

Groovy-B és DJ Madox zenél szombat este a székesfehérvári AlbaBarban. A szervezők eszméletlen házibuli hangulatot ígérnek az érdeklődőknek.

Gyermek-és falunap

Sárszentmihály - 8 óra: Gyermek-és falunap a sportpályán. Ingyenes programok: vidámpark, ugrálóvár, kézműves sarok, hüllő- és ásványkiállítás. 14 óra: Színpadi produkciók, koncertek: Váradi Eszter Sára és Keller János. 15 óra: Nika. 15.30 óra: Tóth Vera. 16 óra: Pál Dénes. 17 óra: Palcsó Tamás.

FRIZBI

Nagy Frizbi Kihívás, 11.00, Köfém pálya Zombori út.

KERÉKPÁR

Móri Karika Jótékonysági Kerékpáros Túra, 10.15, Mór, Láncos kastély

LABDARÚGÁS

Videoton FC – Nyírség NSC, Női NB II rájátszás, 5. forduló, 15.00, Sóstói stadion

 

MÁJUS 29.

Bemelegítésként

Dunaújváros  – A már megszokott menetrend szerint a péntek esti nagy „bemelegítéssel” indít a háromnapos monstre sorozat. A felvezetést ezúttal sorrendben fél hattól a Kapuzárási Pánik, az LGT Emlékkoncert (19 óra), a Hooligans (21 óra), valamint dj. Mini retro-video discója szolgáltatja. Érdemes időben érkezni alaposan edzést levezényelni a Parázs megpróbáltatásai előtt.

Ez kemény lesz!

Dunaújváros  – „Havi 1-2 koncert amit be szoktunk vállalni. A zenélés nálunk hobbi, nem akarjuk megváltani a világot! Mi szórakoztatni szeretnénk a közönséget, tisztán a zenével. Politika kizárva! A csapat úgy él mint egy nagy család! „For my family, for my friends” ahogy a nagykönyvben meg van írva! is.” – nyilatkozta korábban a Hatvan City Hard Core énekese Orjovics Ferenc. A csapat ma este keménykedik majd a Kaptárban a Magor társaságában és tessék, lássék: ingyen és bérmentve!

Kulináris

Terasznyitó és szezonindító bulit rendez a székesfehérvári bEAT étterem péntek este. A party délután ötórakor kezdődik. A remek zenékért és a jó hangulatért Steve Mush, lemezlovas felel.

Rendezvény

Úrhida - 16 óra: Nyári papírvirág, ami soha nem hervad el – kézműves foglalkozás a közösségi ház könyvtártermében.

Nagy Sportágválasztó

A Nagy Sportágválasztó célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 100 sportág kipróbálására. Mert más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők reményei szerint sokakat vezetnek el a kiválasztott mozgásforma sportegyesületi kapuihoz. Ismét lesznek vizes medencék több sportágnak teret adva (kajak-kenu, sárkányhajó stb.), lesz sípálya, lovarda, mászófal, továbbá az érdeklődők a küzdősportok és a labdajátékok sokaságával is megismerkedhetnek. Lesznek olimpiai és nem olimpiai, szabadidős és versenysportok, nőiesebb és férfiasabb sportok egyaránt, ami biztos, itt mindenki megtalálhatja a korához, erőnlétéhez, testfelépítéséhez leginkább illő sportágat. A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni. Egyik nagy előnye a rendezvénynek, hogy az érdeklődők egy helyszínre összegyűjtve ismerkedhetnek meg a sportágakkal, amelyek. ilyen egyedülállóan nagyszámú felhozatala, kipróbálási lehetősége azoknak is „étvágyat” csinál, akik eddig nem érdeklődtek a sport iránt.

KÉZILABDA

Fehérvár KC jubileumi gála az EHF Kupa győzelem 10 éves évfordulójára

Minitorna 2005-ben született gyerekek részvételével (Fehérvár KC, Dunaújvárosi KA, Ferencváros) 15.30, Köfém csarnok

Cornexi Alcoa HSB Holding 2005 – Fehérvár KC 2015 17.30, Köfém csarnok

KOSÁRLABDA

DKKA – JKC-FKE (NF), Pest Megyei Bajnokság, 18.30, Bory J.Ált.

LABDARÚGÁS

Videoton FC – Kaposvári Rákóczi BFLA, U14, I. osztály, Nyugat, 29. forduló, 17.00, Sóstói stadion

Videoton FC – Kaposvári Rákóczi BFLA, U15, I. osztály, Nyugat, 29. forduló, 17.00, Sóstói stadion

 

MÁJUS 28.

Anya dolgozni megy

Székesfehérvár– A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány Nemekből Igenek Klubjának májusi programja az anyaságról szól május 28-án, 17 órától az Igézőben. Hány helyen és hogyan kell helytállnia egy kisgyermekes édesanyának? Hogyan egyeztethető össze jól a munka és az anyaság manapság? Milyen szerepekben kell megfelelnie? Mikor van ideje saját magára? Milyen egy dolgozó anya a munkáltató szemével? Hogyan tud segíteni a nagyszülő, hogy könnyebb legyen az anyának? Ilyen és hasonló kérdésekre igyekeznek válaszolni az előadók Horváth Ágnes, HR szakértő, dolgozó édesanya és Varga Györgyné Hédi, munkaerőpiaci tanácsadó, gyakorló nagymama.

Kiállítás

Szabadbattyán - 8 óra: A lovasberényi Szín-Kör Kulturális Egyesület képzőművészeti kiállítása június elejéig látogatható munkanapokon, 8 és 17 óra között a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában.

Katolikus Könyvnapok

Székesfehérvár - 10 óra: Hat kiadó részvételével, gazdag könyvkínálattal és érdekes, tartalmas programokkal nyitnak a Katolikus Könyvnapok a Szent István Művelődési Házban.

 

MÁJUS 25.

Egyházmegyei nap, játékokkal

Balinka – Pünkösdhétfőn, május 25-én egyházmegyei napra várják a híveket a Balinka-Tölgyes táborban. A találkozó 9 órától 16 óráig tart. A gyermekjátékok mellett minden korosztálynak színvonalas lelki-szellemi programot kínálnak. A találkozó kiemelt célja Kaszap István személyének és életének középpontba állítása, és az egyházmegyében működő szerzetesrendek bemutatkozása. Délelőtt tíz órakor koncelebrált püspöki szentmiseével kezdődik a nap, majd a kicsiket játszóház, lovaglás, légvár, népi fajátékok és kézműves foglalkozások várják. A fiataloknak, családoknak sport- és sorversenyeket ajánlanak a szervezők. 15.30 órakor közös szentségimádás lesz. a főpásztor vezetésévelA rendezvény ideje alatt egész napos vásárt tartanak az egyházmegye területén működő, csökkent munkaképességűeket foglalkoztató kézműves műhelyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!