Programok

2016.05.08. 16:43

Programok, rendezvények Fejér megyében május 9-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 9-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

MÁJUS 15.

Pünkösdi néptánctalálkozó

Alap, 12 órától: A Mezőföld Népi Együttes 15., jubileumi pünkösdi néptánctalálkozója. Az ünnepi menet a Ruskovics kocsmától indul a művelődési házba. Színpadi gálaműsor, majd vacsora és táncház.

Pünkösdi királyválasztás és főzőverseny

Mezőszentgyörgy, 10 óra: Pünkösdi királyválasztás és főzőverseny a művelődési háznál. Megnyitó, a Mezőszentgyörgyi Ifjúsági Táncegyüttes műsora. Egész nap: Borkóstolás, légvár, csillámtetkó, vattacukor, fagyi, büfé. 11.00: A királyválasztás próbáinak kezdete. 12.00: Gyermekprogramok, kincskereső akadályverseny. 13.00: Tűzoltó, rendőrségi és polgárőr bemutató. Kézműves játszóház. 14.00: Rendőrségi kutyabemutató. 14.30: Eredményhirdetés, királyi koronázás. 15.00: A Mézengúzok gyermekzenekar interaktív koncertje. 16.00: A Kid rock and roll együttes akrobatikus táncműsora. 16.30: Sós Fecó és Hencsy mulatós műsora. 17.30: A Felicita Táncklub bemutatója, standard és latin-amerikai táncok. 18.00: Tombolasorsolás. 20.00: Utcabál a Boldog Band-del hajnali 3-ig.

Pünkösdi kavalkád

Kisláng - 9 órától: Pünkösdi kavalkád a művelődési ház udvarán. Egész nap: Bicikli, hinta, légvár, öko-játszóház, főzőverseny, kalácssütő verseny, arcfestés, kézműves vásár, véradás, lufi hajtogató bohóc, állatsimogató. 10.00: Aszfaltrajzverseny, kézműves foglalkozások. 11.00: Mazsorett bemutató. 12.00: Az Abai Fúvószenekar játszik. 13.00: Faluebéd. Horváth Elemér és zenekara játszik. 13.45: Zumba. 14.00: Az EVM zenekar rock koncertje. 15.30: Sztárvendég: Csepregi Éva. 16.30: Tombolasorsolás, eredményhirdetés, díjátadás. 17.00: Zsigmond Lala, a mátyásdombi Princess tánccsoport és a Diva Dance műsora. 18.30: Sztárvendég: Kis Grófo. 19.30: A Mona hastánccsoport és a kislángi Happy Girls mazsorett csoport fellépése. 21 órától: Bál, a talpalávalót Dudar Feri és zenekara húzza. 22.00: Tűzijáték.

Halfogó verseny

Polgárdi - 7 órától: A Polgárdi Horgász Egyesület halfogó versenye négy – gyermek, ifjúsági, felnőtt női és felnőtt férfi – kategóriában a horgásztónál. 8.30: A verseny kezdete. 12.30: A verseny vége. Mérlegelés, ebéd és eredményhirdetés.

Retró délután

Sárosd - 12 óra: Retró délután a Bagolyvárnál, gyülekező. 13.00 és 16.00: Retró autók, buszok és motorok felvonulása. 13.30: A B-Cool Dance Team műsora. 14.00: Gyermek retró autóhúzó verseny. 15.00: Felnőtt amatőr retró buszhúzó verseny (Ikarus 31-es). A „hangosból" a hatvanas évek zenéi szólnak, bemutatkozik a Perkátai Régiséggyűjtő Egylet és a Sárosdi Kézműves Egyesület. Buszhúzás foggal, és utasokkal együtt!

MÁJUS 14.

Baráti fogathajtó verseny

Kisláng - 9 órától: Baráti fogathajtó verseny a réten. Veterán járművek találkozója. Labdarúgó-mérkőzések. Oláh Zoltán kispályás futball-emléktorna.

Táci Pálinkaverseny

Tác, délelőttől: 6. Táci Pálinkaverseny, gyümölcs-, szőlő- és törkölypálinkák versenye. 16.00: Eredményhirdetés a horgász tavi pavilonnál.

MÁJUS 13.

Mayer Erzsébet kiállítása

Polgárdi - 8 óra: Mayer Erzsébet, Kölcsey-díjas festőművész kiállítása június elejéig látható a régi tűzoltószertárban.

Zarándoklat

Alsószentiván - 9 óra: Zarándoklat a Fatimai Szűz első magyarországi kegyhelyén, a katolikus templomnál. Körmenet, a szentmisén Udvardy György, a Pécsi Egyházmegye főpásztora prédikál.

MÁJUS 12.

Szállás napok pünkösd előtt

Előszállás – A hagyományőrző Szállás napok idei eseménysorozatát május 12-13-14- én rendezik meg a községben. Fellép a település minden művészeti csoportja, korosztályra való tekintet nélkül. lesz Szeretem Előszállást! című faluismereti vetélkedő: a téma ezúttal a 60 éves iskola. Vásárt is rendeznek a falu központjában, és sztárvendégeket hívtak a rendezvényre, amely utcabállal zárul.

Pünkösdi falunapok

Kisláng - 17 óra: Pünkösdi falunapok. Ünnepi műsor a művelődési házban. Közreműködnek az óvoda zenei csoportja, az általános iskola néptáncosai és színjátszói, a nyugdíjas egyesület tagjai. Kiállítás-megnyitó, az alkotók díjazása.

Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak kiállítása

Szabadbattyán - 8 óra: A székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak kiállítása június elejéig látogatható a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában.

Mozgó Mozi

Sárbogárd - 14 óra: Mozgó Mozi a művelődési központban, Nyakas kakas (3D). 16.00: A vadász és a jégkirálynő (3D). 18.15: A főnök. 20.00: Beépített tudat.

Rájátszás a művelődési házban

Szabadbattyán - 19 óra: Rájátszás a művelődési házban. Költészet popritmusban, zenés kalandozás. Vendég: Grecsó Krisztián, József Attila-díjas író és Kollár-Klemencz László, a Kistehén zenekar frontembere. Gitármuzsika, ének, vers és novella.

MÁJUS 11.

Gyermekbábos fesztivál

Székesfehérvár – A Gyermekbábosok 23. Országos Fesztiváljának Fejér megyei elődöntőjét május 11-én, szerdán 14.30 órakor rendezik a Művészetek Házában. A szervezők 6-14 éves korú gyerekek részvételével működő bábcsoportok jelentkezését várták.

MÁJUS 10.

Véradás lesz Kulcson

Kulcs – A legközelebbi alkalommal május 10-én, kedden adhatnak vért az önkéntes életmentők, mégpedig Kulcson, a Kossuth utca 65. szám alatt, a Faluházban. Ezúttal se felejtsék otthon társadalombiztosítási kártyájukat, valamint egy fényképes igazolványukat!

Bódy Gábor Filmklub

Dunaújváros – Május 10-én, kedden tizenhét órától az Aglaja című magyar film várja a Bódy Gábor Filmklub közönségét a Munkásművelődési Központ színháztermében. A belépés díjmentes.

MÁJUS 9.

Loop Doctors, Chris Hunter

Székesfehérvár– A Loop Doctors – Romhányi Áron (billentyű), Szendőfi Péter (dobok) – ad koncertet ma 20 órakor A Szabadművelődés Házában. A vendégzenész Chris Hunter (szaxofon), az Egyesült Államokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!