Programok

2015.11.14. 12:45

Programok, rendezvények Fejér megyében november 16-tól

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 16-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

DECEMBER 9.

Indul az irodalmi szalon

Mór - Új sorozatot indít a Radó Antal könyvtár december 9-én: az Egy este Pilinszkyvel c. programban megzenésített versek hangzanak el.

NOVEMBER 29.

A jó ügyért futnak a Várkörúton

Első alkalommal rendezik meg az Adventi Jótékonysági Futást november 29-én, vasárnap - jelentette be Cser-Palkovics András polgármester és Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő.

A Gyermekvédelmi Központot és a fehérvári olimpikonokat támogatják majd azok a résztvevők, akik az első Adventi Jótékonysági Futás egy vagy öt kilométeres távját lefutják november 29-én, vasárnap a Várkörúton. Mindezt Cser-Palkovics András polgármester és Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes mondta el egy sajtótájékoztatón.

- A jótékonysági futás igazi közösséget épít, ahol az emberek megtanulhatják, mennyire fontos és jó dolog adni. A teljesítendő táv, valamint a támogatási összeg is jelképes, bárki teljesítheti a november 29-i futást. Nem lesz időmérés, a részvétel a fontos, aki szeretné, le is sétálhatja a távot - mondta Miklósa Erika, az esemény ötletgazdája.

Cser-Palkovics András szerint a Várkörút méltó környezet lesz ahhoz, hogy egy ilyen eseménynek a helyszíne legyen.

A futás erősen kapcsolódik egy másik programhoz, a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyhez, amit január 9-én szombaton rendeznek meg.

NOVEMBER 21.

Múltidéző a nádori faluban

Alcsútdoboz - A helytörténeti kör 25 éves fennállására emlékeznek november 21-én délután három órától a sportcsarnokban, ahol egy kiadványt is bemutatnak. Az eseményen visszatekintést ad az egyik alapító, a falu históriájának legalaposabb ismerője, Komáromi János,ünnepi műsort ad a helyi Cifrázó Néptánccsoport. Közreműködik a múltidézésben Szili Árpádné Marczinkó Julianna elnök és Gulyás Györgyné Marczinkó Katalin.

Ismét lesz dalosnap

Gánt - A valaha a községben működő dalárdák emlékére immár a második dalostalálkozóra hívják az érdeklődőket november 21-ére Gántra. A 16 órakor a művelődési házban kezdődő találkozón hat német nemzetiségi dalárda ad műsort.

NOVEMBER 20.

Jótékonysági bál

Nagyvenyim – Nagyszabású jótékonysági bálra készülnek a nagyvenyimiek új közösségi terük a Könyvtár – Közösségi Házukért. Az önkormányzat vezetői szeretettel várják a segíteni szándékozókat a jövő héten pénteken, november 20-án a Kossuth iskola tornatermében 19 órakor kezdődő rendezvényre. A hivatalos köszöntők után Csepregi Éva (Neoton) szórakoztatja a közönséget. A bál védnöke: dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő. Érdeklődni a művelődési házban lehet.

Rendezvény

Úrhida, 16 óra: Adventi kézműves foglalkozás, ajtódísz készítése a közösségi ház könyvtártermében.

Gyertyafényes koncert

Fehérvárcsurgó – A Károlyi-kastélyban november 20-án, pénteken 18 órakor Szent Erzsébet-napi gyertyafényes hangversenyre várják a közönséget. Fellépnek Musiciens Libres együttes tagjai. A zenekar 2013-ban alakult szabadúszó művészekből, akik hasonlóan gondolkodnak. Szeretik a különféle zenei műfajokat, élvezik, ha változatos formációkban muzsikálnak, és hagyományos repertoár mellett szívesen vállalják új szerzemények bemutatását is. A koncerten az együttes két Junior Príma-díjas tagja, Környei Miklós gitárművész és Bán Máté fuvolaművész lép fel. A műsorban Bach, Kodály, Villa-Lobos, Piazolla, Tedesco művei szerepelnek.

NOVEMBER 19.

Biogazda leszek! – szakmai napot rendez a népfőiskola

Kishantos - Biogazda leszek! címmel a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Mezőföld Népfőiskola szakmai napot tart november 19-én, csütörtökön 10 órától Kishantoson. A szakmai napon a következő témák kerülnek terítékre: biogazdálkodás szántóföldön, növekvő kereslet és növekvő támogatások, egészséges környezet és egészséges élelmiszer.

Kiállítás

Szabadbattyán, 8 óra: Az iskolagaléria 22. évadának harmadik művésztárlata, Hámoriné Fürge Judit festő képzőművészeti kiállítása november végéig látogatható a Batthyány Lajos Általános Iskola emeleti aulájában.

Hathatós módszerekkel segítenek

Székesfehérvár – A lelki egészségről lesz szó azon a rendezvényen, melyet az Igézőben tartanak csütörtökön. November 19-én, csütörtökön 16 órakor kezdődik az „Ez 6 – Hathatós módszerek a lelki egészség jegyében” című program megnyitója az Igézőben az Egyensúlyunkért Alapítvány és a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány közös szervezésében. Lesznek együttműködést elősegítő interaktív játékok, információs sarok az alapítványok működéséről, pszicho-traumatológiai előadás, de szó lesz arról is, miként hat például egy kutya a lelki egészségre. A megnyitó 16 órakor kezdődik, Lőrintz Zsuzsanna, az Egyensúlyunkért Alapítvány kuratóriumi elnöke mond beszédet.

NOVEMBER 18.

A Hanuka lángjai és titkai: folytatódik a szabadegyetem

Székesfehérvár - A Fejér Megyei Művelődési Központban a november 18-án, szerdán 18 órakor folytatódik az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem és a Székesfehérvári Zsidó Hitközség közös, ingyenes szabadegyetemi sorozata. Darvas István rabbi tart előadást A Hanuka lángjai és titkai címmel.

NOVEMBER 17.

Az igazgatónő lesz a vendég

Iszkaszentgyörgy – Az Öt órai tea elnevezésű sorozat következő vendége a kastélyiskola igazgatónője lesz. Korábban a falu polgármesterével, Gáll Attilával találkozhattak kötetlen beszélgetés – öt órai tea – keretében az érdeklődők az iszkaszentgyörgyi közösségi intézményben, az ikszt-ben. November 17-én, 17 órakor pedig Szonn Ibolya Mária, a kastélyiskola igazgatója lesz a vendég – tudtuk meg Kadlecsik Gabriellától, az ikszt vezetőjétől.

Aradszky László lesz a Viktória központ vendége

Székesfehérvár - November 17-én, kedden 17 órakor folytatódik a Viktória Rehabilitációs Központ ingyenes előadás-sorozata. Ezúttal Aradszky László lesz a vendég.

NOVEMBER 16.

Hargitai Lajos új könyve: Téglák a falban

Sárbogárd - Hargitai Lajos Téglák a falban (Mindenki szem a láncban) című könyvét november 16-án, hétfőn 17 órakor mutatják be a városháza dísztermében. A könyvet a szerző hajdani egyetemi évfolyamtársa, népművelő kollégája, Péterfi Ferenc közösségfejlesztő ismerteti. A könyvbemutatóval a Bogárd és Vidéke Lapkiadó alapításának 25 éves évfordulójára emlékeznek.

VÉRADÁS

A Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete hétfőn 15.00-17.30 óra között Fehérvárcsurgón a Művelődési Házban (Petőfi Sándor utca 14.), holnap, kedden13.00-17.30 óra között Enyingen a Batthyány Fülöp Gimnáziumban (Petőfi Sándor utca 12.), illetve 13.00-16.00 óra között Dunaújvárosban a Kereskedelmi Iskolában (Kossuth L. u. 10/a.) szervez véradást. A véradáshoz személyi igazolvány szükséges, az önkéntesek ezt minden alkalommal hozzák magukkal!

 

KIÁLLÍTÁSOK

Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Kelemen Marián Éva: Füves képek című kiállítása látható a hónap végéig.

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.

Dunaföldvári vár: A kiállítások a téli időszakban nem látogathatóak.

E-műteremgaléria (Kultúr köz 3.): Kettő kiállítás látható december 15-ig, az egyik Melankólia címmel (festmények és szobrok), a másik Tíz képzőművész képei címmel.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: Királyi ajándékok Josip Broz Tito, volt jugoszláv államfő koronás főktől kapott ajándékaiból látható kiállítás november 30-ig.

József Attila Könyvtár: „Így látjuk mi” címmel Holczer Tibor, Lukács János és Németh Zsolt képeiből összeállított kiállítás látható november 30-ig.

Kortárs Művészeti Intézet: Szinyova Gergő és Nemes Márton közös kiállítása Everyone has right címmel november 19-ig látható.

Klub Holtel különtermében Skicc Művészeti Egyesület nyári alkotótáborában készült munkáiból látható kiállítás.

Szivacs Galéria: Nyolc fotós kiállítása látható a Panoráma Fotó Egyesület tagjaitól a Széchenyi gimnázium aulájában. Megtekinthető a nyitva tartási időben.

ESEMÉNYEK

Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén)..

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás felnőttkönyvtár: 10.00-18.30 óráig, a gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig várja az olvasni szerető látogathatókat.

Béke fiókkönyvtár: 13.00-18.00 óráig látogatható.

Polgárdi: Csillogó szemek karácsonyra

Polgárdi – Csillogó szemek címmel jótékonysági akciót hirdetett az önkormányzat az óvodás és alsó tagozatos iskolás gyermekek javára. Az elmúlt években mintegy harminc család és háromszázötven gyermek karácsonyát sikerült szebbé varázsolni a Csillogó szemek elnevezésű jótékonysági akcióval. Az idén immár ötödik alkalommal kéri az önkormányzat a vállalkozásokat és a magánszemélyeket, hogy felajánlásaikkal (ajándék, fenyőfa, pénzbeli adomány) támogassák a kezdeményezést. Szívesen fogadják a családokban már felnőtté vált fiatalok jó állapotban lévő játékait is. A pénzbeli támogatásokat a Polgárdiért Közalapítvány 11736099-20001333-00000000 számú bankszámlaszámára várják. A gyűjtési akció december 11-éig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!