Programok

2014.11.23. 15:47

Programok, rendezvények Fejér megyében november 24-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 24-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

DECEMBER 6.

A Hattyúk tava – A balett legnagyobb klasszikusa

Dunaújváros – 2014-ban egy nem mindennapi előadássorozat egyik állomása lesz a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. Jön a Hattyúk tava – A balett történelem legnagyobb klasszikusa. A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkciókkal örvendeztetik meg a közönséget. A méltán híres társulat Magyarországra látogat és a Balett történelem legnagyobb klasszikusában a Hattyúk Tavában láthatjuk kiteljesedni a felülmúlhatatlan táncművészek tánctudását. A táncművészek szakmai tudását mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják a csapatot, akik csak egy hosszas előválogatás után lehettek tagjai ennek a neves együttesnek. 2013-ban Nikita Szuhorukov a legnagyobb elismerésű balett verseny harmadik helyezettjeként végzett, így most a társulat fiú szólistája a világ harmadik legjobb táncművészeként van nyilvántartva. Jövőre már nem is láthatjuk őt Európában, hiszen az előzetes hírek szerint három igen komoly Egyesült Államokbeli színház is megkereste és ismervén az ottani fizetéseket valószínűleg már igent is mondott valamelyik színháznak. Biztosak lehetünk abban, hogy nem mindennapi, hagyományőrző, eredeti klasszikus balettelőadás részesei lehetünk, ahol a legjobban képzett táncművészek kalauzolnak el minket a Hattyúk tava varázslatos birodalmába. Az előadás 2014. december 6.-án lesz látható Dunaújvárosban mindössze két alkalommal. Jegyek a helyszínen, a Dunaújvárosi Hírlap ügyfélszolgálati irodájában és a jegy.hu oldalon.

 

DECEMBER 1.

Hella ívelő csillaga

Székesfehérvár - Egyszer volt, hol nem volt egy halk szavú, kedves könyvtároslány, aki kikapcsolódásként elkezdett a kisfiának papírból hajtogatni... A sok évvel ezelőtt megkezdett, tündérszerű mesét mára művészi valóságra váltotta Horváth Hella, a Budai úti könyvtár munkatársa, akinek már számos önálló kiállítása volt országszerte. Most a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan december 1-től 13-ig látható Karácsonyi csillagok című kiállítása a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai úti Tagkönyvtárban. a megnyitót hétfőn 17 órakor tartják, a művésztKalincsákné Molnár Zsuzsa méltatja. A megnyitó után valamennyi érdeklődőt egy közös hajtogatásra a helyszínen, akár már a fenyőfára is elkészíthetnek néhány mutatós, egyéni origami-papírcsillagot...

 

NOVEMBER 30.

Betlehemavató vasárnap

Rácalmás – A korábbi évek hagyományai szerint Rácalmás Manóvár Óvodájának és Bölcsődéjének pedagógusai készítik el a település betlehemét. Az avató advent első vasárnapján november 30-án 16.30 órakor lesz a Millenniumi tó partján. Mindenkit szeretettel várnak, hogy megálljanak egy pillanatra, közös énekkel, verssel köszöntsék az ünnepi időszakot.

Az első adventi gyertya

Tordas – A hét végén, vasárnap megkezdődik az adventi időszak. A településen november 30-án 16 órakor a katolikus gyülekezet, az óvodások és a Kása Béla-Kiss Krisztián duó műsorával veszi kezdetét az adventi ünnepvárás a művelődési ház előtt, ahová mindenkit várnak a faluból.

Adventi koncert

Nádasdladány – 16 óra: A pasaréti református gyülekezet Palló Imre énekkarának adventi koncertje a református templomban, karnagy Cseri Zsófia. A koncertet szeretetvendégség követi.

Kovács Kati koncert

Szabadbattyán – 16 óra: Úgy szeretném meghálálni! címmel Kovács Kati Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekesnő adventi koncertet ad a református templomban (Falubattyán). A belépés díjtalan, a templom fenntartására adományokat elfogadnak.

 

NOVEMBER 29.

Táncos randevú

Sárbogárd - Tánckavalkád címmel november 29-én, szombaton 18 órától immár ötödik alkalommal rendeznek látványos táncestet a művelődési központban. A táncos randevún fellép az Írisz Oriental, a Belly Kids, a Ten Dance, a Kiscsillag hip-hop tánciskola, a Black Horse Country Club, a Helga Zumba és a Főnix Rock and Roll.

Betlehemi szép csillag: tárlat

Székesfehérvár – A Szent István Művelődési Házban november 29-én 14.30 órakor nyílik meg az a tárlat, amely az idei betlehemi pályázatra beérkezett munkákból nyújt válogatást. Köszöntőt mond Spányi Antal megyéspüspök, a kiállítást megnyitja Barcza Szabolcs okleveles faszobrász.

Szűrőnap férfiaknak: prosztatavizsgálatokkal

Székesfehérvár – November 29-én, szombaton 8 és 13 óra között szűrővizsgálatot szervez a Család- és Nővédelmi Központ 50 év feletti férfiak számára. A 40 év körüli férfiak jelentkezését is várják, akiknek családjában volt már prosztata daganat, megbetegedés. A 06-70-380-9512-es számon vesznek fel előjegyzést a vizsgálatokra a héten 8 és 16 óra között. Lesz vércukorszint-, vérnyomás- és koleszterin mérés is.

Advent

Sárkeszi – 16 óra: A református gyülekezet zenés adventi délutánja, szeretetvendégséggel és vásárral a faluházban.

Kishantos tovább él!

Kishantos –11 óra: Kishantos tovább él! A fűszerek és gyógynövények termesztése a biokertben – a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Mezőföld Népfőiskolai Társaság szakmai napja a kishantosi kastélynál. Lechner Judit kertészmérnök, biotermelő előadásai és bemutatói: A veteményeskert gyógynövényei; A kolostorkertek gyógynövény-hagyatéka; Biokertek a magyar tájban.

Hangverseny

Nádasdladány – 17 óra: Jótékonysági hangverseny egy gyermekét egyedül nevelő édesanya műtétjének támogatására a Nádasdy-kastélyban. Fellép: Vasvári Tamás, Kovács Éva Mária és Révész Máté (zongora), Kárpáti Attila (ének), Lits Zsuzsanna (fuvola).

Varrókör

Polgárdi – 13 óra: Varrókör felnőtteknek a régi fonók mintájára – beszélgetéssel, meséléssel, alkotással – a városi könyvtárban.

Tánckavalkád

Sárbogárd – 18 óra: Tánckavalkád a művelődési központban. A táncos randevún fellép az Írisz Oriental, a Belly Kids, a Ten Dance, a Kiscsillag hip-hop tánciskola, a Black Horse Country Club, a Helga Zumba és a Főnix Rock and Roll.

 

NOVEMBER 28.

Vörösmartyt szavalhatnak

Székesfehérvár – A 19. század nagy költőjének nevét viselő fehérvári szakképző intézmény ismét megrendezi a Vörösmarty Mihály Megyei Szavalóversenyt. A Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola munkaközössége kiírta az iskola névadójának tiszteletére hagyományos megyei szavalóversenyét. Az eddigi években is jelentős aktív részvétel és a felkészítő tanárok igényessége jellemezte az eseményt, melynek az idén az alábbi gondolatot választották mottóul: „Az ember feljő, lelke fényfolyam/A nagy mindenség benne tükröződik." A versenyt november 28-án 10 órától rendezik az annak otthont adó iskolában, az eseményen előzetes nevezéssel és egy szabadon választott Vörösmarty-verssel indulhatnak a diákok. Nevezni november 25-ig lehet levélben, faxon, vagy e-mailben ([email protected]) Hegedűs Szilvia szervezőnél, a jelentkező adataival.

Vérszipoly: ki harap a végén?

Székesfehérvár – Philipp István– Bárány Ferenc Vérszipoly című musicaljét láthatják a nézők november 28-án, pénteken 19 órakor a Köfém Művelődési Ház színháztermében.

Nádasdy-napja

Nádasdladány – 9 óra: Az általános iskola Nádasdy-napja tanulmányi versenyekkel az iskolában és a Nádasdy-kastélyban, a Nádasd nevű települések diákjainak részvételével. 17 óra: Kulturális bemutató a tornateremben.

Guzsalyas

Polgárdi – 15 óra: Guzsalyas, népi kézműves foglalkozás, gyöngyfűzés a városi könyvtárban.

Idősek napja

Szabadbattyán – 16 óra: Idősek napja a művelődési házban. A nyugdíjasklub műsorát vacsora követi, a jókedvet zenész hangolja.

 

NOVEMBER 27.

Karácsonyi kiállítás

Székesfehérvár – Az utcákon lopakodik a karácsony... címmel hirdetett gyermekrajz-pályázatot a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény. a pályázat lezárult, múlt péntekig várták az óvodások alkotásait. a beérkezett művekből kiállítást rendeznek a Diák-Deák Galériában, a képtár emeleti kiállító helyén. A tárlatot november 27-én, csütörtökön, 17 órakor Rosta Helga, a Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület tagja nyitja meg. A gyermekrajzok január 15-ig láthatók. A pályázatra érkezett művek közönségszavazása a képtár facebook oldalán november 27-én indul és december 5-ig tart. A részleteket november 27-én, a megnyitó után teszik közzé. (A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola tanítványainak tárlata november 25-ig tekinthető meg a Diák-Deák Galériában.)

Fegyvermakett kiállítás

Sárbogárd – 10 óra: A sárszentágotai fegyvermakett-készítő, Sashalmi György munkáiból összeállított kiállítás december közepéig látogatható a Madarász József Városi Könyvtárban.

Csontfaragó kiállítása

Szabadbattyán – 10 óra: Pongrácz Gyula, jenői csontfaragó kiállítása december elejéig látható a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában.

 

NOVEMBER 25.

Ismét megünneplik a Katalinokat Fehérváron

Székesfehérvár – A hagyományokhoz hűen újra megrendezik a Katalin-napi ünnepségsorozatot Székesfehérváron. A szervezők remélik, hogy ismét sokan eljönnek a programokra, melyek november 25-én, kedden 17 órakor Kati néni szobránál kezdődnek, a Szent Sebestyén templomnál folytatódnak, majd este batyubálon mulatozhatnak a vendégek a Felsővárosi Közösségi Házban. Székesfehérvár önkormányzata és a szervezők szeretettel várják a Katalinokat és minden érdeklődőt a programra.

DH-PROGRAMAJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.

Dunaújvárosi Főiskola: „A” épület Átrium: 1. DF-Art Műhely kamarakiállítás. 2. Tudományos szobrok és festmények – Móder Rezső Munkácsy-díjas szobrászművész-festőművész alkotásai. 3. Nemzetközi Művésztelep alkotásai – Pats József vezetésével. A kiállítások november 30-ig láthatók.

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházának Kamara Galériájában látható a SKICC Művészeti Egyesület kiállítása „Leila emlékére” címmel A kiállítás megtekinthető december 11-ig, hétköznap 8-tól 16 óráig.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: A kiállítások megtekinthetőek a múzeum nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16 óráig.

Kortárs Művészeti Intézet: A dunaújvárosi képző- és iparművészek kiállítása Dunaújvárosi szlalom. A kiállítás megtekinthető 2014. december 19-ig, vasárnapok kivételével naponta 10-től 18 óráig. A belépés díjtalan.

Lórántffy iskola: A galériában Kínai kapcsolatok címmel kiállítás látható.

Rudas Szakközépiskola: Az iskola aulájában a diákok nyári alkotótáborában készült képeket láthatják a látogatók.

Sándor Frigyes Zeneiskola folyosó galéria: „Így látjuk Mi!” alkotó közösség kiállítása Szerethető Dunaújváros címmel látható egy hónapon keresztül.

Széchenyi István Gimnázium, Szivacs Galéria: A Rudas Grafika és az Arany János Általános Iskola rajz tagozatos tanulóinak a Képespusztán eltöltött, nyári táborban készült alkotásainak kiállítása látható.

ESEMÉNYEK

Munkásművelődési Központ: Duna-Folt-Műhely Foltvarró Klub 16-19 óráig a 203-as teremben. A Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Bizottságának félfogadása 13-17 óráig a fszt. 011-es teremben. Dunaújvárosi Epilepsziások Egyesülete 15-18 óráig a 106-os teremben.

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: a felnőttkönyvtár 10.00-18.30 óráig. A gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig látogatható.

NOVEMBER 24.

Vekerdy a kisgyerekkorról

Székesfehérvár   – November 24-én, azaz jövőhét hétfőn Vekerdy Tamás pszichológus tart előadást 17.30-tól a Művészetek Házában. Témája ez alkalommal a kisgyermekkor, azaz a 0 és 7 éves kor közötti gyermekek fejlődése, nevelése. Az eseményt a fehérvári Waldorf kezdeményezés szervezi.

Nyitott nap a Hildben

Dunaújváros – November 24-én (hétfő) és 26-án (szerda) 15 órától nyitott napot tartanak a Hild József Szakközépiskolában, ahova a nyolcadikosokat és szüleiket várják programokkal. Először tájékoztatót hallhatnak az érdeklődök a különböző képzésekről, majd szakmai bemutatók lesznek, illetve bepillantást nyerhetnek a különböző szakkörök tevékenységébe, megtekinthetik az iskola tanműhelyét is.

A városi mozik mai műsora

Székesfehérvár, Cinema City: Amnézia: 16.15, 20.30. Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész: 14.40, 17.20, 20.00. Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész. angol nyelven, feliratozva: 13.40, 16.20, 19.00. Az ismeretlen Drakula: 15.45, 20.15. Csillagok között: 13.00, 15.10, 16.10, 18.30, 19.30. Csingiling és a Kalóztündér 3D: 13.15. Delfines kaland 2: 13.00. Doboztrollok 3D: 15.00. Éjjeli féreg: 13.15, 17.45. Fák jú Tanár úr!: 15.00. Harag: 19.50. Holtodiglan: 17.00. Jessabelle (angol nyelvű, feliratos film): 14.00, 16.00, 18.00, 20.00. John Wick: 14.30, 16.30, 18.30, 20.30. Káprázatos Holdvilág (angol nyelvű, feliratos film): 14.15, 18.15. Sírok között: 17.30, 19.50. Villám és a varázsló: 13.15.

Székesfehérvár, Barátság mozi: ma nincs vetítés.

Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum: Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész: 14.00, 18.00, 20.15. John Wick: 16.15. Fák jú Tanár úr!: 19.00.

DH-PROGRAMAJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.

Dunaújvárosi Főiskola: „A” épület Átrium: 1. DF-Art Műhely kamarakiállítás. 2. Tudományos szobrok és festmények – Móder Rezső Munkácsy-díjas szobrászművész-festőművész alkotásai. 3. Nemzetközi Művésztelep alkotásai – Pats József vezetésével. A kiállítások november 30-ig láthatók.

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházának Kamara Galériájában látható a SKICC Művészeti Egyesület kiállítása „Leila emlékére” címmel A kiállítás megtekinthető december 11-ig, hétköznap 8-tól 16 óráig.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: Vachter János fotográfus „Lefelé a Dunán” című kiállítása november 23-ig látható. A kiállítások megtekinthetőek a múzeum nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16 óráig.

Kortárs Művészeti Intézet: A dunaújvárosi képző- és iparművészek kiállítása Dunaújvárosi szlalom. A kiállítás megtekinthető 2014. december 19-ig, vasárnapok kivételével naponta 10-től 18 óráig. A belépés díjtalan.

Lórántffy iskola: A galériában Kínai kapcsolatok címmel kiállítás látható.

Rudas Szakközépiskola: Az iskola aulájában a diákok nyári alkotótáborában készült képeket láthatják a látogatók.

Sándor Frigyes Zeneiskola folyosó galéria: „Így látjuk Mi!” alkotó közösség kiállítása Szerethető Dunaújváros címmel látható egy hónapon keresztül.

Széchenyi István Gimnázium, Szivacs Galéria: A Rudas Grafika és az Arany János Általános Iskola rajz tagozatos tanulóinak a Képespusztán eltöltött, nyári táborban készült alkotásainak kiállítása látható.

ESEMÉNYEK

Bartók Kamaraszínház: 19.00 óra stúdióterem: Orpheusz nyomában - Radnóti est

Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén).

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: a felnőttkönyvtár 10.00-18.30 óráig. A gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: 13.00-18.00 óráig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!