Programok

2015.11.29. 11:58

Programok, rendezvények Fejér megyében november 30-tól

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 30-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

DECEMBER 1.

Kim Corbisier emléktárlata

Dunaújváros – Kim Corbisier (1985-2012) képzőművész emlékkiállítását rendezik meg a Bartók Aula Galériában. A tárlatot december 1-én, 18 órakor Rohonczi István ROHO képzőművész nyitja meg.

DECEMBER 3.

Nincsenek akadályok

Sárbogárd, 10 óra: A Betlehemi csillagunk című kézműves kiállítás karácsonyig lesz látható a városi művelődési központban.

Szabadbattyán, 13 óra: Látvány, illat, íz – kiállítás a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában. A Tánczosné Borostyán Andrea és Borostyán Imréné mézes munkáiból rendezett tárlaton Polyák István polgármester mond beszédet.

DECEMBER 4.

Úrhida – 17 óra: A Tündérkert óvoda adventi műsora a Nagyboldogasszony-templomban.

Mikulás a főtéren

Dunaújváros  – E héten péntektől vasárnapig a Városháza téren felállított házikójában várja a gyermekeket és a családokat a városunkba érkező Nagyszakállú. A Mikuláskuckó mellett a szintén ingyenes látogatható Mesebuszban pedig a játéké lesz a főszerep! Mindenkit vár tehát a Mikulás december 4-én, azaz a mai napon 12 és 19 óra között, december 5-én, szombaton 10 és 19 óra között, valamint december 6-án, vasárnap 10 és 17 óra között a Városháza téren.

DECEMBER 5.

Mikulás-napi táncház

Székesfehérvár – Mikulás napi táncházat rendeznek december 5- én, szombaton a Malom utcai Táncházban. Muzsikál a Galiba zenekar. A „Mikulásváró” gyermekjátszó 17 órakor kezdődik, Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével, közben megérkezik a Mikulás is. A táncházi mulatság 19 órakor indul, Molnár Gábor vezetésével.

Úrhida – 14 óra: Mikulásház a közösségi házban. Találkozás a Mikulással, játékos vetélkedők, versmondó verseny, csillámtetoválás, karácsonyi mesehallgatás, kézműves sarok.

Sárbogárd, 9 óra: Ünnepi műsor és vendéglátás a fogyatékkal élők világnapja alkalmából a József Attila Művelődési Központban.

Sárbogárd, 16 óra: A Szent Piroska Egyesület a Fogyatékkal Élők Megsegítéséért jótékonysági hangversenyre várja az érdeklődőket a sárszentmiklósi katolikus templomba. Az est bevételét az egyesület céljai megvalósításához rendelkezésükre bocsátott sárszentmiklósi plébánia-épület fűtésének javítására fordítják.

DECEMBER 6.

Polgárdi, 17 óra: Közös gyertyagyújtás. A Juventas egyesület és az Eszterlánc óvoda ünnepi műsora a művelődési házban. A Mikulás látogatása, műsor és karácsonyi vásár a városi piacon.

Sárszentmihály, 17 óra: Adventi gyertyát gyújt Turbucz Béla református lelkész a közösségi teremben. Az általános iskolások ünnepi műsora.

Szabadbattyán, 15 óra: A kis gyufaárus lány – a Batthyány Lajos Általános Iskola diákjainak előadása a művelődési háznál. Adventi játszópark, Mikulás meseszánnal, állatsimogató. Gyertyagyújtás.

DECEMBER 7.

Sárbogárd, 17 óra: Sashalmi György Változatok rock-gitárra című makettkiállításának megnyitója a Madarász József Városi Könyvtárban.

DECEMBER 9.

Indul az irodalmi szalon

Mór - Új sorozatot indít a Radó Antal könyvtár december 9-én: az Egy este Pilinszkyvel c. programban megzenésített versek hangzanak el.

Megint lesz csúnyapulcsi nap

Tavalyelőtt kezdődött, 2014-ben nem rendezték meg, de idén ismét lesz Csúnya pulcsi nap a vidámság és a jótékonyság jegyében Budapesten. Az akció lényege, hogy a résztvevők aznap, azaz december 9-én egy kifejezetten ronda pulóverben mennek dolgozni, egy másik, meleg, rászorulóknak szánt pulóvert pedig leadnak a szervezőknek, akik hajléktalanoknak juttatják el azokat, a fővárosban tevékenykedő Támasz Alapítvánnyal.

Ünnepváró Viadana hangverseny

A Viadana Kamarakórus hagyományaihoz híven ismét az evangélikus templomban rendezi meg adventi koncertjét december 5-én, este hat órától.

Kurucz Gergely, a Viadana karnagya lapunknak elmondta, az Ujházy Krisztina vezette Bánki kórus mellett fellép az ELTE Zenei Tanszékének diákjaiból alakult Aranytorkok férfi vokálegyüttes is, amelynek egyik tagja a Viadana tenoristája, Kókai Lénárd.

A Viadana műsorának gerincét reneszánsz és korai barokk kompozíciók adják: Praetorius: Es ist ein Ros entsprungen, Lotti: Miserere, Sweelinck: 90. zsoltár, Sweelinck: 96. zsoltár, Palestrina: Alma Redemptoris mater, Arcadelt: Ave Maria – a Bánki kórussal közösen, Crüger: Cantate Domino – a Bánki kórussal közösen, Gallus: Ab oriente venerunt magi, Marenzio: Hodie Christus natus est, Pécselyi Király Imre: Krisztus urunknak áldott születésén, Bárdos Lajos: Karácsonyi bölcsődal Bárdos Lajos: Mennyből az angyal.

DECEMBER 14.

Sárbogárd, 17 óra: Póka Éva és Kautzky Armand ünnepváró pódiumestje a városháza dísztermében a Madarász József Városi Könyvtár szervezésében.

 

 

 

 

 

Címkék#programok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!