Programok

2016.11.08. 18:28

Programok, rendezvények Fejér megyében november 7-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 7-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

NOVEMBER 18.

Keresztúrok Keresztúron

Ráckeresztúr – A Keresztúr Nevű Települések Szövetsége 2016. évi harmadik közgyűlését Ráckeresztúron tartja. A fontos eseményre november 18-án, pénteken kerül sor, helyszín a Brauch-kastély. Előreláthatóan tizenkét Keresztúr nevű település képviselője lesz jelen a közgyűlésen. Ráckeresztúron találkozik Hejő-, Sajó-, Bodrog-, Magyar-, Balaton-, Mura-, Kapos-, Sár-, Sarkad-, Petri-, Székely- és Berekeresztúr küldötte.

NOVEMBER 14.

Nyílt nap lesz a Telekiben

Nyílt napot tartanak  november 14-én a székesfehérvári Teleki gimnáziumban. 15 órától a négy évfolyamos, emelt szintű reál képzés, 17 órától a hat évfolyamos, matematikai és nyelvi irányultságú képzés iránt érdeklődők kapnak tájékoztatást. A helyszín a Budai úti épület tornaterme.

NOVEMBER 11.

Márton-napi vigasság

Márton-heti lúdnapot rendeznek november 11-én, Móron. A programok lampionkészítő játszóházzal kezdődnek 15 órakor az Erzsébet téri nagysátorban. 17 órakor indul a  lampionos felvonulás, melynek útvonala: Szent György-szobor, Freudenberg sétány, Kapucinus tér, Erzsébet tér. A nagysátorban 18 óra 30-tól az Edelweiss Német Nemzetiségi Táncegyüttes, a Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus, illetve a Rozmaring Német Nemzetiségi Táncegyüttes ad műsort. 20 óra 15-kor kezdődik Hevesi Tamás élő koncertje. A lúdnapot a 22 órától  utcabál zárja, a talpalávalóról a Tarianer Spitzbuam Kapelle gondoskodik.

Őszbúcsúztató Márton-nap

Pátka  - Az őszt búcsúztatják, az újbort és a bőséget hozó libasültet köszöntik a településen november 11-én 11 órától. A polgármesteri hivatal épületében és udvarán lesz kemencebegyújtás, pogácsasütés, alkonyi lámpás séta és Márton-napi tűzgyújtás.

A kis kockák szerelmeseinek

Sukoró  - Idén a sukorói kultúrházban látható a hagyományos nagyszabású legótárlat anyaga. November 11-13. között az intézményben a Balaton-Bakony Kocka Klub tagjai mutatják be tematikus terepasztalaikat, egyedi gyűjteményeiket.


Hétről hétre, napról napra

Székesfehérvár - A fenti címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést november 10-én 15 órától a Museum Caféban a mentális betegséggel élők helyzetéről, Egey Tímea vezetésével.

 

NOVEMBER 10.

Hétről hétre, napról napra

Székesfehérvár - A fenti címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést november 10-én 15 órától a Museum Caféban a mentális betegséggel élők helyzetéről, Egey Tímea vezetésével.

 

NOVEMBER 09.

Erdély elszakadása

Pusztaszabolcs  - A Pusztaszabolcsi Polgári Egyesület szervezésében szerdán 17 órai kezdettel újabb előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. Ezúttal Oborni Teréz történész, az MTA tudományos főmunkatársa, egyetemi docense fog mesélni. Az előadás címe: Nagyhatalmak ütközőzónájában: Buda eleste (1541) - Erdély elszakadása és következményei. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!