Programok

2015.09.28. 13:16

Programok, rendezvények Fejér megyében szeptember 28-tól

Fejér megye - Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények szeptember 28-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

OKTÓBER 17.

„Nem csak a 20 éveseké a világ”

Szombat esti randevú címmel nosztalgia délutánt szervez október 17-én 15.00 órától, a Székesfehérvári Felsővárosi Közösségi Ház Színháztermében (Havranek u. 27.). Érdeklődni lehet: Bognár Mária 06 (30) 852-8617. Minden kedves vendéget sok szeretettel várnak!

OKTÓBER 10.

Cikcakkos közös varrás

Rácalmás - Patchwork találkozó lesz október 10-én a rácalmási művelődési házban. A kisváros Cikcakk Foltvarróklubja invitálta közös varrásra a társklubok tagjait, a térség foltvarróit.

OKTÓBER 7.

Boldizsár Ildikó lesz a vendég

Rácalmás - Október 7-én, szerdán 14 órától Boldizsár Ildikó író, mesekutató lesz a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a Cimbora Klub vendége. Az izgalmas mesefoglalkozásra a belépés díjtalan!

Oszvald Marika énekel

Mezőfalva – Az idősek világnapja alkalmából Mezőfalván is köszöntik az időseket, október 7-én, szerdán. A Kiss Kálmán Művelődési Házban 16 órai kezdettel Márok Csaba Mezőfalva polgármestere köszönti a falu legidősebb lakóit. Az óvodások és iskolások műsorát követően Oszvald Marika operetténekes és színésznő szórakoztatja a megjelenteket. A rendezvény ingyenes, jó szívvel várnak mindenkit a szervezők!

OKTÓBER 6.

Könyvtári napok

Dunaújváros – Ingyenes beiratkozással, a késedelmi díjakat lenullázó amnesztiával és számos érdekes programmal várja a helyi könyvbarátok a József Attila Könyvtár. Október 6-án, kedden indul az Országos Könyvtári Napok helyi kiadása, a József Attila Könyvtárban. A nyitónapon,, 17 órakor mutatkozik be Holczer Tibor, Lukács János és Németh Zsolt „Így látjuk...” című kiállítása és e napon kezdődik a késedelmi díjakat lenullázó amnesztiahét is. Október 7-én 16 órától a gyermekkönyvtár, majd 18 órától felnőttkönyvtár vendége lesz Boldizsár Ildikó meseterapeuta. Október 8-án 17 órától Veres András irodalomtörténész tart előadást Kosztolányi Édes Annájáról „A cseléd bosszúja” címmel. Október 9-én 16 órakor a Virtuális múzeum adományozóit köszöntik, október 10-én, 17 órától pedig Kálnay Adél író vall a nyáron megjelent új, Régi képek című kötetéről. Október 11-én, a Könyves vasárnapon pedig ingyenes beiratkozási lehetőség várja a könyvbarátokat. (Részletes programkínálat a jakd.hu-n olvasható.)

OKTÓBER 5.

Család, vagy netán karrier?

Székesfehérvár – Örök dilemma, ezt érezve a Széna Egyesület ismét tréninget indít az érintetteknek: A tízalkalmas tréning ingyenes. A gyermekvállalást követően komoly kihívás előtt állnak a családok, amikor a gyermeket közösségbe adják. Ez a helyzet nagy fordulópont több szempontból, sokan ekkor válnak el. Ezt feloldandó érdemes részt venni egy ilyen tréningen, amelyen a résztvevők választ kaphatnak a karrier és a szülői szerep közötti ingadozásból adódó kérdéseikre is. A foglalkozások során csökkenhet az anyukákban a beszoktatás miatti aggódás, zökkenőmentesebb lesz az átállás, csökkenhet a különböző szerepekben kötelező megfelelés miatt átélt stressz is. Az október 5-én induló, gyermekfelügyeletet is biztosító tréningre az egyesület honlapján lehet jelentkezni, az adatlapot letölteni.

OKTÓBER 4.

Idősek napi program

Gárdony – Október 4-én 12 órakor az Idősek Világnapja alkalmából vendéglátással egybekötött ünnepséget rendeznek a gárdonyi önkormányzat szervezésében az Agárdi Nádas Étteremben. Dinnyésről 11:45-kor, Gárdonyból 12:15-kor külön buszokat is indítanak.

Tízezer lépés, értük!

Dunaújváros – Az ország több városához hasonlóan Dunaújvárosban is megrendezik a 10 ezer lépés érted és értük! elnevezésű jótékonysági gyalogló programot október 4-én, vasárnap. Aki áldoz a szabadidejéből erre a közös sétára, az nemcsak a saját egészségéért tesz, hanem a beteg gyermekeken is segít! A részvétel feltétele 500 forint támogató jegy megvásárlása. Az összegyűlt adományokat az Amway Hungária egy az egyben megduplázza, és felajánlja a teljes összeget a helyi kórház gyermekosztályának. A 10 ezer lépés, vagyis a nagy közös őszi séta vasárnap 10 órakor indul a Városháza előtti térről.

Gyalogló Világnap

A kulcsiakat október 4-én, vasárnap várják a Faluháznál. A regisztráció 9.30 órakor kezdődik, utána 10 órakor indul a nagy közös túra. A kellemes séta után a szervezők mindenkit vendégül látnak egy szelet pizzára és teára.

Tehetségek kerestetnek

Pákozd – Tehetségkutató hangverseny lesz általános iskolásoknak a református templom kertjében október 4-én 16 órától. A gyermekek után az Angelika Kamarakórus hagyományos templomkerti koncertje következik.ű

Immár a 14. találkozót rendezik meg

Székesfehérvár – Október 4-től, vasárnaptól keddig tart a Határon Túli Magyar Irodalom Napjai programsorozata. A Vörösmarty Társaság által szervezett, 14. alkalommal megrendezett találkozó témája ezúttal A politikai és társadalmi változások jelei az irodalomban. A szervezethez kötődő, határon túli magyar területekről érkező írókon, költőkön túl a hazai irodalmi élet ismert alakjai közül is megtiszteli néhány a rendezvényt. Itt lesz például Pomogáts Béla és Szakolczay Lajos irodalomtörténész, illetve Falusi Márton költő, a Hitel folyóirat szerkesztője. A három nap alatt több előadás is elhangzik a társaság Kossuth utcai termében, a záró napon pedig fórumot is tartanak a résztvevőknek, akik hozzászólhatnak a hallottakhoz. A programból Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke az aradi Borbély Zsolt Attila politológus Negyed század politikai folyamatai Erdélyben című előadása mellett kiemelte még a kárpátaljai Vári Fábián László Mítosztalanul, és a társaság alelnöke, Lukácsy József Politika és irodalom kölcsönhatása a múltban és jelenben. És a jövőben? című előadását. Az irodalmi napok vasárnap délután 15.30-kor órakor kezdődnek. Hétfőn és kedden délelőtt 10 órától és délután 2, illetve 3 órától lesznek előadások, október 6-án, zárásként pedig a résztvevők idén is megemlékeznek az aradi vértanúkról.

Érmek, gyűjtők, találkák

Dunaújváros – Érméket, bankjegyeket: történelmi dokumentumokat láthatnak vasárnap a Vasvári iskolában. A XVIII. Országos és Nemzetközi Éremgyűjtő Találkozót rendezik meg vasárnap a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskolában. Azért új helyen, mivel az eddigi helyszínt biztosító intézmény, a Bánki Donát középiskola új helyre, a főiskolára költözött szeptemberben. A rendező a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének dunaújvárosi csoportja. Nem csak gyűjtőtársakat, hanem érdeklődőket is várnak a találkozóra, amely vasárnap reggel 8 órakor kezdődik, és a tervek szerint 13 órakor fejeződik be. Asztalokat a helyszínen lehet bérelni a rendezőktől, fél nyolctól, ezerötszáz forintos darabáron. Parkoló az iskolaudvaron vagy az élményfürdőnél!

Politikáról, irodalomról, három napon át

Székesfehérvár – Október 4-től, vasárnaptól keddig tart a Határon Túli Magyar Irodalom Napjai programsorozata.

A Vörösmarty Társaság által szervezett, 14. alkalommal megrendezett találkozó témája ezúttal A politikai és társadalmi változások jelei az irodalomban. A szervezethez kötődő, határon túli magyar területekről érkező írókon, költőkön túl a hazai irodalmi élet ismert alakjai közül is megtiszteli néhány a rendezvényt. Itt lesz például Pomogáts Béla és Szakolczay Lajos irodalomtörténész, illetve Falusi Márton költő, a Hitel folyóirat szerkesztője.
A három nap alatt több előadás is elhangzik a társaság Kossuth utcai termében, a záró napon pedig fórumot is tartanak a résztvevőknek, akik hozzászólhatnak a hallottakhoz. A programból Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke az aradi Borbély Zsolt Attila politológus Negyed század politikai folyamatai Erdélyben című előadása mellett kiemelte még a kárpátaljai Vári Fábián László Mítosztalanul, és a társaság alelnöke, Lukácsy József Politika és irodalom kölcsönhatása a múltban és jelenben. És a jövőben? című előadását.
Az irodalmi napok vasárnap délután 15.30-kor órakor kezdődnek. Hétfőn és kedden délelőtt 10 órától és délután 2, illetve 3 órától lesznek előadások, október 6-án, zárásként pedig a résztvevők idén is megemlékeznek az aradi vértanúkról.

OKTÓBER 3.

Gyűrűzés és gyalogtúra

Dinnyés – Az Európai Madármegfigyelő Napokon programokkal várnak mindenkit a Dinnyési Fertőn és a Madárvártán. A madármegfigyelés és madárgyűrűzés mellett fotókiállítás is lesz a Madárdal Tanösvény megfigyelő tornyánál, emellett 3-4 órás gyalogtúrákat is szerveznek október 3-án és 4-én.

Testvérvárosi jubileum Móron

Mór – A hétvégén rendezendő, népzenei és néptáncfesztivállal ötvözött Móri Bornapok jó alkalmat szolgáltat arra is, hogy megünnepeljék Mór és a németországi Freudenberg közötti testvárosi kapcsolat 25 éves jubileumát. Az évfordulón az önkormányzat nagyszabású díszünnepséget szervez, melyet október 3-án, szombaton 15 órakor tartanak a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban. Szeretnének méltó módon megemlékezni a kerek évfordulóról, hiszen az egykor diákcserékkel elkezdődött testvárosi kapcsolat az elmúlt években gazdag tartalmat kapott, és annak sokat köszönhet Mór – mondta el lapunknak Némethné Utry Edit. a polgármesteri hivatal irodavezetője. Az ünnepségen, ahol a móri fúvósok is föllépnek, szívesen látnak minden mórit.

Az ötödik ezerjó fiút köszöntik

Mór – Már hagyomány, hogy a Móri Bornapok keretében köszöntik azt az újszülött kisfiút, aki talán éppen annak köszönheti, hogy megfogant, hogy a szülei egy évvel korábban móri ezerjót kóstoltak a bornapi forgatagban. Az idén az ötödik ilyen fiúcskát köszöntik október 4-én, vasárnap 10 órakor, a Lamberg-kastély parkjában található Teremtés kútjánál - tudtuk meg Bäcker Zsuzsannától, a szokást meghonosító Borbarát hölgyek elnökétől. A kútból ebből az alkalomból ezerjó folyik majd, amelynek csodás hatásában állítólag a Habsburgok is hittek.

Élet-stílus program az egészségért

Dunaújváros – Egy nap a sportért és az egészségért címmel egésznapos program lesz október 3-án, vagyis a mai napon a Városháza téren. A 10 órai megnyitó után városi reggeli ébresztő mozgásprogram kezdődik ma 10.15 órakor, majd 11 órakor bemutatják a kiállítókat, valamint a modern háziasszonyok által otthon elkészített egészséges ételekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, és lehetőség lesz receptcserére is. Image stílus címmel divatbemutatót láthatnak 12.30 órakor, utána salsa tánctanulásra, valamint a szabadmozgásra (lélektáncra) lesz lehetőség. Különböző mozgásformákkal, élményedzésekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a főtéren egészen este hat óráig. Az élet-stílus nap szervezői segítenek elindulni az életmódváltás útján. A felsorolt színpadi programhoz kapcsolódóan „Mozogjon a város” címmel kísérő program lesz 10 és 18 óra között. Kiállítók, termékkóstolók, egészséges és természetes alapú ételek, valamint italok várják az egészségükre odafigyelőket. Arcfestés és gyermekprogramok is szerepelnek a kínálatban.

Gyalogló Világnap

Rácalmáson öt kilométert tesznek meg a Gyalogló Világnap résztvevői szombaton. Kulcson vasárnap sétálnak egy jót, közösen. A Gyalogló Világnap október 3-án, lesz Rácalmáson. A szokott helyen, a Pomóthy Áruháznál lesz a gyülekező 14.30 órakor. A közös bemelegítés Hódosi Ágnes (Campus Sportklub) vezetésével 15 órakor kezdődik. Az indulást pedig 15.15 órára tervezik a szervezők. A nevezés díjtalan, regisztráció viszont lesz a helyszínen 14.30 és 15 óra között.

Bélyegklub

Szombat: Bélyegklub 9-12 óráig a 106-os teremben. Magányosok Klubja 16-20 óráig a 206-os és 207-es teremben. Holdfény Társastánc Klub 15.30-20.00 óráig a 204-es teremben.

A mozik mai műsora

Székesfehérvár, Cinema City: Mentőexpedíció: 10.30, 13.20, 16.10, 19, 21.50. A (sz)ex az oka mindennek: 16, 18, 20.10, 22.20. A kezdő: 10, 12.30, 15, 17.30, 20, 22.30. A szállító – Örökség: 13.50, 18.10. Agymanók: 11. Az ajándék: 22.30. Az U.N.C.L.E. embere: 11.30, 17, 20.10. Az útvesztő: Tűzpróba 3D: 11.30, 16.50, 19.30, 22.20. Az útvesztő: Tűzpróba: 14.10. Barbie, a Rocksztár hercegnő: 13.10. Dübörög a szív: 16.00. Everest 3D: 10.30, 15.30, 18, 20.30, 22.30. Everest: 13.00. Hitman – A 47-es ügynök: 15, 21.40. Irány a bárka: 11.20, 13.20. Mentőexpedíció 3D: 11.50, 14.40, 17.30, 20.20, 22.10. Minyonok 3D: 12, 14. Minyonok: 10. Mission: Impossible – Titkos nemzet: 17.20, 19.50. Pixels 3D: 15.10. Sinister 2: Az átkozott ház: 19.30. Vakáció: 10, 12.10, 14.20, 16.30, 18.30, 20.30. Barátság mozi: Minyonok: 16.00. 45 év: 18. Everest 3D: 20. Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum: A kezdő: 15.45. Mentőexpedíció: 18, 20.30. Barbie, a rocksztár hercegnő: 10.

Véradás

A Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete ma 14.00-17.00 óra között Móron a Bornapokon a Radnóti Miklós általános iskolában (Szent István tér 9.) szervez önkéntes véradást. A véradáshoz személyi igazolvány szükséges!

OKTÓBER 2.

Kották a fogságból

Székesfehérvár – „Kották Szibériából” – „hol a halálorkán pokoltáncát járta” címmel rendeznek kiállítást a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületében. A földszinti kisteremben bemutatják Károly János kántortanítónak az I. világháború alatti négyéves hadifogsága alatt komponált szerzeményeinek kottáit, amelyeket az inge alatt, a testére csavarva hozott haza. Károly János ugyanis fogsága alatt is zenével igyekezett foglalkozni. Családja nem csupán zenei tehetségét örökölte, hanem a múlt relikviáinak féltő tiszteletét is. Nekik köszönhetően került a figyelem középpontjába a tárlaton látható anyag. A megnyitót október 2-án, pénteken, 17 órakor rendezik, és a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, illetve a Ciszterci Szent István Gimnázium diákja adnak műsort Károly János zeneműveiből és verseiből. A kiállítást november 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Anonim Alkoholisták Klubja

Munkásművelődési Központ: péntek: Anonim Alkoholisták Klubja 9-10 óráig a 211-es teremben. Mah-Jong Klub 17-21 órától a fszt 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Waldorf szülői kör 16-18 óráig a 203-as teremben. Fejér Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete 14-16 óráig a 011-es teremben (minden hó negyedik péntekjén). Dunaújvárosi Amatőrcsillagász Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben.

Moziműsor

Szfvár, Cinema City: Mentőexpedíció: 13.20, 16.10, 19, 21.50. A (sz)ex az oka mindennek: 16, 18, 20.10, 22.20. A kezdő: 15, 17.30, 20, 22.30. A szállító – Örökség: 13.50, 18.10. Az ajándék: 22.30. Az U.N.C.L.E. embere: 17, 20.10. Az útvesztő: Tűzpróba 3D: 16.50, 19.30, 22.20. Az útvesztő: Tűzpróba: 14.10. Barbie, a Rocksztár hercegnő: 13.10. Dübörög a szív: 16. Everest 3D: 15.30, 18, 20.30, 22.30. Everest: 13. Hitman – A 47-es ügynök: 15, 21.40. Irány a bárka 3D: 13.20. Mentőexpedíció 3D: 14.40, 17.30, 20.20, 22.10. Minyonok 3D: 14. Mission: Impossible – Titkos nemzet: 17.20, 19.50. Pixels 3D: 15.10. Sinister 2: Az átkozott ház: 19.30. Vakáció: 14.20, 16.30, 18.30, 20.30. Barátság mozi: 45 év: 18. Everest 3D: 20. Dújv., Dózsa Mozicentrum: A kezdő: 15.45. Mentőexpedíció: 18, 20.30.

 

OKTÓBER 1.

Bornapok, októberben

Mór – Október 1. és 4. között rendezik meg az idén a Móri Bornapokat, melyhez népzenei és néptánc fesztivál társul. A programsorozat ideje alatt a város egész területén, számos helyszínen több ezer látogató számára kínálnak a szervezők rendkívül sokrétű hagyományőrző, kulturális, sport és szórakoztató lehetőséget, emellett az idelátogató hazai és külföldi vendégek megismerkedhetnek a város egyre gazdagodó kulturális értékeivel. Az idei fesztivál a néptánc és a népzene jegyében zajlik. Ízelítő a programokból: borkirálynő választás, borlovagavatás, szüreti felvonulás, néptánc fesztivál. Fellép Tompos Kátya, a Magna Cum Laude, az Edda, Csemer Boglárka, Feke Pál, az Anna And The Barbies, az Eleven Hold, a Cimbaliband, és a Vodku.

Térzene és gálaműsor

Székesfehérvár – Október 1-jén, 11-től 13 óráig a Zene világnapján a Városház téren térzenét adnak a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A programban a klasszikus muzsika és  a népzene is szerepel. A világnapi gálaműsor 18 órakor kezdődik a Gáz utcai sportcentrumban.

A városi mozik mai műsora

Székesfehérvár, Cinema City (Palotai u. 1.): Mentőexpedíció: 13.20, 16.10, 19.00. A (sz)ex az oka mindennek: 16.00, 18.00, 20.10. A kezdő: 15.00, 17.30, 20.00. A szállító – Örökség: 13.50, 18.10. Az U.N.C.L.E. embere: 17.00, 20.10. Az útvesztő: Tűzpróba 3D: 16.50, 19.30. Az útvesztő: Tűzpróba: 14.10. Barbie, a Rocksztár hercegnő: 13.10. Dübörög a szív: 16.00. Everest 3D: 15.30, 18.00, 20.30. Everest: 13.00. Hitman – A 47-es ügynök: 15.00. Irány a bárka: 13.20. Mentőexpedíció 3D: 14.40, 17.30, 20.20. Minyonok: 14.00. Mission: Impossible – Titkos nemzet: 17.20, 19.50. Pixels 3D: 15.10. Sinister 2: Az átkozott ház: 19.30. Vakáció: 14.20, 16.30, 18.30, 20.30. Barátság mozi: Roger Waters: A Fal: 19.00. Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum (Dózsa Gy. tér 1.): A kezdő: 16.00. Mentőexpedíció: 21.00.

VÉRADÁS

A Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete ma 15.00-18.00 óra között Székesfehérváron, az Óbudai Egyetemen (Hosszúsétatér 8.) szervez véradást.

SZEPTEMBER 30.

Vekerdy Tamás lesz a vendég

Mezőfalva – Vekerdy Tamás a „Kisgyerekkortól a kamaszkorig" című előadását hallgathatják meg az érdeklődők szeptember 30-án 17 órakor a Kiss Kálmán Művelődési Házban. A Móricz Zsigmond Könyvtár szervezésében létrejött rendezvény a Vörösmarty Könyvtár támogatásának köszönhetően ingyenes.

VÉRADÁS

A Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete ma 14.00-17.00 óra között Cecén a Művelődési Házban (Szabadság tér 18.) szervez véradást. A véradáshoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ kártya szükséges!

MOZIMŰSOR

Székesfehérvár, Cinema City (Palotai út 1.): A (sz)ex az oka mindennek: 13.00, 16.00, 18.00, 20.00. A kezdő: 15.00, 17.30, 20.00. A szállító – Örökség: 18.10, 20.10. Abszurd alak: 14.00, 17.45. Az U.N.C.L.E. embere: 14.50, 17.10, 19.30. Az útvesztő: Tűzpróba 3D: 17.00, 19.40. Az útvesztő: Tűzpróba: 14.20. Barbie, a Rocksztár hercegnő: 13.00. Dübörög a szív: 13.10, 16.15. Everest 3D: 15.30, 18.00, 20.30. Everest: 13.00. Hitman – A 47-es ügynök: 18.20. Irány a bárka: 14.30. Miénk a világ: 14.00. Minyonok 3D: 13.45, 15.45. Mission: Impossible – Titkos nemzet: 17.20, 19.50. Pixels 3D: 15.10. Sinister 2: Az átkozott ház: 20.20. Vakáció: 14.20, 16.30, 18.30, 20.30. Víkend: 16.00, 19.45. Barátság mozi: nincs vetítés. Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum (Dózsa Gy. tér 1.): A kezdő: 12.30. Az útvesztő – Tűzpróba: 15.00. Everest: 20.30.

Mah-Jong Klub

Munkásművelődési Központ: Kézimunkázók Baráti Köre 16-18 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a fszt. 011-es teremben. Mezőföld Természetfotó Klub 17-21 óráig a 106-os teremben (minden hónap második és negyedik szerdáján). Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Eszperantó Klub 16-19 óráig a 210-es teremben.

József Attila Könyvtár

Nyitva tartás felnőttkönyvtár: 10.00-18.30 óráig, a gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: 13.00-18.00 óráig.

SZEPTEMBER 29.

A rituális babázásról

Székesfehérvár – A Hetedhét Játékmúzeum szalonjában szeptember 29-én, kedden 16.30 órától Nagy Veronika néprajzkutató tart előadást Rituális „babázás" az ősi társadalmakban és a természeti népeknél címmel.

A városi mozik mai műsora

Székesfehérvár, Cinema City: A (sz)ex az oka mindennek: 13.00, 16.00, 18.00, 20.00. A kezdő: 15.00, 17.30, 20.00. A szállító – Örökség: 18.10. Abszurd alak: 14.00, 17.45. Az U.N.C.L.E. embere: 14.50, 17.10, 20.10. Az útvesztő: Tűzpróba 3D: 17.00. Az útvesztő: Tűzpróba: 14.20, 19.40. Barbie, a Rocksztár hercegnő: 13.00. Dübörög a szív: 13.10, 16.15. Everest 3D: 15.30, 18.00, 20.30. Everest: 13.00. Hitman – A 47-es ügynök: 18.20. Irány a bárka: 14.30. Miénk a világ: 14.00. Minyonok 3D: 13.45, 15.45. Mission: Impossible – Titkos nemzet: 17.20, 19.50. Pixels 3D: 15.10. Sinister 2: Az átkozott ház: 20.20. Vakáció: 14.20, 16.30, 18.30, 20.30. Víkend: 16.00, 19.45. Barátság mozi: Víkend: 18.00. Dübörög a szív: 20.00. Dunaújváros, Dózsa Mozicentrum: A kezdő: 17.45. Az útvesztő – Tűzpróba: 20.00. Everest: 15.30.

VÉRADÁS

A Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete ma 10.00-14.00 óra között Székesfehérváron a Vörösmarty Mihály Szakképző Iskolában (Balatoni u. 143.), illetve 9.00-12.00 óra között Dunaújvárosban a Lórántffy iskolában (Radnóti u. 6.) szervez véradást.

SZEPTEMBER 28.

Új kötet: Séták peremvidéken

Székesfehérvár – A Királykút Emlékházban ma, 18 órakor mutatják be Ughy Szabina Séták peremvidéken című verseskötetét. A házigazda Bakonyi István.

 

KIÁLLÍTÁS

E-műteremgaléria (Kultúr köz 3.): Kortárs Alternatív Képzőművészeti kiállítás látható Öregek címmel.

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.

Dunaújvárosi Főiskola: Hegyesi Katinka festőművész kiállítása SZÍNekkel címmel látható Főiskola főépületében.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Időszakos kiállítás: „Sztálinváros, te csodás!" című kiállítás látható a Múzeumban. Megtekinthető szeptember végéig! Zsidó kéziratok és szertartási tárgyak a jeruzsálemi Izraeli Múzeum anyagából címmel látható kiállítás a Múzeumban.

Kamara galéria: Baráth Adél Egy lépés című tárlata látható október 15-ig.

Kortárs Művészeti Intézet: Helyben vagyunk című kiállítás az Újpart Képző- és Iparművészek Egyesületének fennállását ünnepli. A kiállítás megtekinthető október 9-ig vasárnap kivételével 10-18 óráig.

Pentelei Kovács Múzeum: Nyitva 16.00-18.00 között. Ingyenesen látogatható.

ESEMÉNYEK

Munkásművelődési Központ: Duna-Folt-Műhely Foltvarró Klub 16-19 óráig a 203-as teremben. A Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Bizottságának félfogadása 13-17 óráig a fszt. 011-es teremben. Dunaújvárosi Epilepsziások Egyesülete 15-18 óráig a 106-os teremben.

Munkásművelődési Központ: Reiki Klub 17-19 óráig a 207-es teremben (minden hó első csütörtökén). Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. A Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Bizottságának félfogadása 13-17 óráig a fszt. 011-es teremben. Kézimunkázók Baráti Köre 16-18 óráig a 108-as teremben. Civilek Dunaújvárosért és Térségéért Egyesület 15-19 óráig a földszint 011-es teremben (minden hó második és negyedik csütörtökén). Nyugdíjas Pedagógusok Klubja 15-19 óráig a 102-es teremben (minden hó második és harmadik csütörtökén).

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás felnőttkönyvtár: péntek 10.00-18.30 óráig, a gyermekkönyvtár: 10.0.00-18.30 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: 12.00-16.00 óráig. Szombaton: felnőttkönyvtár: 13.00-18.30 óráig, a gyermekkönyvtár: 13.0.00-18.00 óráig látogatható. Béke fiókkönyvtár: Zárva.

A gyerekes családokat segítik a tanfolyammal

Székesfehérvár– A gyermekvállalást követően komoly kihívást jelent a családok számára, amikor a gyermeket közösségbe adják. Ez a helyzet a család életében fontos fordulópont. A SZÉNA Egyesület ezeknek a családoknak szeretne segítséget nyújtani 10 alkalomból álló ingyenes tréningjével, október 5-től 16-ig, hétköznapokon 8.30-tól 13 óráig. Igény esetén a tréning ideje alatt ingyenes gyermekfelügyeletet biztosítanak a résztvevőknek. Információ és jelentkezés a szena.hu weboldalon található, illetve érdeklődni lehet a [email protected] e-mail címen.

Immár a 14. találkozót rendezik meg

Székesfehérvár – Október 4-től, vasárnaptól keddig tart a Határon Túli Magyar Irodalom Napjai programsorozata. A Vörösmarty Társaság által szervezett, 14. alkalommal megrendezett találkozó témája ezúttal A politikai és társadalmi változások jelei az irodalomban. A szervezethez kötődő, határon túli magyar területekről érkező írókon, költőkön túl a hazai irodalmi élet ismert alakjai közül is megtiszteli néhány a rendezvényt. Itt lesz például Pomogáts Béla és Szakolczay Lajos irodalomtörténész, illetve Falusi Márton költő, a Hitel folyóirat szerkesztője. A három nap alatt több előadás is elhangzik a társaság Kossuth utcai termében, a záró napon pedig fórumot is tartanak a résztvevőknek, akik hozzászólhatnak a hallottakhoz. A programból Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke az aradi Borbély Zsolt Attila politológus Negyed század politikai folyamatai Erdélyben című előadása mellett kiemelte még a kárpátaljai Vári Fábián László Mítosztalanul, és a társaság alelnöke, Lukácsy József Politika és irodalom kölcsönhatása a múltban és jelenben. És a jövőben? című előadását. Az irodalmi napok vasárnap délután 15.30-kor órakor kezdődnek. Hétfőn és kedden délelőtt 10 órától és délután 2, illetve 3 órától lesznek előadások, október 6-án, zárásként pedig a résztvevők idén is megemlékeznek az aradi vértanúkról.

Mammográfia

A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén a Hunyadi utcába működik. A mobil szűrőállomás október 1-ig Móron lesz. A rendelési idő hétfőtől péntekig: 9-15.30 között. Azokat a hölgyeket várjuk, akik meghívólevelet kaptak. Ne feledjék: az időben felfedezett mellrák gyógyítható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!