Programok

2016.09.07. 10:04

Programok, rendezvények Fejér megyében szeptember 5-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények szeptember 5-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

SZEPTEMBER 18.

Fotókiállítás és gombóc Nádasdladányban

Nádasdladány – A kulturális örökség napja alkalmából Petrovics László nyugalmazott tanár, helytörténész fotókiállítása lesz látható szeptember 18-ától október 3-áig a Nádasdy-kastély biliárdtermében. Az országos BorKulTúra programban a Nádasdy-gombóc is kóstolható lesz vasárnap.

SZEPTEMBER 17.

Caramel a sztárvendég

Beloiannisz  -  A IV. Görög - Magyar Barátság Napját  szeptember 17-én az Amaliada téren rendezik meg. A mulattság 15 órakor kezdődik térzenével és görög–magyar büfével. A megnyitót délután négy órakor tartják, utána kenyér áldás, magyar népmese, és helyi csoportok bemutatói következnek. A színpadon délután öt órától egészen hajnali egy óráig egymást váltják a táncsoportok és énekesek. A rendezvény sztárfellépője Caramel lesz.

SZEPTEMBER 11.

Bábelőadás: Szegény Tóbiás

Székesfehérvár - A Szegény Tóbiás című zenés bábelőadást mutatja be a Szabad Színház szeptember 11-én, 11 órától az Igézőben.

SZEPTEMBER 10.

Rendezvények

Időutazás

Perkáta - Szombat és vasárnap, 8 és 18 óra között: A Perkátai Régiséggyűjtő Egylet bemutatja – Best of Kommunist (1957-1989). Indul az 5 éves terv! Retró időutazás és kiállítás a kastélykertben és a tornateremben. Pusztaszabolcsi Alapítvány: Úttörő élet. Varsói Szerződés. Katonai Hagyományőrző Baráti Kör: Korhű ruhák. A Magyar-Kínai Barátság Termelőszövetkezet elmúlt 35 éve. Utazás a faluban veterán autóbusszal és katonai csapatszállító dzsippel. Kastélykerti pöfögés kistraktorral. Az egykori és felújított gyakorló kertben főzőcske a „szocialista brigádoknak”.

Egészségnap

Polgárdi - Szombat, 8 és 16 óra között: Polgárdi egészségnap a városháza mögötti területen. 9 órától: Egészségkamion, ingyenes szűrővizsgálatok. Virtuális 3D anatómiai mozi sátor. Egészségkönyv. Egészséges ételek kóstolója. Ugrálóvár. Rendőrautó és tűzoltóautó bemutató. 9 óra: Zumba tánc és fitnesz bemutató Sütő Renátával. 10 óra: Katus Attila – best body aerobic óra és életmód tanácsadás. 11 óra: Funkcionális edzés Lengyelné Varga Szilviával. 11 óra: Asztalitenisz-bajnokság. 13 óra: Tizenegyes rúgó verseny Herczeg Bencével.

Falunap

Sárkeszi - Szombat, 10 órától: Falunap a faluháznál. Veterán járművek találkozója. Kispályás focitorna. Kerékpáros ügyességi próba. Légvár. A református egyház bemutatja: Gyermeksziget. A családsegítő és gyermekvédelmi szolgálat kreatív sarka: arcfestés, gyöngyfűzés, csillámtetkó, lufi hajtogatás. 10 óra: Sodrófahajítás. Asztalitenisz-bajnokság. 11 óra: Megnyitó. 13 óra: Faluebéd (babgulyás). 14.30 óra: Gólyahír Táncegyesület. 15.30 óra: Dallamok szárnyán, örökzöldek, nosztalgia dalok. 16.30 óra: A Groovehouse együttes koncertje. 17 óra: Operett melódiák Váradi Eszter Sárával és Keller Jánossal. 18 óra: Utcabál. 21 óra: Tűzijáték.

Kiállítás

Szamársziget: vándorkiállítás

Székesfehérvár - Szeptember 10-én, 10.30 órakor Margittai Gábor irodalomtörténész nyitja meg a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Szamársziget című multimédiás vándorkiállítását a Helyőrségi Klubban. A tárlat elsősorban a magyar hadifoglyok történetét eleveníti fel.

Egészségkamion a polgárdi egészségnapon

Polgárdi – A  települési egészségnapot szeptember 10-én, szombaton 8 és 16 óra között rendezi meg az önkormányzat a városháza mögötti területen.

Érkezik az egészségkamion, melyben vagy negyvenféle szűrővizsgálat elvégzésére lesz lehetőség, megnyílik a virtuális 3D anatómiai mozi sátor, a résztvevők egészségkönyvet kapnak kézhez. Egészséges ételeket lehet kóstolni, az aprónép az ugrálóvárnál mozoghat, és felfedezheti a rendőrautó és a tűzoltóautó rejtélyeit. Zumba tánc és fitnesz bemutató kezdődik Sütő Renátával, 10 órakor Katus Attila best body aerobic órát vezényel, majd életmód tanácsadást tart. A funkcionális edzés házigazdája Lengyelné Varga Szilvia lesz, asztalitenisz-bajnokság zajlik, a tizenegyes rúgó versenyt Herczeg Bence irányítja.

SZEPTEMBER 9.

Száz éves emléktárlata

Csákvár  - Szeptember 13-án lenne 100 éves a kisváros kedvelt Vilmos atyája, díszpolgára, Szabó László. Rá emlékezve nyílt emlékkiállítás szombaton a Tűzoltótoronyban Tamás Gábor ferences szerzetes fotóiból, valamint több civil szervezet tárgyaiból. Az emlékezés a héten is folytatódik: szeptember 9-én rendhagyó növénytanórával, 17-én pedig emléküléssel.

SZEPTEMBER 8.

Rendezvény

Úrhida, 16 óra: Alakul a molekula! Ügyességi, kreatív, játékos délután gyerekeknek a közösségi ház könyvtártermében.

Kiállítás

Szabadbattyán, 13 óra: „Kijevi kiállításom képei”. Simon M. Veronika festőművész kiállítása a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában. Bevezetőt mond Enyedi Béla szépíró. A huszonharmadik évad első művésztárlata október elejéig látogatható.

SZEPTEMBER 7.

Rocco és fivérei a filmklubban

Székesfehérvár - Szeptember 7-én, szerdán, 17 órakor folytatódik az Útkereső Filmklub a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Ezúttal Luchino Visconti világhírű művét, a Rocco és fivérei című olasz-francia alkotást tekinthetik meg az érdeklődők. A főszereplők Alain Delon, Annie Girardot, Renato Salvatori, Claudia Cardinale.

SZEPTEMBER 5.

Beszélgetések a szalonban

Székesfehérvár - Indul a Közéleti és Kulturális Szalon a Zsolt utcai Közösségi Házban 18 órakor. A Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület szalonjának célja, hogy olyan embereket mutassanak be, akik elismerésben részesültek, Fehérvár kitüntetett polgárai. A vendégek: Percze Ila és Bobory Zoltán, a beszélgetőtárs Benkő Andrea, a MTVA Kossuth Rádió munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!