Púder Nélkül

2014.08.09. 13:16

A nőiség csúcsa az anyaság

Székefehérvár – Azt gondolom, ő az, aki szeret szabad lenni, szeret szolgálni, szolgálva szeretni. Papp Gyöngyi verset ír, elmélyült az asztrológia tudományában, családot tart össze, négy gyermeket nevel. Egykor üzletasszony volt. Megtalálta önmagát.

J. Mező Éva

Gyöngyi első versét anyák napi ajándéknak írta. Azt hitte, mindenki számára természetes, hogy így fejezze ki gondolatait. A versírás folytatódott serdülő korában is, majd rövid időre elmaradt. Tizenöt évvel ezelőtt kezdtek formálódni azok a versek, amikről úgy gondolta, jó lenne kötetbe rendezni. Jó lenne közzétenni, másoknak ezzel segíteni, jó lenne, ha ezeknek nyomuk is maradna. Ugyanekkor talált rá az asztrológiára, és ahogy szinte minden ágában elmerült, úgy vált mondanivalója egyre többrétegűvé.

– Ezzel a tudásával egyre mélyebben látja az élet működésének összefüggéseit. Érzi, hogy egyik tevékenysége ily módon is hat a másikra?

– Az asztrológiát tiszta, megbízható önismereti eszköznek tartom. Ez irányú tanulmányaim során fedeztem fel újra önmagam. Nagy szükségem volt arra, hogy megismerhessem valódi énem, és ne csak azt a személyiséget, amilyennek magamat gondolom. Ez kellett a versírásban ahhoz, hogy a gondolataimat őszintén le merjem írni, felvállaljam és kitegyem mások elé. 

– Feltétlenül térjünk ki a családra is, hiszen négy gyermeket nevel. Ebben is segít?

– Abszolút. Az asztrológia eszközeivel jobban látom őket, sőt, azt is tudom, hogy ők milyennek élnek meg engem. Mind a négy gyermek más-más energetikával született. Tudom azt, hogy az egyiknek tér kell a kibontakozáshoz, a másik meg leblokkol, ha túlzott önállóságot kap. Soha nem hangzik el nálunk az a személyiséget romboló szöveg, hogy: „Bezzeg a nővéred !”

Papp Gyöngyi szeret szabad lenni és anyaként szolgálni (Fotó: Molnár Artúr)



– Így működik az egész család?

– A férjem is, én is erős egyéniség vagyok. Nagy az energiánk, és ez még összeadódik a gyerekeinkben – elképzelhetik, amikor együtt vagyunk hatan, egy olasz család elbújhat mellettünk. De amikor „túlenergizálódunk”, akkor időt kérünk az egyedüllétre. Van lehetőségünk arra, hogy félrevonuljunk. Kellenek a szünetek, hogy azután újra egymásra találjunk.

– Ezt maga alakítja tudatosan?

– Ösztönösen csináljuk, de úgy gondolom, ehhez én is kellek. De nem mint asztrológus, hanem mint nő. Ezt kell minden nőnek megtanulnia, mert ehhez „női energia” kell. Úgy szoktam ezt megfogalmazni, hogy a nő a tűzhely – akinek táplálnia kell, összetartani a családot.

– Sok nő számára riasztó, hogy ő „csak” háziasszony, és a családon kívül keresi a kiteljesedést.

– Ezzel kapcsolatban a nők fejében két probléma van. Az egyik, hogy sokuk előtt nem volt megfelelő anyaminta, másoknak pedig egy gondoskodó, otthonkás, önmagával nem sokat törődő anyamintája volt, amit nem akarnak követni. Jó lenne megtalálni az arany középutat. A legtöbb nő tréningre jár, keresi önmagát, de nem ott, ahol kellene. Az anyaság a nőiesség csúcsa. Aki ezt nem tapasztalja meg, az csak egy ember női testben. A gondoskodás művészete teszi a nőt nővé. Ez a folyamat már elindult, de szerintem lassan, mert nem jó irányba halad. Divat a szingliség, ami nem más, mint egy gazdaságilag tudatosan gerjesztett állapot: mert a szingli nők magukra sokat költenek, és a munkahelyen jól terhelhetők. Nem normális azonban, hogy a legtöbb nőnél negyvenéves korban szólal meg a vészcsengő, hogy gyermeket akar. A nők lassan rájönnek arra, hogy akkor sikeresek, ha boldogok. Ezt azonban nem a munkahelyen érik el, hanem a családban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!