Púder Nélkül

2015.08.12. 11:06

A teljesen lapos sem tesz jót a lábnak

Egy tíz centis sarokba bújtatott láb, bár nagyon nőis tud lenne, hosszútávon nem egészséges.

FMH-információ

Talpainkat, lábainkat eredetileg arra teremtettek , hogy a girbe-gurbás talajon, mezitláb közlekedjünk. Ebből egyértelmű, hogy nem tesz jót a lábainknak, ha belekényszerítjük őket egy tíz centis sarokkal rendelkező topánba. Ráadásul nem csak természetellenes, de súlyos problémák okozója is lehet. Ha ragaszkodunk a magas sarkakhoz a lábunk, a térdünk, a csípőnk vagy a gerincünk bánhatja hosszútávon.

Egyik gyakori következmény például, hogy az Achilles-ín idővel megrövidül, emiatt érzi a magas sarokhoz szokott hölgyek jelentős része, hogy számára ez jelenti a kényelmes viseletet.

A magas sarok ugyanolyan nőies, mint amilyen ártalmas
Fotó: Illusztráció

Azt gondolhatnánk, hogy akkor a lapos cipők azok, amik beletartoznak az optimális kategóriába, de sajnos nem így van.

A túl lapos sarkak majdnem ugyanolyan ártalmasak, mint a magasak, mert az egyenes talajon az egyenes talpú cipő szintén nagyon rendellenes.

Ez az oka annak, hogy a legegészségesebb az, ha egy kis sarka azért van a cipőnek, ami a legtöbb esetben egy három-négy centiméteres sarkat jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!