Púder Nélkül

2016.09.07. 16:55

Acélszürke és aranyszőke az őszi hajtrend

Székesfehérvár - Vad színátmenetek, vagány és lágy szőkék - az ősz rengeteg mindennel kecsegtet, de a hajunk nem játék, vigyázzunk rá!

Sebestyén Lilla

Időről időre minden nőben megfogan a gondolat: valamin változtatni kellene.

Mivel a frizuránkat, hajszínünket viszonylag könnyű alakítani, ezért a legtöbbször ehhez nyúlunk.

Az új évszak, a megsárgult falevelek, a meleg holmik pedig sokakat ösztönöznek arra, hogy a fejben lévő gondolatból tett legyen. Szelle Éva, fodrász viszont óva int mindenkit attól, hogy elhamarkodott döntést hozzon.

Juhász Bianka a saját hajszínét bolondította meg pár melírcsíkkal

- A legszebb, a hozzánk leginkább passzoló hajszín általában az, amivel megáldott minket a genetika. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy nem áll rendelkezésünkre több lehetőség, azonban még mielőtt befestetnénk, levágatnánk tincseinket kérjük ki szakember: fodrász, sminkes, stílustanácsadó véleményét. Fontos, hogy milyen típusba tartozunk: tél, nyár, ősz, tavasz. Ezekről az arcunk színei döntenek. Ha megvan, az már jó kiindulópont - magyarázza Éva, aki szerint egy külső szemlélő - pláne egy hozzáértő - sokkal tisztábban tudja megítélni, mi állna jól nekünk.

A fodrász szerint az sem mindegy, kinek a kezére bízzuk a hajkoronánkat.

Szelle Éva fodrász szerint nem muszáj drasztikusan megváltoztatni hajzuhatagunk színét ahhoz, hogy meglepjük magunkat. Azonban ha mégis egy élesváltás mellett döntünk, mindenképp olyan szakembert bízzunk meg, aki profi a festésben Fotó: a szerző

A fazonok tekintetében még mindig a rövid, a félhosszú bubi frizura, és az extrán hosszú haj a divat. Ezeket a többség remekül le tudja vágni. A nagy szakértelemre a festésnél van igazán szükség. Ismerni kell az új anyagok nyújtotta lehetőségeket, amikkel ma már szinte semmi sem lehetetlen.

- Egy szivárvány színű melír, egy színes ombre, vagy egy hideg acélszürke szín festése - melyek mindegyike egyébként most nagyon trendi - nem könnyű. Világosból sötétet festeni szinte mindenki tud, de amikor egy feketéből kell platinaszőkét csinálni, akkor nagyon kell vigyázni rá, hogy ne sérüljön a haj, ne szálasodjon, törjön - mondja el Szelle Éva, aki szerint az is fontos szempont egy drasztikus beavatkozásnál, hogy kinek, milyen állagú a haja. Ezt is érdemes mérlegelni festés előtt.

- A 2016-os ősz nagyon változatos színek tekintetében: az aranyos, bronzos árnyalatok ilyentájt mindig hódítanak, de ahogy már mondtam, a vagányabb színösszeállítások is az ajtónkon kopogtatnak . Utóbbiak esetében fontos tudnunk, hogy ezek nagyon kényesek, havonta fodrászhoz kell velük járni, ha az ember azt akarja, hogy valóban mutassanak. Talán az egyetlen, ami most nem divat, az az egyszínűre festett haj. A melírok, a színátmenetek időszakában járunk. Azt tanácsolom, ha valaki csak egy árnyalatnyi változást szeretne: használjon festék helyet színezőt. Ezek pár hét, esetleg hónap alatt kikopnak, nem véglegesek, de mégis kiütközik, ha valami nem a mi világunk, nem áll jól nekünk - fűzi hozzá a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!