Púder Nélkül

2015.09.12. 08:59

Be kell fektetni a nőknek!

SZÉKESFEHÉRVÁR - A férfi-női kapcsolatokról elmélkedett a csütörtöki Csajos est sorozat vendége, Joós István tanácsadó.

Laci Patrícia

Joós István saját feszültsége oldásából kezdett el írni kilenc-tíz évvel ezelőtt, mert nem ment neki a boldog magánélet és a sikeres karrier együtt. Azóta rendszeresen blogol, tréningeket tart és előad. A nézeteiről megoszlanak a vélemények. Nem is csoda, hogy a Barátság moziban tartott előadására még pótszékeket is be kellett rakniuk a szervezőknek a terembe, hogy minden érdeklődő meghallgathassa a tanácsadó gondolatait.

Joós István kitért az első komoly kapcsolatok, illetve a fiatalon házasodott párok problémáira:

- Amikor huszonévesen belelépünk egy komolyabb kapcsolatba vagy megházasodunk, akkor abszolút nem vagyunk még felkészültek, hanem nagyon gyermeki elképzelésünk van az életről. Ezzel a naivitással vágunk bele a vak világba. Kevés tapasztalatunk van még ebben az időszakban, s szükségszerűen kerülnek válságba ezek a házasságok vagy kapcsolatok.

Joós István a tapasztalataiból építi fel az előadásainak mondandóját Fotó: Horváth Renáta

A férfiak a futószalagon készülnek, a nők pedig a gyártósor mellett állnak. Éppen ezért nagy gond a tanácsadó szerint, hogy sok hölgy kész pasikról ábrándozik már most:

- Ha férfit szeretnél, akkor be kell fektetni! A férfi nem a vonzó genetika, a jól vasalt ing, a vastag pénztárca vagy a sportautó, hanem akin átsüt a lelkesedése, s tudja a dolgát a világban. Azok a férfiak, akik már így élnek, nők teremtették meg.

Az előadó a tapasztalataiból tudja, sok kapcsolat ott romlik el, hogy nincsen meg a közös célja a pároknak:

- Az emberek többsége azt hiszi, két fő elég a tánchoz, de megfeledkeznek egy nagyon fontos dologról. Kell, hogy legyen közös zene, azaz küldetés. A kapcsolatok akkor működnek jól, ha van közös lelkesedés, s ahhoz képest világosak a szerepek. Megvan, hogy ki vezet és ki követ.

Joós István előadása alatt kihangsúlyozta, a férfiaknak három dologra van szükségük a hölgyektől:

- Kell az a fajta spontán bölcsesség, amivel csak a nők rendelkeznek, mintha Istennel beszélnék rajtuk keresztül. Mi, férfiak legbelül a nők hitére vágyunk, illetve arra, hogy értsenek meg bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!