Púder Nélkül

2010.12.29. 06:56

Coworking: egy stílusos irodában öröm a munka

Üveghalak, aranyozott bordásfal és egy Liszt Ferenc mellszobor ping-pong asztallal. Csak néhány érdekes műalkotás azok közül, amelyek egy újonnan megnyílt design irodát díszítenek.

PLT

A főváros Király utca egyik régi bérházában átfogalmazott munkaterület újabb bizonyítékként szolgál arra, hogy a tervező testvérpár, Klementz Kata és Anna által képviselt coworking irodaszemlélet nagy népszerűségnek örvend a fiatal szabadúszók körében

Elmondták, legújabb közösségi irodájuk ugyanazt a berendezési stílust és coworking munkaszemléletet képviseli, mint első zöld irodaházuk. E munkaterület külön érdekessége, hogy egy belvárosi bérházból alakították át irodatérré, ahol lehetőség van elkülönített helyiségekben is dolgozni.

A coworking kifejezés az angol collaborate working szavak rövidítéséből származik, ami közösségi térben végzett munkát jelent. Kata és Anna külföldi tanulmányaik során ismerkedtek meg ezzel az újfajta szemléletmóddal, amelyet sikeresen ültettek át hazai kontextusba.

Kiemelt szerepet kap a környezettudatos szemlélet, a rendelkezésre álló energiaforrások optimális hasznosítása. Ezt jól példázza hűtési és fűtési rendszerük is, amely geotermikus energia felhasználásával működik. A fenntartható fejlődés jegyében kizárólag újrahasznosított anyagokból készült irodaszereket és bútorokat használnak, valamint a szemetet is szelektíven gyűjtik, amivel az ott dolgozókat is ösztönzik a környezettudatosabb életvitelre.

Az irodahelyiségek kényelme és jól felszereltsége mellett nagy szerepet kapnak még a különböző design elemek is, amelyek egytől egyig kortárs művészek munkáit dicsérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!