Púder Nélkül

2014.05.28. 14:15

Éva 50 kilót fogyott, de továbbra is nagyméretű modell maradt

Kiegyensúlyozottság, pozitív életszemlélet, önazonosság és elégedettség. Cikkünk szereplője elérte ezt.

Kocsis Noémi

Éva korábban is helyes nő volt (jobbra), de új külsejével még elégedettebb, mert azt tartja, mindig lehetünk jobbak

Homokiné Petrik Éva egyszer már szerepelt lapunkban, mint egy országos duci szépségverseny második helyezettje. Aztán Éva eltűnt kissé előlem, s mikor nemrég készült fotóit megláttam, jó ideig keresgéltem a leesett államat... Mínusz ötven kilóval és a már megismert pozitív életszemlélettel Éva továbbra is példaértékűen küzd a számára legmegfelelőbb énképért úgy, hogy régebben nem nagyon izgatta a fogyás.

- Előfordult, hogy már lefogytam többet-kevesebbet, de nem ezeknek éltem. Egyszer már leadtam egy komolyabb súlyt, az első gyermekem után, majd 40 kg-ot. De akkor nem váltottam életmódot, így a második gyermekem születése után sajnos visszaszedtem a kilókat. A szépségverseny után csapott belém a villám . Egyszerűen éreztem, hogy változtatni akarok. Eldöntöttem fejben, ez volt a kulcsa az egésznek. Kiválasztottam a számomra megfelelő fitnesstermet. A már általam a világ legjobb személyi edzőjének tartott Zsupányi Gábor, Zsupi ellátott szuper tanácsokkal, személyre szabott edzéstervvel.

Éva mindig is igyekezett ahogy ő mondja: magához mérten csinosan öltözni, s a plus size modellkedésről félszáz kiló elvesztésével sem kellett lemondania. a divatdiktátorok miatt ugyanis már a 40-es méret is plus size kategória. A szép ruháktól, a stílustól is jól érzi magát.

- Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, akkor a külvilágtól is pozitív visszajelzést fogunk kapni. Ne azt gondolják rólam, hogy jaj, de kövér, hanem azt, hogy: ez igen, milyen csinos és sugárzó! Engem nem bántottak a súlyom miatt, de úgy gondolom, az igényességgel minden kiküszöbölhető.

A ruhákra visszatérve: a korábbi ruhatárt Éva likvidálta. Volt, amit eladott, másokat elajándékozott. Fantasztikus érzésként éli meg, hogy a stílusát megtartva sokkal több féle öltözékkel kísérletezhet. Az edzésben pedig az edzőjéhez hasonló maximalista lett. Az edzőterem 22.30-kor zár. miután lefektette a gyerkőcöket, még másfél-két órát edz. A változás szembeszökő.

- Csak pozitív visszajelzéseket kapok, szinte naponta. A nagylányom volt édes a minap, megállt előttem: Anya! Mióta lefogytál, te olyan menő vagy! Ezek lendítenek előre. Bár telten is boldog voltam, de most sokkal jobban érzem magamat. A tanácsom az, ne féljünk a változtatástól. Az ezer mérföld is az első lépéssel kezdődik, nem?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!